first dates op tv

Zo haal je het beste uit je eerste date

Op date gaan kan soms super spannend zijn. Zeker wanneer je diegene niet of nauwelijks kent, kunnen de zenuwen aardig hoog oplopen. Om het uiterste uit jezelf en je date te halen, is het wel zo fijn als je zelfvertrouwen op z’n best is. We horen je denken “hoe doe ik dat terwijl ik het zo spannend vind?“. Geen paniek, want wij hebben het antwoord.

Wat komt er in je op wanneer je denkt aan date musthaves? Rode lipstick, je favoriete parfum en een pakje kauwgom zijn de basics, maar je zelfvertrouwen mag je écht niet vergeten tijdens een date.

Zelfvertrouwen kweken voor een date

Volgens experts zit het ‘m allemaal in de voorbereiding. Hoe jij je routine samenstelt voordat je op date gaat is cruciaal voor je zelfvertrouwen. Het blijft natuurlijk ontzettend spannend, maar raad eens? Je zelfvertrouwen een boost geven en kriebels van spanning gaan juist wél samen en dit is hoe je dat het best aanpakt.

  1. Spreek af op een vertrouwde plek

In plaats van je date een plek laten kiezen, maak je het voor jezelf een stuk makkelijker door zelf een locatie te kiezen die je al kent. Doordat je de plek al kent voel je je automatisch vertrouwd en is het makkelijker om je tijdens de date relaxed op te stellen.

  1. Maak je klaar met muziek

Het luisteren naar muziek helpt tegen je zenuwen en vooral muziek waar je een oppepper van krijgt“, vertelt coach Thomas Edwards. Heb je even geen idee welke playlist je hiervoor het best kan gebruiken? Uit een sociaal psychologisch onderzoek uit 2014 is gebleken dat muziek met een heftige bas een krachtig effect heeft op je zelfvertrouwen. Denk aan Bad Guy van Billie Eilish, maar ook Feelin’ Myself van Wil.i.am scoorden goed tijdens de test.

  1. Kom in de stemming

Door de uren voor je date alvast je sociale skills ‘te activeren’, praat je tijdens de date een stuk makkelijker. Spreek gezellig af met vriendinnen, zo kunnen zij je geruststellen en jij alvast in de sociale stemming komen.

  1. Lachen

Niets helpt beter tegen het verstikte gevoel van zenuwen dan een potje hard lachen. Deze emotie is namelijk sterker dan elk gevoel wat er bestaat en laat je je zenuwen even vergeten.

  1. Kom een paar minuten te vroeg

Als je de tijd hebt, zorg er dan voor dat je een paar minuten eerder aankomt op locatie. Zo kan je alvast wennen aan de omgeving en jezelf op je gemak stellen. Het is bijvoorbeeld altijd fijn om te weten waar je het toilet kan vinden, in plaats van het te zoeken tijdens de date.

Bron: Beautify

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam