seks info jongeren website

Zo gaan singles eenzaamheid te lijf in de zomer

Voor singles zijn de zomermaanden niet altijd de leukste. Alle vaste ritmes zoals cursussen, verenigingen, een avond sporten en in het weekend iets leuks doen met vriend(in)en, zijn in de zomer niet altijd vanzelfsprekend.

Gemis

De cursus stop, of de opleiding ligt even stil, de sportclub heeft zomerpauze en vriend(in)en zijn op vakantie met partner en / of voltallige gezin.  En dat terwijl het mooie weer juist zo uitnodigt om leuke dingen te gaan doen. Het gemis van een partner wordt nog sterker ervaren als de stoel naast je op het terras leeg is en je aan andere tafels stellen het leuk ziet hebben met elkaar.

Verlangen naar een partner

De zomer brengt dan ook bij veel singles het verlangen om een partner te vinden extra sterk naar boven. De koe bij de horens vatten is dan het beste. Maak voor jezelf tijdig een plannetje van aanpak. Hoe ga jij ervoor zorgen dat je deze zomermaanden super fijn en gezellig doorkomt?

Deze 3 tips helpen we je op weg!

1# Mix spontaan met planmatig

Niks mis met spontane acties zoals in de auto springen met je beste vriend(in) en naar Parijs rijden maar hoe vaak gebeurt dat nou eigenlijk? Natuurlijk is het goed om ruimte in je agenda vrij te houden voor spontane acties maar het is zeker fijn om ook dingen te plannen zodat je iets hebt om naar uit te kijken. Kijk daarom ruim op tijd naar leuke events, festivals of activiteiten die je deze zomer beslist wilt bijwonen en vraag tijdig diegene mee waarbij je zeker weet dat je een leuke dag of avond tegemoet gaat!

2# Kijk naar de vakantiemogelijkheden

Als single is vakantie vieren een andere beleving dan wanneer je een relatie hebt. Ben je gewend aan solo reizen dan heb jij er geen problemen mee om lastminute een vliegtuig te pakken naar verwegistan of met je auto op de bonnefooi het goede weer op te zoeken. Minder ‘avontuurlijke types’ doen er goed aan om zich af te vragen waar ze nou precies zin in hebben deze zomer? Wat verwacht je van je zomervakantie, hoe ziet jouw ideale reisgezelschap eruit en waar zou je het liefste naar toe willen? Ook je budget speelt natuurlijk een rol. Op Single2Travel kan je met behulp van de reiswijzer ontdekken welke reisorganisaties voldoen aan jouw wensenpakketje!

3# Hernieuw oude contacten & maak nieuwe

De zomermaanden lenen zich er bij uitstek voor om nieuw leven te blazen in oude contacten. Ga eens een avondje achter FB zitten, snuffel is in je oude fotoalbums en ineens vraag je je af wat er toch met die en die is gebeurd. Leuk om ze op te sporen en te kijken of je nog altijd dezelfde klik met elkaar hebt als vroeger. Ook het maken van nieuwe contacten is in de zomermaanden eenvoudiger dan je op het eerste gezicht denkt. Wanneer de zon schijnt is iedereen toegankelijker, in een beter humeur en staat meer open voor nieuwe mensen. Een praatje op een zonovergoten terras is zo gemaakt en anders zijn er tal van toffe activiteiten deze zomer waar je andere singles tegen het lijf loopt!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.