oogcontact eerste date

Zo benader je een vreemde in vijf stappen

Het kost best wel wat lef om een ​​vreemd persoon te benaderen en er een gesprekje mee te beginnen. Maar er zijn momenten waarop je direct moet handelen, anders zie je die persoon waarschijnlijk nooit meer! Met onderstaande stappen laten we je zien hoe je dat doet, waar je ook bent.

  1. Haal diep adem

Diep ademhalen zal je helpen je zenuwen te kalmeren en ontspannen! Het zal ook helpen je lichaamstaal te verbeteren, wat een waardevol hulpmiddel is bij het succesvol communiceren met anderen.

  1. Maak oogcontact

Lach met je ogen! Ja, het is mogelijk en het is iets dat je kunt oefenen. Ga voor een spiegel staan ​​en bedek je mond met een stuk papier. Begin met het maken van gezichten om verschillende gemoedstoestanden weer te geven (blij, verdrietig, boos etc.) en zie hoe je ogen veranderen. Nu je het verschil tussen elke uitdrukking hebt gezien, probeer ze opnieuw te maken zonder je gezicht te bewegen. Met de tijd en oefening zul je in staat zijn om het te doen zonder er zelfs maar aan te denken. De eerste indruk begint met oogcontact. Zorg ervoor dat je klaar bent om te benaderen en weet wat je van plan bent te zeggen voordat je oogcontact maakt.

  1. Lach

Als je succesvol oogcontact hebt gemaakt, moet je lachen. Geef de persoon een oprechte en vriendelijke glimlach. Het is goed als je nerveus bent, dat zijn de meesten onder ons, maar zolang je de vorige stappen hebt gedaan, zal je nervositeit niet overkomen. Een vriendelijke glimlach kan in principe iedereen open stellen en het zal helpen de stemming voor het gesprek te bepalen.

  1. Begin met een groet

Begin met een vriendelijke groet, zoals “goedemorgen” of “hallo” of zelfs “verontschuldig mij”. Het lijkt eenvoudig en voor de hand liggend, maar het zal je verbazen hoeveel mensen er geen tijd voor nemen.

  1. Zeg iets liefs

Na iemand te hebben begroet, denk aan iets leuks om over diegene te zeggen. Een compliment geven is de gemakkelijkste manier om een ​​gesprek te beginnen. Bijvoorbeeld “Wat een mooie schoenen heb je”.

Als gevolg hiervan zal de persoon verrast en blij zijn met je compliment. Vanaf hier kunnen jullie verder praten. Hoe meer mensen je benadert, hoe makkelijker het wordt.

Bron: Womenonline

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.