geboren reiziger

Zo ben je de ideale single reiziger: 5 tips

Het is de angst van menige single; een groepsreis boeken en dan tussen allemaal van die irritante types terecht komen. Te druk, te stil, te actief, te opdringerig, te saai.. ga zo maar door. Maar misschien ben je zelf ook niet echt de makkelijkste. Om er een geweldige vakantie te van te maken doe je er goed aan om de volgende 5 tips in je oren te knopen.

Zo word je de ideale single medereiziger:

1.  Begin met een open mind aan je reis. Probeer wanneer je voor het eerst kennismaakt met je groep niet meteen een oordeel over iedereen klaar te hebben. Je kent deze mensen tenslotte (nog) niet maar dat gaat de komende dagen, weken vanzelf veranderen.

2. Stel jezelf bescheiden op en kijk rustig de spreekwoordelijke kat uit de boom. Meteen overal bovenop vliegen wordt over het algemeen niet zo gewaardeerd, dus tel tot 10 voordat je een ‘populaire opmerking’ maakt en observeer.

3. Wees belangstellend. Nieuwe mensen leren kennen kost doorgaans veel tijd, maar nu je heel wat uurtjes per dag met elkaar optrekt gaat dit veel sneller dan in het normale leven. Neem de tijd voor iedere medereiziger en stel open vragen. Je zult zien dat er een wereld voor je open gaat.

4. Wees behulpzaam. Is er iemand ziek, heeft er iemand hulp nodig met zijn rugzak of koffer of ben jij de enige die eraan gedacht heeft een kurketrekker mee te nemen? Bied je hulp aan. Behulpzame, sociale mensen liggen goed in de groep en worden zeer zeker gewaardeerd.

5. Wissel reiservaringen uit. Ben je inmiddels een beetje gewend aan je groep(je) dan is leuk om eerdere reiservaringen uit te wisselen. Niet om me op te scheppen, maar juist om aan te bevelen! Ook naar jouw ervaringen met verschillende reisaanbieders is goed ‘luistervoer’ voor singles. En jij hoort op jouw beurt over prachtige hotspots waar jij nog nooit geweest bent.

Met bovenstaande tips wordt het echt een reuze gezellige vakantie. Weet je nog niet waarheen of met wie? Dan hebben we nog een paar extra reistips!

1. Op Single2Travel ontdek je heel eenvoudig welke reisaanbieder voldoet aan jouw reiswensen. Met de reiswijzer vul je in; grote of kleine groep, ver weg of dichtbij, actief of relaxvakantie maar ook luxe of basic. Afhankelijk van jouw keuzes rollen er vanzelf de best passende singlereisorganisaties uit.

2 In de Gidsen van Singlessite ontdek je reisaanbieders in alle soorten en maten. Handig opgedeeld per Gids zodat je snel kunt vinden wat je zoekt. Van zonvakanties tot wintersport!

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!