witte sneakers tips

Zo blijven je nieuwe witte sneakers wit

Ben jij ook apetrots op je nieuwe witte sneakers? Zo jammer dat ze na een weekje in gebruik niet langer hagelwit zijn! Valt dat even vies tegen. Om zo lang mogelijk van je nieuwe beste vrienden te genieten hieronder tien tips.

  1. First things first: inspuiten met water- en vuil-afstotende spray. Na een keer sprayen, ben je er nog niet. Spuit je schoenen elke week of om de week opnieuw in om ze schoon te houden.
  2. ‘Liever voorkomen dan genezen’, zeggen we altijd. Zet je schoenen dus op een donkere plek in huis. Liever niet voor het raam of op een andere zonnige plek, dan worden ze geel en dat wil je niet.
  3. Gebruik witte nagellak om krasjes te verbergen. Ja heus, werkt perfect!
  4. Maak ze schoon met vochtige doekjes, ossengalzeep of met water en azijn. Vochtige doekjes zijn niet alleen handig in het huishouden, ook voor vlekken doen ze het goed. Ossengalzeep is ook een goede optie. Even in laten trekken en zelfs hardnekkige vlekken verdwijnen. Of gebruik oma’s tip: water aanlengen met een beetje azijn.
  5. Gebruik milde shampoo op vetvlekken. Pak een oude tandenborstel, een milde shampoo (bijvoorbeeld Zwitsal) en warm water. Voorzichtig over de vlek heen wrijven, even laten intrekken, uitspoelen, en klaar.
  6. Was je veters met de hand of doe ze in de wasmachine. Haal de veters uit je schoenen en geef ze een nieuw leven. Ze worden een stuk schoner als je ze in-masseert met (ossengal)zeep en een paar uur in warm water legt. Voilà; als nieuw. Als je ze in de wasmachine doet, vergeet ze niet in een waszakje (of sok) te doen.
  7. Gebruik een oude tandenborstel voor moeilijke plekken. Wat water en zeep erbij en je kunt veel beter bij die lastige plekjes (zoals onder je veters).
  8. Gebruik een beetje bleek (wel verdunnen!). Pak een emmertje water en doe er een beetje bleek bij. Niet te veel; er is in dit geval een kleine scheidingslijn tussen hagelwit of geel…
  9. Gooi ze in de wasmachine. Dit geldt eigenlijk alleen voor canvas schoenen, andere materialen zijn te fragiel en kunnen makkelijk stukgaan. Doe ze trouwens wel ter bescherming in een kussensloop!
  10. Eenmaal schoongemaakt, stop dan natte kranten in je schoenen. De kranten zuigen het vocht op uit je schoenen waardoor ze sneller drogen.

https://www.instagram.com/p/BUrGEqOlcsm/

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.