Zo hou je het gezellig op reis of vakantie

Van single naar samen. En dan samen op vakantie. Dit kan nogal een opgave zijn. Ruzies, ergernissen en veel op elkaars lip zitten kunnen er voor zorgen dat de vakantiepret aardig wordt bedorven.

Daarom 8 tips om te voorkomen in plaats van te genezen:

1: Wat is jouw stijl?

De eerste stap in het plannen van een vakantie zonder ruzie is het onder ogen zien van verschillen binnen de groep waarmee je reist. Wil je graag als eerste aan boord van een vliegtuig stappen of kom je graag last-minute binnen? Wil je uren dineren of snel happen en dan weer verder? Er kunnen grote verschillen bestaan binnen een reisgezelschap, ook al bestaat dit alleen uit jezelf en je partner.

Veel voorkomende verschillen zijn:

– Dagtypes versus nachttypes: De een wil de hele nacht doorhalen, de ander veel slapen om de volgende ochtend fit te zijn.

– Binnenmensen en buitenmensen: Je kent de verhalen vast wel. Twee reizigers trekken de wereld rond. De een wil constant naar het strand, de ander wil alleen maar musea en steden bekijken. Dat zorgt natuurlijk voor veel frustratie.

– Planners en vrijbuiters: Plan je graag elke stap of laat je alles op zijn beloop? Ook dit kan wrijving geven.

2: Waar wil je naar toe?

Het kiezen lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het allerminst. Als er iets is waar jullie het over eens moeten worden, dan is dit het wel. Wat voor plannen je ook maakt of hoeveel water je ook bij de wijn doet: als jij naar het strand gaat terwijl je reisgenoot de zee haat, wordt het een pittige vakantie. Zorg dat alle ‘partijen’ inspraak hebben. Probeer een bestemming te kiezen die jullie allebei erg zien zitten of die genoeg mogelijkheden biedt om het iedereen naar de zin te maken.

3: Hoeveel puf heb je?

Het is belangrijk om te checken hoe fit jullie zijn. Heeft de één zin om uren door de straten te struinen maar wil de andere de hele dag luieren op het terras, dan moet je dit natuurlijk goed op elkaar afstemmen. Praat over de week voordat je op vakantie ging: was die zwaar, of ben je al een tijdje vrij?

4: Doe samen een dansje

Als je je reis of tripje plant, moet je dat zien als een dans. Er moet iemand leiden en er moet iemand volgen. En dat kun je afwisselen. Vraag elkaar naar de belangrijkste eisen die je aan een vakantie stelt en volg elkaar soms. Maar neem ook af en toe de leiding en laat de ander jou volgen naar plekken die jij absoluut niet kunt missen.

5: Zet jezelf aan het werk en wees lief

Wil je naar een museum? Zoek dan alles van te voren uit en schaf alvast de tickets aan. Zorg dat jouw reisgenoot er geen werk aan heeft. Als kers op de taart werkt een traktatie altijd goed. Wij weten zeker dat jouw reisgenoot het ooit voor je terug doet.

6: Zorg voor eigen bagage

Soms lijkt het zo makkelijk: één kleine koffer voor jullie samen. Maar denk twee keer na voordat je samen een koffer pakt. Want zo is een van jullie de pineut, omdat hij de bagage moet sjouwen. Niet fijn, zeker niet als jouw reisgenoot gek is op loodzware souvenirs. Ook is een koffer inpakken een activiteit waarbij jouw ware aard naar boven komt. Sommige mensen zijn erg netjes en delen de koffer in, anderen smijten alles in de koffer en stampen hem dicht. Er kunnen genoeg verschillen tussen jullie  duidelijk worden. Loop dit risico niet en pak je eigen koffer/tas.

7: Het draait allemaal om geld

Als je samen reist, kun je soms geld besparen. Dit is vooral het geval als je van tevoren samen een budget bepaalt. Spreek af hoe, waar en wanneer je wilt eten: zo zit je niet verplicht in een peperduur vijfsterrenrestaurant en spendeer je niet verplicht je laatste vakantie-avond in een ongezellig fastfoodrestaurant. Natuurlijk moet je je wel houden aan het afgesproken budget.

8: Hou je hoofd koel!

Vertragingen, files, verloren bagage of ziekte. Op vakantie kan je van alles overkomen. Hou in dat soort situaties het hoofd koel en denk goed na over wat je wel en niet zegt. De ander heeft er ook last van en zit niet op jouw geklaag of geruzie te wachten. Boze woorden kunnen de hele vakantie verzieken.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten