vakantie heimwee

Zo gaat single Nederland op vakantie

Drie kwart van de Nederlandse singles die vakantie vieren, doet dat niet alleen. Deze doelgroep gaat gaan juist met anderen op pad, zo blijkt uit recente cijfers van het CBS.  Begin augustus is de vakantiepiek voor Nederlanders. 67 procent van de groeiende groep singles ging vorig jaar minstens één keer op vakantie.

Singles samen op vakantie

Met z’n allen gingen we als Nederlanders vorig jaar 35,5 miljoen keer met koffers en tassen op pad. Singles waren goed voor 7,5 procent daarvan. Zowel singles als Nederlanders in gezinnen gaan gemiddeld 2,5 keer per jaar op vakantie. Drie kwart van de singles vierde zijn of haar vakantie in 2016 zoals gezegd met anderen. Dat aandeel schommelde in de jaren daarvoor nog rond de 80 procent.

Eenpersoonshuishouden

Nederlanders uit eenpersoonshuishoudens gaan vaker op vakantie naar het buitenland en dan met name buiten Europa. In 2016 werd 58 procent van de vakanties van alleenstaanden buiten ons land doorgebracht. Bij personen in gezinnen was dat 50 procent. Alleenstaanden geven gemiddeld ook meer uit aan hun vakantie: 592 euro tegenover 428 euro van personen uit een meerpersoonshuishouden.

Vliegvakantie

Wat single reizigers ook meer doen, is vliegen. Tijdens 31 procent van de vakanties in 2016 werd het vliegtuig geboekt (tegenover 18 procent bij niet-alleenstaanden). De auto wordt door singles echter het meest gepakt om richting vakantieadres te reizen (51 procent). Landgenoten uit meerpersoonshuishoudens gaan nog veel meer met de auto op vakantie (74 procent).

Stedentrip bovenaan

De stedentrip staat bovenaan het vakantielijstje van singles. Vooral Parijs, Berlijn en Londen zijn populair. Alleenstaanden verblijven in 40 procent van alle reizen in een hotel. Bij vakantiegangers uit meerpersoonshuishoudens is dat 30 procent. Een zomerhuisje is onder de singles veel minder populair, net als tent, camper en caravan.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!