tips singlefeest

Zo haal je het maximale uit een singlefeest

Staat er binnenkort een tof singlefeest in je agenda? Goed zo! Singlefeesten zijn de perfecte gelegenheid om eens lekker los te gaan en dat kan je zo nu en dan prima gebruiken!

Behalve lekker dansen ontmoet je meteen en hele hoop andere leuke singles. Wie weet scoor je wel een telefoonnummer van dat ene bijzondere exemplaar die je weleens aan een nader onderzoekje zou willen onderwerpen.. -;) Met deze tips vergroot je je kansen.

Dress voor the party

Je succesverhaal begint al voor je op het feest aankomt: namelijk bij je kledingkast. De juiste outfit selecteren is tamelijk belangrijk. De heren houden er rekening mee dat dames onbewust altijd op de schoenen letten en dames kiezen  een leuk rokje of jurkje uit in plaats van die saaie broek. Saaie T-shirts, onverzorgde haren of baarden en vuile schoenen, dat vind je zelf ook niet aantrekkelijk, nietwaar?

Smile!

Wees er maar zeker van dat jouw entree niet onopgemerkt voorbij gaat. Zeker op een singlesfeest kijkt iedereen vol verwachting richting de deur. Wie zal er binnen stappen? Op dat moment is een stralende glimlach je sterkste wapen. Niemand valt op zuurpruimen en een glimlach werkt altijd!

Wees benaderbaar

Of je nu alleen naar een singles party bent gekomen of met een groepje single vrienden, zorg ervoor dat je benaderbaar blijft. Kruip dus niet in een hoekje, maar zet jezelf strategisch in het zicht aan de bar of op de dansvloer. Blijf ook niet voortdurend bij je single vrienden rondhangen. Loop af en toe eens alleen rond in de zaal of splits de groep geregeld op. Niet iedereen durft je aanspreken als er anderen op staan te kijken.

Flirten geboden

Spreek zelf ook gerust wat andere singles aan. Je bent tenslotte op een singlefeest… dus niemand vindt het gek om aangesproken te worden. En zeg nou zelf, wat is het ergste dat je kan gebeuren? Weet je niet goed wat zeggen? Hou het simpel. Lekkere muziek hier hè of ben je alleen gekomen vanavond of met vrienden? Durf je dat niet? Een mooie glimlach, knipoog  of wat langer oogcontact maken heeft vaak meer succes dan je denkt. Meer tips vind je hier.

Dance!

Op een singlefeest wordt gedanst, dat moge duidelijk zijn. Heel de avond aan de bar blijven hangen en de dansvloer in een grote boog ontwijken, is echt geen optie. Zelfs als je niet laaiend enthousiast bent over je dansprestaties, waag je je toch het beste even op de dansvloer. Want door te dansen: verdwijnen je zenuwen als sneeuw voor de zon, kan je communiceren zonder woorden. (Aan jou natuurlijk om dan het juiste verhaal te vertellen en  kan je gemakkelijker iemand benaderen of uit een groepje vrienden trekken.  Vergeet sowieso niet om oogcontact te maken als je danst.

Drankje en complimentje = smart move

Vind je iemand leuk? Trakteer hem of haar dan gewoon op een drankje en geef een welgemeend complimentje. Wedden dat je hij of zij je niet snel zal vergeten? Overbodig om te zeggen dat een paar glaasjes de gezelligheid en sfeer kunnen verhogen maar vermijdt overmatig alcoholgebruik.

Contact zoeken

Even gedanst samen of gezellig een drankje gedronken? Vraag je favoriete single van de avond naar zijn of haar naam en onthoud die! Feest lekker verder en ga later op de avond, liefst kort voordat je naar huis gaat, op zoek naar jouw speciale exemplaar. Begin een gesprekje door hem/haar aan te spreken met zijn/haar voornaam. De persoon die je laatst hebt gezien, blijft namelijk makkelijker in je geheugen hangen. Geef eventueel ook je telefoonnummer. En nu  maar hopen dat je die van de ander terugkrijgt!

Contact houden..

Heb je contactgegevens gescoord? Stuur de dag erna een berichtje om te melden dat je het een erg leuk vond om hem/haar te ontmoeten en vraag of hij/zij het leuk vindt nog eens wat af te spreken. Hou het wel bij een paar berichtjes. Je moet hem/haar ook weer niet gaan stalken.

Wij duimen met je mee! En mocht je nog geen singlefeest in je agenda hebben staan, check dan de agenda!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.