onenightstand tot ware liefde
19 January 2017

Zo ga je van one night stand naar ware liefde

Ooit was je nog onbevangen in de liefde, er vast van overtuigd dat die ware ergens rondliep. Maar nu begin je het langzaam op te geven. Iedereen die je tot nu toe hebt ontmoet, bleek het net niet te zijn. Je begint je af te vragen, ben ik te kritisch of wil ik juist te graag? De volgende tips voor singles die het gezelschap van lege zakken chips zat zijn.

 Weinig succes in de liefde?

Wanhoop niet. We geven je wat handige tips om je one-night-stand om te toveren in je ware liefde. En niet onbelangrijk, ook hoe je deze liefde kunt vasthouden!

 1. Zorg ervoor dat je je leven op orde hebt. Ruim eerst de puinhopen op. Wacht daarmee niet tot je een nieuwe liefde hebt ontmoet die je zal ‘redden’.
 1. Ontmoet nieuwe mensen. Desnoods via internet. Het is belangrijk dat je niet alleen maar in je eigen kringetje rond blijft hangen.
 1. Je hoeft niet perfect te zijn. We weten allemaal hoe we een goede eerste indruk moeten maken. Flirten kunnen we ook, en daar zitten we dan: de vleesgeworden illusie van perfectie. Op zoek naar zo’n zelfde illusie. We stralen uit ‘je moet wel van mij houden’. Maar dwang werkt niet in de liefde. Een scherpe tong bijvoorbeeld is geen goede pijler voor een relatie. Kortom, doe jezelf niet anders voor dan je bent. Realiseer je wel dat ‘jezelf zijn’ de nodige dosis zelfkennis vereist.
 1. Wees oprecht geïnteresseerd in anderen, niet alleen in potentiële liefdeskandidaten. Als je mensen alleen nog beoordeelt op of ze iets voor je kunnen betekenen op liefdesgebied, maak je gebruik van anderen. Daar word je niet sympathieker op. Bovendien sluit je je af voor allerlei waardevolle ontmoetingen.
 1. Probeer helder te krijgen wat voor soort relatie je wilt, wat voor soort type. Denk daarbij niet te snel dat je niet kritisch zou mogen zijn. Het gaat tenslotte wel om een toekomstige partner.
 1. Ja, je mag bang zijn om opnieuw gekwetst te worden. Het is nu eenmaal best eng om een nieuwe relatie te beginnen. Zou je dergelijke gevoelens wegstoppen, dan steken ze onverhoeds toch de kop weer op. Ze fluisteren je bijvoorbeeld onmogelijke eisen in, zoals bijvoorbeeld dat je uitsluitend een partner zonder relatieverleden wilt.

Tips om je nieuwe liefde te behouden

 1. En dan ben je een tijdje bij elkaar en steekt de sleur de kop op. Maak tijd voor elkaar en blijf samen nieuwe dingen ondernemen.
 1. Laat de seks niet versloffen. Geen zin? Maak zin. Als je eenmaal bent begonnen met vrijen, komt de zin meestal vanzelf.
 1. Misschien wel de belangrijkste tip, leef met elkaar mee. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van wat de ander bezighoudt. En andersom, vertel de ander wat voor jou belangrijk is.
 1. Zorg dat de balans van geven en nemen in evenwicht is. Als je de ander ‘overlaadt’, vraag je om ‘terugtrekgedrag’.
 1. Geef elkaar de ruimte. Een tijdelijke verwijdering kan je behoorlijk onzeker maken. Maar de ander overstelpen met lieve sms’jes is gevaarlijk. Een natuurlijke reactie als je voelt dat er op je gejaagd wordt is… vluchten!
 1. Wees jezelf. Vraag niet honderd keer per dag of de ander je nog wel aantrekkelijk vindt. Zoek de bevestiging in jezelf.
Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Met grootste liefde wordt meestal niet getrouwd

Het klinkt niet erg romantisch maar een huwelijkspartner kiezen we niet...

10 openingszinnen waar je gegarandeerd succes mee hebt

Heb je al een tijdje dat ene Instagram-account op het oog...

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

Single vijftigplusser gelooft nog steeds in de ware liefde

Single vijftigplussers geloven nog steeds in de ware liefde en denken...

Dit zijn je beste liefdesmatches als je een Schorpioen bent

De sterrenbeelden Kreeft, Vissen of Stier hebben volgens de sterren een...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie