flirten werk collega

Zo kom je die akward nieuwjaarskussen op je werk prima door

Wanneer je na de feestdagen weer gaat werken, wacht er een lastige taak: de nieuwjaarsborrel op je werk overleven zonder je belachelijk te maken tijdens de traditionele kussen. Om je daarbij te helpen, hebben we enkele handige tips opgesteld.

Nieuwjaarsborrel

Het is de eerste maandag van het nieuwe jaar. Iedereen is weer aanwezig op je kantoor en dus staat er een nieuwjaarsborrel gepland. De grote baas komt binnen, draait zich eerst naar jou en komt op je af. Wat moet je in hemelsnaam doen? Steek je je arm uit om een hand te schudden of is dat te afstandelijk? Als je gaat voor de plakkerd op de wang, wat moet je dan met je handen doen? Iemand met een antwoord op al die vragen is Kevin Strubbe, een etiquettespecialist die nog voor het koningshuis werkte.

Hou het licht en luchtig

Strubbe deelt aan Het Laatste Nieuws enkele handige tips voor wie niet goed weet wat te doen als weer tijd is voor de nieuwjaarskussen op de werkvloer. Zo raadt hij iedereen aan van de lippen te mijden en een kus kort en oppervlakkig te houden. Bijkomende aanrakingen zijn volgens hem niet nodig. Het volstaat om je voorover te buigen en je linkerhand een beetje achter je te houden.

Luchtkus

Begin met één kus op de rechterwang. Hou daarna de andere persoon in het oog. Als die aanstalten maakt om nog meer zoenen te geven, ga daar dan in mee. Probeer te vermijden dat er sprake is van een ‘luchtkus’. Dat is wanneer je denkt dat er nog kussen zullen volgen, maar de andere persoon al gestopt is en je dus alleen maar lucht zoent.

Niet zoenen?

Ben je van plan om beslist geen zoen te geven? Maak dat dan op voorhand al duidelijk door je arm uit te steken. Zo signaleer je dat een handdruk volstaat. Het is ook niet meer van deze tijd om iemand een handkus te geven. Enkel in een vriendschappelijk en/of ironische context past dit wel nog.

 

Bron: Metro

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.