single man vinden

Zo herken je een goede relatie

Iets waar vele singles van dromen, een goede, liefdevolle, hechte relatie. Maatjes door dik en dun en voor altijd samen blijven. Eenmaal die felbegeerde partner gevonden, dan weet je ook dat dit gevoel niet eeuwigdurend is en er een moment komt dat er sprake is van een heuse relatie. Met ups en downs. Twijfel je of je op de goede weg zit met deze man of vrouw?

Kijk dan even naar deze 10 tekenen van een goede relatie

Lachen

Samen lachen is ontspannend en werkt aanstekelijk. Lachen brengt mensen dichter bij elkaar, dus ook in een relatie. Vinden jullie dezelfde dingen grappig en liggen jullie geregeld samen dubbel van het lachen, dan zit het wel goed.

Fouten erkennen

Niemand is perfect, dus jullie ook niet. Als jij jouw fouten durft toe te geven en je partner je niet v ierkant uitlacht maar steunt en begrijpt, dan zit het wel goed tussen jullie. Ook als jullie ruzie hebben komt dit van pas. Je fouten durven toegeven en sorry kunnen zeggen versterkt de band.

Toekomstplannen

Hebben jullie het over de toekomst samen? Hoe en waar willen jullie wonen, leven? Komen er misschien wel kinderen in de toekomst? Wie in een relatie bezig is met de toekomst ziet het duidelijk als iets voor op de lange termijn. Heb je ook nog eens dezelfde dromen, plannen en wensen, dan zit het wel goed tussen jullie.

Vergevingsgezind

Iemand vergeven is makkelijker gezegd dan gedaan. Als jij telkens oude koeien uit de sloot blijft halen in een ruzie dan heb je een bepaalde gebeurtenis duidelijk nog niet verwerkt. Vergeving is een belangrijk aspect in een relatie. Het maakt dat je niet vast komt te zitten maar samen hindernissen overwint. Niet makkelijk, wel noodzakelijk.

Ruimte

In een relatie zitten betekent niet dat je geen tijd voor jezelf mag hebben. Je eigen vriendkring, hobby’s sport, voorkeuren en interesses maken jou wie je bent. Blijf behalve dingen samen ondernemen ook dingen voor jezelf doen en geef je partner dezelfde ruimte.

Geven en nemen

Liefde bestaat uit geven en nemen. Altijd je zin doordrijven is niet eerlijk en iemand die alles wil bepalen in een relatie is niet gezond. Is jouw partner iemand die het allemaal wel prima vindt wat jij wil of beslist, probeer daar dan toch eens wat meer aandacht aan te besteden en er achter te komen wat hij of zij nu zelf echt leuk vindt.

Steunen

In een relatie zitten betekent dat je elkaar moet steunen. Iedere relatie kent zijn mindere momenten of periodes en dan verdient je partner het om jouw steun te krijgen en andersom.  Ook al heb je het druk of staat je hoofd er niet aan, bedenk dat je het omgekeerd ook prettig vind als je partner er voor jou is als je het moeilijk hebt.

Praten

Durven en kunnen jullie overal met elkaar over praten? Of ben je bang om sommige dingen aan te roeren omdat je weet dat er dan ruzie ontstaat? Het is belangrijk dat je alles met elkaar kunt bespreken in een relatie. Dat hoeft niet te betekenen dat je het ook altijd eens hoeft te zijn met elkaar. Probeer wel begrip op te brengen voor elkaars standpunten.

Respect

Een relatie zonder respect voor elkaar is gedoemd te mislukken. Respect is een van de fundamenten van een goede relatie. Je grenzen stellen en aan elkaar kenbaar maken is gezond, wees er waakzaam op dat deze niet worden overschreden.

Vertrouwen

Vertrouwen is een groot goed in iedere relatie. Als je elkaar niet vertrouwt dan gaat dat onder je huid zitten, wakkert het wantrouwen en onzekerheid aan met als gevolg; valse beschuldigingen. Met wantrouwen maak je een relatie uiteindelijk kapot. Als je merkt dat jullie elkaar niet meer vertrouwen dan is de kans op een gelukkige relatie bijzonder klein.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

trouwen
By Margret ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.
willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.