Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
verliefd
26 november 2018

Zo belangrijk is je persoonlijkheid in de liefde

Wil je als vrouw een lieve man en een groot gezin? Even opletten dan bij je volgende date! Want wanneer mannen qua persoonlijkheidskenmerken behept bent met de eigenschappen; extravert, emotioneel stabiel, relaxed in de omgang en gewetensvol dan is de kans groot dat je vaak seks hebt en veel kinderen krijgt. Althans, dit zegt een nieuwe studie.

Onderzoek mannen vrouwen

De onderzoekers hebben de grootste studie ooit uitgevoerd naar gedragseconomie waarin werd gekeken naar persoonlijkheid, geslacht en nakomelingen. Alleen degenen die geïdentificeerd zijn als heteroseksueel werden opgenomen in de analyse, die een steekproef gaf van bijna 3.000 mannen en 1500 vrouwen.

Persoonlijkheidsverschillen

Er werden belangrijke persoonlijkheidsverschillen tussen de geslachten in zowel seksuele frequentie als nakomelingen gevonden. In vergelijking met vrouwen rapporteren mannen een groter aantal persoonlijkheidsfactoren die van invloed zijn op dergelijke uitkomsten, wat een groter deel van de variatie in seksuele activiteit verklaart. Voor zowel mannen als vrouwen is extraversie gelijkgesteld aan een grotere seksuele frequentie.

Hogere seksuele frequentie

De resultaten toonden aan dat bepaalde karaktercombinaties lijken te resulteren in een hogere seksuele frequentie en meer nakomelingen voor bepaalde mannen. Deze karaktercombinaties van mannen die een hogere seksuele frequentie produceren zijn: extravert, nauwgezet, aangenaam en prettig in de omgang, hebben een hoge tolerantiegrens en zijn in hoge mate consciëntieus.”

Combinaties

De onderzoeker voegde eraan toe dat bepaalde combinaties van de BIG 5-kenmerken, waaronder hoge extraversie en lage openheid, ook verband lijken te houden met toegenomen nakomelingen voor mannen, terwijl alleen meer aangename vrouwen meer kinderen hadden.

“Onze bevindingen suggereren dat de grotere variatie in mannelijke eigenschappen en hun specifieke combinaties een voordeel voor hen kunnen bieden als het gaat om seks en voortplanting, maar dat lijkt niet het geval te zijn voor de vrouwen die we hebben geanalyseerd,” zei hij.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

10 vragen voor een originele eerste date

Hoe vaak je ook ge-date hebt of niet, de kans is...

Vrouwen hebben meer succes met een openingszin

Ben je aan het daten in de hoop er een heuse...

Facebook lanceert dating app met secret crush

Zit je graag op Facebook en ben je nog op zoek...

Waarom mannen altijd aan seks denken

Mannen denken maar aan één ding .. seks. Je hoeft maar...

Nog altijd single? Misschien komt het omdat je te vroeg geboren bent!

Het is nogal een bijzonder gegeven maar het feit of je...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie