geboren reiziger

Zo ben je de ideale single reiziger: 5 tips

Het is de angst van menige single; een groepsreis boeken en dan tussen allemaal van die irritante types terecht komen. Te druk, te stil, te actief, te opdringerig, te saai.. ga zo maar door. Maar misschien ben je zelf ook niet echt de makkelijkste. Om er een geweldige vakantie te van te maken doe je er goed aan om de volgende 5 tips in je oren te knopen.

Zo word je de ideale single medereiziger:

1.  Begin met een open mind aan je reis. Probeer wanneer je voor het eerst kennismaakt met je groep niet meteen een oordeel over iedereen klaar te hebben. Je kent deze mensen tenslotte (nog) niet maar dat gaat de komende dagen, weken vanzelf veranderen.

2. Stel jezelf bescheiden op en kijk rustig de spreekwoordelijke kat uit de boom. Meteen overal bovenop vliegen wordt over het algemeen niet zo gewaardeerd, dus tel tot 10 voordat je een ‘populaire opmerking’ maakt en observeer.

3. Wees belangstellend. Nieuwe mensen leren kennen kost doorgaans veel tijd, maar nu je heel wat uurtjes per dag met elkaar optrekt gaat dit veel sneller dan in het normale leven. Neem de tijd voor iedere medereiziger en stel open vragen. Je zult zien dat er een wereld voor je open gaat.

4. Wees behulpzaam. Is er iemand ziek, heeft er iemand hulp nodig met zijn rugzak of koffer of ben jij de enige die eraan gedacht heeft een kurketrekker mee te nemen? Bied je hulp aan. Behulpzame, sociale mensen liggen goed in de groep en worden zeer zeker gewaardeerd.

5. Wissel reiservaringen uit. Ben je inmiddels een beetje gewend aan je groep(je) dan is leuk om eerdere reiservaringen uit te wisselen. Niet om me op te scheppen, maar juist om aan te bevelen! Ook naar jouw ervaringen met verschillende reisaanbieders is goed ‘luistervoer’ voor singles. En jij hoort op jouw beurt over prachtige hotspots waar jij nog nooit geweest bent.

Met bovenstaande tips wordt het echt een reuze gezellige vakantie. Weet je nog niet waarheen of met wie? Dan hebben we nog een paar extra reistips!

1. Op Single2Travel ontdek je heel eenvoudig welke reisaanbieder voldoet aan jouw reiswensen. Met de reiswijzer vul je in; grote of kleine groep, ver weg of dichtbij, actief of relaxvakantie maar ook luxe of basic. Afhankelijk van jouw keuzes rollen er vanzelf de best passende singlereisorganisaties uit.

2 In de Gidsen van Singlessite ontdek je reisaanbieders in alle soorten en maten. Handig opgedeeld per Gids zodat je snel kunt vinden wat je zoekt. Van zonvakanties tot wintersport!

 

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen
onmisbare tips single reizen
By Moniek ·
19 maart 2021

Vakantiekriebels: ga deze zomer lekker duurzaam kamperen

Dankzij deze handige 6 tips maak je ook tijdens je kampeervakantie korte metten met je ecologische voetafdruk.