perfectionist

Zo denken mannen over schaamhaar

Wanneer het op schaamhaar aankomt zijn er heel wat variaties mogelijk. Kort en netjes, lang, volledig kaal of zelfs figuurtjes. Het kan allemaal. Maar wat vinden mannen nu eigenlijk het ideale schaamhaar bij vrouwen?

Onderzoek

Een nieuwe studie in het Jounal of Sexual Medicine geeft ons het antwoord op deze vraag. Voor de studie ondervroegen de onderzoekers 1.110 mannen en vrouwen over hun schaamhaar-gewoontes, de reden erachter en wat ze verkiezen bij hun partners.

Schaamhaar

Het resultaat was duidelijk: de grote meerderheid van de mensen onderhoudt netjes hun schaamstreek. 95 procent had in de vier weken voor de enquête getrimd, geschoren of gewaxt. Tussen mannen en vrouwen onderling was er wel een verschil: waar bijna de helft van de vrouwen voor een volledige ontharing ging, was dat slechts bij 1 op 5 mannen het geval.

Voorkeur

Dat mannen de voorkeur hebben Dat laatste is wel nogal hypocriet, aangezien 60 procent van de mannen prefereert dat hun partner volledig haarloos is. De overige 40 procent is voornamelijk voor de korte, getrimde look, terwijl een kleine minderheid geen voorkeur heeft.

Vrouwen minder kieskeurig

Vrouwen zijn daarentegen een stuk minder kieskeurig – laat het gezegd zijn. Daar was de balans zowat eerlijk verdeeld tussen haarloos, getrimd, gedeeltelijk geschoren/gewaxt of geen voorkeur.

Dat mannen ook druk in de weer zijn met hun schaamhaar bleek overigens al uit eerder onderzoek.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!