online flirten

Zo bericht je een online match

Je ziet iemand die je leuk vindt op een datingsite: mooie foto’s, een heel aantrekkelijk profiel. Dus wil je contact opnemen. En dan begint de stress: hoe grappig moet ik zijn? Wat is een origineel bericht? Zal ik wel een antwoord krijgen…. Je herkent het vast! Hoe je een goed bericht stuur naar je online match, dat lees je in deze datingtips! 

Kort is goed

Stuur niet meteen een ellenlange mail, dat kan iemand afschrikken. Je hoeft ook niet je hele levensverhaal in dat eerste contact te stoppen, een beetje mysterie mag  blijven. Of je komt over als  iemand die heel graag over zichzelf praat. Ook niet meteen de beste eerste indruk.

Vertel iets nieuws over jezelf

Er staat al wat informatie in je profiel, maar misschien kan je nu iets extra’s toevoegen? Vertel iets meer over je interesses of je hobby’s. Eventueel kan je dat als aanleiding nemen voor je bericht.

Stel vragen

Probeer wat meer te weten te komen over de persoon die je schrijft. Zo toon je interesse en geef je de ander al een mogelijkheid om makkelijk te reageren. Heel eenvoudige vragen zoals ‘Wat is het laatste goede boek dat je gelezen hebt?’ kunnen al een goed gesprek op gang brengen.

Gebruik spreektaal

Je mail mag netjes en verzorgd zijn, maar te formeel is vreemd. Het moet toch lijken alsof je op een feestje een ontspannen babbeltje met elkaar slaat.

Laat duidelijk merken waarom je contact zoekt

Zeg niet gewoon ‘Je stond tussen mijn matches, dus ik stuur je maar een bericht.’ Laat weten waarom je iemand leuk vindt, waarom dat profiel je precies opviel.

Meer tips over online dating vind je op Parship.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam