singles wintersport

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Verheug jij je al op de wintersport? Je bent de enige niet. Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips om je voor te bereiden op een zalige wintersportvakantie!

Tip 1. Zorg dat je fit en in goede conditie bent voor de wintersport

In je enthousiasme ga je waarschijnlijk als een malle van die berg af zodra je aankomt. Hartstikke leuk, maar je loopt het risico dat je na een dag of twee, drie volledig afgebrand bent. Jouw lichaam is zoveel inspanning normaal gesproken niet gewend. Zorg er daarom voor dat je in goede conditie bent als je aankomt op jouw wintersportbestemming. Geregeld sporten schiet er voor velen vaak bij in en door fanatiek van start te gaan heb je een verhoogde kans op blessures. Je hoeft voorafgaand aan de wintersport echt geen zwaar programma af te werken maar geregeld wandelen, fietsen en wat vaker de trap in plaats van de lift pakken scheelt stukken. Wil je echt goed voorbereid zijn, ga dan vooraf echt sporten.

Tip 2. Goed voorbereid de berg af

Als je bovenaan de piste staat dan is de eerst afdaling altijd weer even wennen. Door thuis vooraf in een overdekte skihal alvast een paar keer te gaan skieen of boarden help je jezelf over die eerste onwennigheid heen. Je komt alvast een beetje in de sfeer door jezelf een paar uurtjes sneeuwpret te gunnen in Nederland. Het zorgt ervoor dat je op de plaats van bestemming wat steviger op je latten staat. Dit geldt niet alleen voor volwassenen maar zeker ook voor kinderen. Als ze van te voren wat hebben geoefend gaan ze met veel meer zelfvertrouwen en gemak de berg af. Ga je dus als alleenstaande ouder met je kroost op wintersport dit jaar, ga gezellig een paar uurtjes met ze oefenen in een van de overdekte skihallen!

Tip 3.  Leer skiën of snowboarden op een rolband

Ben je nog niet zo ervaren maar wil je wel een flitsende indruk maken daar tussen al die leuke singles op de piste? Dan is het heel handig dat je in Nederland ook een cursus skieen of boarden kunt krijgen op een rolband. Deze methode is zeer effectief en de meeste mensen die zo’n cursus volgen skiën daarna volkomen soepel de berg af. Een cursus bestaat uit een serie van lessen die je meteen als sportlessen kunt beschouwen want het is echt een pittige work-out! Je wordt er echt moe van en je spieren raken meteen gewend aan intensieve bewegingen. Eenmaal aangekomen op je wintersportbestemming hoef je er dus niet meer int te komen en roetsj je meteen naar beneden.

Tip 4. Zorg voor goed materiaal

Heb je eigen ski’s of een snowboard? Zorg voorafgaand aan de wintersport dat het materiaal in goede staat is. Goed gewaxed, de bindingen weer goed afgesteld etc. Degelijk en goed materiaal maakt je natuurlijk niet automatisch een topper op de piste maar het maakt het allemaal wel een stukje makkelijker . Het is ook prettiger om van huis te gaan met goed materiaal want anders moet je het waxen en afstellen ter plekke laten doen en dat is zonde van je kostbare tijd. Heb je geen eigen materiaal? Laat je vooraf dan even informeren in een speciaalzaak. Zij kunnen je precies vertellen waar je op moet letten bij de skiverhuur in het buitenland.

Tip 5. Ski de eerste dag een beetje rustig aan

Hoeveel zin je ook hebt om als een dolle van die berg naar beneden te roetsjen, je doet er echt verstandig aan om het op de eerste dag van je wintersportvakantie een beetje rustig aan te doen. Je hebt een lange reis achter de rug, de vermoeidheid zit nog in je lichaam, of je dit nu leuk vindt of niet. Als je op de eerste dag te hard van stapel loopt dan moet je daar later in de week ongetwijfeld de tol voor betalen. Pak in het begin even een makkelijk piste, kom er een beetje rustig in. De rest van de vakantie heb je nog alle tijd om halsbrekende toeren uit te halen!

Wil jij met singles of alleenstaande ouders deze winter op wintersport? Dat is een prima plan! Een wintersportvakantie is een hele leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen in een ontspannen omgeving. Samen lekker sportief bezig zijn is ongedwongen. De beste winterportaanbieders vind je op de Wintersport Gids. Alleenstaande ouders kunnen ook terecht op de Eenoudervakantie Gids.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?
vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.