verliefd

Zo belangrijk is je persoonlijkheid in de liefde

Wil je als vrouw een lieve man en een groot gezin? Even opletten dan bij je volgende date! Want wanneer mannen qua persoonlijkheidskenmerken behept bent met de eigenschappen; extravert, emotioneel stabiel, relaxed in de omgang en gewetensvol dan is de kans groot dat je vaak seks hebt en veel kinderen krijgt. Althans, dit zegt een nieuwe studie.

Onderzoek mannen vrouwen

De onderzoekers hebben de grootste studie ooit uitgevoerd naar gedragseconomie waarin werd gekeken naar persoonlijkheid, geslacht en nakomelingen. Alleen degenen die geïdentificeerd zijn als heteroseksueel werden opgenomen in de analyse, die een steekproef gaf van bijna 3.000 mannen en 1500 vrouwen.

Persoonlijkheidsverschillen

Er werden belangrijke persoonlijkheidsverschillen tussen de geslachten in zowel seksuele frequentie als nakomelingen gevonden. In vergelijking met vrouwen rapporteren mannen een groter aantal persoonlijkheidsfactoren die van invloed zijn op dergelijke uitkomsten, wat een groter deel van de variatie in seksuele activiteit verklaart. Voor zowel mannen als vrouwen is extraversie gelijkgesteld aan een grotere seksuele frequentie.

Hogere seksuele frequentie

De resultaten toonden aan dat bepaalde karaktercombinaties lijken te resulteren in een hogere seksuele frequentie en meer nakomelingen voor bepaalde mannen. Deze karaktercombinaties van mannen die een hogere seksuele frequentie produceren zijn: extravert, nauwgezet, aangenaam en prettig in de omgang, hebben een hoge tolerantiegrens en zijn in hoge mate consciëntieus.”

Combinaties

De onderzoeker voegde eraan toe dat bepaalde combinaties van de BIG 5-kenmerken, waaronder hoge extraversie en lage openheid, ook verband lijken te houden met toegenomen nakomelingen voor mannen, terwijl alleen meer aangename vrouwen meer kinderen hadden.

“Onze bevindingen suggereren dat de grotere variatie in mannelijke eigenschappen en hun specifieke combinaties een voordeel voor hen kunnen bieden als het gaat om seks en voortplanting, maar dat lijkt niet het geval te zijn voor de vrouwen die we hebben geanalyseerd,” zei hij.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.