Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
medium liefde partner
18 september 2020

Zo ga je van vriendschap naar relatie

Ben je al jaren bevriend met iemand, maar voel je stiekem toch iets meer voor deze persoon? Geloof ons als we zeggen dat het het waard is om de sprong in het diepe te wagen. Veel mega sterke relaties komen voort uit vriendschappen. Dit is hoe je het aanpakt.

Wanneer jullie basis een vriendschap is, is het zo makkelijk nog niet om de switch naar daten te maken. Toch is het ongetwijfeld mogelijk en dit is hoe.

Van vrienden naar lovers

Het is niet makkelijk om een vriendschap te transformeren tot een relatie. Sterker nog, deze periode kan best verwarrend en eng zijn. Gelukkig zijn er een paar tips die je hopelijk helpen om je beste vriend of vriendin in te laten zien dat jij dating material bent.

  1. Flirt om te kijken of de interesse wederzijds is

Als vrienden ben je al grappig en lief tegen elkaar waardoor het moeilijk te achterhalen is of de ander “op die manier” in je geïnteresseerd is. Om daarachter te komen is flirten een goede test. Psycholoog Theresa DiDonato legt uit: “Flirting is a skillful testing of the waters where you’re protecting yourself from rejection. It can give you a safe space to see if the other person flirts back.” Een onschuldige hand op de anders schouder en een knipoogje hier en daar geeft je al veel antwoorden.

  1. Hebben jullie de juiste vriendschap voor een relatie?

Er zit een verschil tussen je gezellige mattie en je ride-or-die vriend of vriendin. Voordat jullie van chillen naar daten gaan is het dus wel handig om jullie vriendschap te evalueren. “I would consider the quality of your friendship before transitioning to a relationship. Do you feel safe and secure in that friendship, or is it an exciting, emotional ride?” vertelt Theresa. Is het vooral gezellig samen of voel je ook die diepere connectie?

  1. Wees eerlijk

Het is enorm belangrijk om eerlijk te zijn over de daadwerkelijke reden waarom je je beste vriend of vriendin wil daten. Als je voor de 36ste keer Tinder hebt verwijderd, voelt je beste vriend of vriendin daten misschien als een veilige en makkelijke partner. Je snapt dat dat een verkeerde reden is.

Theresa vertelt: “There should be some element of sexual attraction or romantic desire. And even if that’s there, there may not be enough for a healthy, stable, romantic partnership.” Lust is een belangrijk onderdeel van een relatie en als er geen seksuele aantrekkingskracht is, wordt het moeilijk om een relatie te beginnen.

  1. Accepteer de ongemakkelijkheid

Jullie relatie verandert compleet wanneer jullie van vrienden naar lovers gaan. Sommige dingen, inclusief seks, zullen in het begin ietwat ongemakkelijk zijn. “People bring different sexual expectations to their relationships, so whether you’re expecting magic the first time or you see your sexual relationship as something that can grow and change, that’s going to influence how satisfied you are not just sexually but in the relationship,” legt Theresa uit.

Als het af en toe een beetje stroef gaat of awkward is, zie dit dan niet als een teken dat jullie niet samen moeten zijn. Deze ongemakkelijkheden moet je juist zien als kleine dingen om samen aan te werken. Het zou gek zijn als alles tijdens de eerste date soepeltjes verloopt.

  1. Jullie relatie wordt ingewikkelder

Dit is helaas een feit. Dat je nu seks hebt met je coole beste vriend of vriendin betekent niet dat alles helemaal chill gaat zijn. In veel opzichten wordt jullie relatie complexer en dat is juist iets goeds. Theresa legt uit: “Both people need to be on-board with creating a new sense of interdependence and commitment. It’s not just friends who have a sexual relationship – it’s a romantic partnership. We depend on and our romantic partners depend on us way more than we do as friends.”

Uitvogelen hoe jullie omgaan met jaloezie, moeilijke gesprekken, roosters en andere problemen hoort er allemaal bij. Het is niet meer zo simpel als samen een koffietje drinken. En dat is juist iets goeds.

Dit artikel verscheen eerder op NSMBL.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Bied gratis mee & WIN!

gerelateerde artikelen

Kinderen van gescheiden ouders hebben minder liefdeshormonen

Mensen die nog kinderen waren toen hun ouders gingen scheiden, hebben...

Geen ongemakkelijke stiltes meer met deze 15 vragen op je eerste date

Je wil iemand zo snel mogelijk leren kennen, maar vaak vertrekt...

Ware liefde bestaat en zo herken je hem!

Wie is die ware liefde dan? Waar herken je hem of haar aan?

Verslaafd aan de liefde

In Verslaafd aan liefde van Jan Geurtz lees je hoe we...

10 x tekenen dat je ook een emotionele connectie hebt met je nieuwe lief

Hoe weet je of je überhaupt een emotionele connectie met iemand...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie