single man vinden

Zo herken je een goede relatie

Iets waar vele singles van dromen, een goede, liefdevolle, hechte relatie. Maatjes door dik en dun en voor altijd samen blijven. Eenmaal die felbegeerde partner gevonden, dan weet je ook dat dit gevoel niet eeuwigdurend is en er een moment komt dat er sprake is van een heuse relatie. Met ups en downs. Twijfel je of je op de goede weg zit met deze man of vrouw?

Kijk dan even naar deze 10 tekenen van een goede relatie

Lachen

Samen lachen is ontspannend en werkt aanstekelijk. Lachen brengt mensen dichter bij elkaar, dus ook in een relatie. Vinden jullie dezelfde dingen grappig en liggen jullie geregeld samen dubbel van het lachen, dan zit het wel goed.

Fouten erkennen

Niemand is perfect, dus jullie ook niet. Als jij jouw fouten durft toe te geven en je partner je niet v ierkant uitlacht maar steunt en begrijpt, dan zit het wel goed tussen jullie. Ook als jullie ruzie hebben komt dit van pas. Je fouten durven toegeven en sorry kunnen zeggen versterkt de band.

Toekomstplannen

Hebben jullie het over de toekomst samen? Hoe en waar willen jullie wonen, leven? Komen er misschien wel kinderen in de toekomst? Wie in een relatie bezig is met de toekomst ziet het duidelijk als iets voor op de lange termijn. Heb je ook nog eens dezelfde dromen, plannen en wensen, dan zit het wel goed tussen jullie.

Vergevingsgezind

Iemand vergeven is makkelijker gezegd dan gedaan. Als jij telkens oude koeien uit de sloot blijft halen in een ruzie dan heb je een bepaalde gebeurtenis duidelijk nog niet verwerkt. Vergeving is een belangrijk aspect in een relatie. Het maakt dat je niet vast komt te zitten maar samen hindernissen overwint. Niet makkelijk, wel noodzakelijk.

Ruimte

In een relatie zitten betekent niet dat je geen tijd voor jezelf mag hebben. Je eigen vriendkring, hobby’s sport, voorkeuren en interesses maken jou wie je bent. Blijf behalve dingen samen ondernemen ook dingen voor jezelf doen en geef je partner dezelfde ruimte.

Geven en nemen

Liefde bestaat uit geven en nemen. Altijd je zin doordrijven is niet eerlijk en iemand die alles wil bepalen in een relatie is niet gezond. Is jouw partner iemand die het allemaal wel prima vindt wat jij wil of beslist, probeer daar dan toch eens wat meer aandacht aan te besteden en er achter te komen wat hij of zij nu zelf echt leuk vindt.

Steunen

In een relatie zitten betekent dat je elkaar moet steunen. Iedere relatie kent zijn mindere momenten of periodes en dan verdient je partner het om jouw steun te krijgen en andersom.  Ook al heb je het druk of staat je hoofd er niet aan, bedenk dat je het omgekeerd ook prettig vind als je partner er voor jou is als je het moeilijk hebt.

Praten

Durven en kunnen jullie overal met elkaar over praten? Of ben je bang om sommige dingen aan te roeren omdat je weet dat er dan ruzie ontstaat? Het is belangrijk dat je alles met elkaar kunt bespreken in een relatie. Dat hoeft niet te betekenen dat je het ook altijd eens hoeft te zijn met elkaar. Probeer wel begrip op te brengen voor elkaars standpunten.

Respect

Een relatie zonder respect voor elkaar is gedoemd te mislukken. Respect is een van de fundamenten van een goede relatie. Je grenzen stellen en aan elkaar kenbaar maken is gezond, wees er waakzaam op dat deze niet worden overschreden.

Vertrouwen

Vertrouwen is een groot goed in iedere relatie. Als je elkaar niet vertrouwt dan gaat dat onder je huid zitten, wakkert het wantrouwen en onzekerheid aan met als gevolg; valse beschuldigingen. Met wantrouwen maak je een relatie uiteindelijk kapot. Als je merkt dat jullie elkaar niet meer vertrouwen dan is de kans op een gelukkige relatie bijzonder klein.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.