zorg goede relatie
31 July 2016

Zo herken je de volwassen relatie

Pas een nieuwe relatie? Dan maak je je druk om alles en niks. De kleinste dingen zorgen ervoor dat je van slag raakt, onzeker wordt en twijfels hebt. Wat verder in de tijd krijg je een volwassen kijk op de relatie. Je sluit compromissen en je accepteert karaktereigenschappen van je lief die in het begin het bloed onder je nagels vandaan haalden.

Heb je eerdere langere relaties achter de rug? Dan herken je vast deze 6 kenmerken van een volwassen relatie.

 1. Je partner neemt de telefoon niet op en reageert niet op berichtjes 
  Wanneer je in een volwassen relatie zit heb je niet constant bevestiging nodig. Je bent zeker van jezelf en van je relatie. Je draait dan ook niet door wanneer je partner na een paar uur nog niet heeft gereageerd op je berichtje, terwijl je ziet dat hij het gelezen heeft. Je geeft hem de ruimte die hij nodig heeft en denkt niet gelijk dat hij met een ander is wanneer je even niets hoort. Hij is waarschijnlijk druk bezig of er is iets tussen gekomen. Sterker nog jij bent ook veel te druk bezig met je eigen dingen om je continu af te vragen waarom hij nog niet gereageerd heeft.
 2. Je partner doet niet altijd zijn taken in huis
  Meer dan eens kom je er na een lange dag werken achter dat je partner de vaatwasser niet heeft in- of uitgeruimd en moet je het alsnog zelf doen voordat je begint met koken. Hartstikke irritant natuurlijk, maar toch zeg je niets. Niet omdat je het maar gewoon laat gaan, maar omdat je het hem vergeeft en het hem niet kwalijk neemt. Hij zal vast een goede reden hebben voor het laten staan van de afwas.
 3. Hij gaat soms met zijn vrienden uit terwijl hij ook met jou op de bank had kunnen zitten 
  Natuurlijk moet dit niet te vaak gebeuren, maar als hij een keertje met de boys uit wil gaan terwijl jullie eigenlijk hadden afgesproken om lekker een filmpje te gaan kijken, dan maak jij daar absoluut geen punt van. Je zult het ook niet tegen hem gaan gebruiken, want je weet dat het niets met jou te maken heeft. Net zoals dat jij het leuk vind om gezellig iets met je vriendinnen te gaan doen, heeft hij daar ook behoefte aan.
 4. Jullie hebben soms periodes waarin jullie niet zoveel seks hebben
  Het is niet dat jullie elkaar niet meer aantrekkelijk vinden of het buiten de deur zoeken, maar soms heb je gewoon even een drukke week, waardoor seks er even bij inschiet. Niets om je zorgen over te maken. Ook niet wanneer jij wel zin hebt maar je partner niet. Je weet waar het door komt en respecteert dat. Je krijgt dan ook niet gelijk waanideeën en beschuldigd hem al helemaal niet van vreemdgaan, want je weet dat dat je relatie helemaal kapot kan maken.
 5. Je partner is niet altijd in topconditie 
  In een volwassen relatie neem je elkaar voor wie je bent. Dat betekent dus dat het af en toe voorkomt dat je partner (of jij) niet lekker in zijn vel zit, dat hij er soms even doorheen zit of dat hij zich af en toe even laat gaan en een paar kilo aankomt. In plaats van erover te zeuren of hem te dumpen (omdat hij wat dikker is geworden) accepteer je dat even wat minder met hem gaat. Wanneer je merkt dat hij er zelf ook mee zit dat hij niet meer de oude is, ben jij zijn cheerleader en helpt hem zijn doelen te bereiken.
 6. Jullie zijn het niet over alles eens
  In elke relatie zijn er woordenwisselingen en ruzies. Dat is heel normaal. Het zou juist raar zijn als jullie nooit zouden kibbelen! Het verschil in een volwassen relatie is dat je weet hoe je dingen niet uit de hand moet laten lopen. Wanneer de gemoederen hoog oplopen nemen jullie even een paar minuten een break. Ook maak je van veel dingen niet eens meer een punt. Je accepteert of negeert het. Je bent het inmiddels al gewend en vindt het de moeite niet waard om daarover te gaan ruziën.
Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nederlander vindt innerlijk partner mooier dan het uiterlijk

De gemiddelde Nederlander is enthousiaster over het karakter (8,5) dan de...

Ruim kwart van de Nederlanders ziet samenwonen als ultieme bevestiging van relatie

Wanneer weet je nu of het ‘aan’ is? Of hij of...

Driekwart vindt zijn nieuwe geliefde liever in het echt dan online

73% van de Nederlanders van alle leeftijden zegt hun toekomstige partner...

Flirten op een uitvaart kan wel, ruzie maken niet

Ruzie maken of dronken zijn kan echt niet op een uitvaart....

Als je deze eigenschappen hebt ben je relatiemateriaal

Wij vroegen verschillende mensen waarnaar zij op zoek in een relatie...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie