Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
first dates op tv
16 maart 2020

Zo haal je het beste uit je eerste date

Op date gaan kan soms super spannend zijn. Zeker wanneer je diegene niet of nauwelijks kent, kunnen de zenuwen aardig hoog oplopen. Om het uiterste uit jezelf en je date te halen, is het wel zo fijn als je zelfvertrouwen op z’n best is. We horen je denken “hoe doe ik dat terwijl ik het zo spannend vind?“. Geen paniek, want wij hebben het antwoord.

Wat komt er in je op wanneer je denkt aan date musthaves? Rode lipstick, je favoriete parfum en een pakje kauwgom zijn de basics, maar je zelfvertrouwen mag je écht niet vergeten tijdens een date.

Zelfvertrouwen kweken voor een date

Volgens experts zit het ‘m allemaal in de voorbereiding. Hoe jij je routine samenstelt voordat je op date gaat is cruciaal voor je zelfvertrouwen. Het blijft natuurlijk ontzettend spannend, maar raad eens? Je zelfvertrouwen een boost geven en kriebels van spanning gaan juist wél samen en dit is hoe je dat het best aanpakt.

  1. Spreek af op een vertrouwde plek

In plaats van je date een plek laten kiezen, maak je het voor jezelf een stuk makkelijker door zelf een locatie te kiezen die je al kent. Doordat je de plek al kent voel je je automatisch vertrouwd en is het makkelijker om je tijdens de date relaxed op te stellen.

  1. Maak je klaar met muziek

Het luisteren naar muziek helpt tegen je zenuwen en vooral muziek waar je een oppepper van krijgt“, vertelt coach Thomas Edwards. Heb je even geen idee welke playlist je hiervoor het best kan gebruiken? Uit een sociaal psychologisch onderzoek uit 2014 is gebleken dat muziek met een heftige bas een krachtig effect heeft op je zelfvertrouwen. Denk aan Bad Guy van Billie Eilish, maar ook Feelin’ Myself van Wil.i.am scoorden goed tijdens de test.

  1. Kom in de stemming

Door de uren voor je date alvast je sociale skills ‘te activeren’, praat je tijdens de date een stuk makkelijker. Spreek gezellig af met vriendinnen, zo kunnen zij je geruststellen en jij alvast in de sociale stemming komen.

  1. Lachen

Niets helpt beter tegen het verstikte gevoel van zenuwen dan een potje hard lachen. Deze emotie is namelijk sterker dan elk gevoel wat er bestaat en laat je je zenuwen even vergeten.

  1. Kom een paar minuten te vroeg

Als je de tijd hebt, zorg er dan voor dat je een paar minuten eerder aankomt op locatie. Zo kan je alvast wennen aan de omgeving en jezelf op je gemak stellen. Het is bijvoorbeeld altijd fijn om te weten waar je het toilet kan vinden, in plaats van het te zoeken tijdens de date.

Bron: Beautify

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Met deze lichaamstaal straal je meer zelfvertrouwen uit

Een beetje meer zelfvertrouwen, dat kunnen we van tijd tot tijd...

Singles komen weer in actie!

Singles lijken met zicht op de nieuwe fase van de intelligente...

Online daten ongemakkelijk? Deze dating app belooft gespreksstof

Daten via apps is populair, ook in tijden van corona. Maar...

Meer dan helft singles durfde afgelopen jaar niemand aan te spreken

Singles durven steeds minder vaak op iemand af te stappen. Meer...

Een op de vier vrouwelijke singles zet nooit eerste stap

Drie op de vier singles ontmoet een geliefde het liefst in...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie