verliefd

Zo belangrijk is je persoonlijkheid in de liefde

Wil je als vrouw een lieve man en een groot gezin? Even opletten dan bij je volgende date! Want wanneer mannen qua persoonlijkheidskenmerken behept bent met de eigenschappen; extravert, emotioneel stabiel, relaxed in de omgang en gewetensvol dan is de kans groot dat je vaak seks hebt en veel kinderen krijgt. Althans, dit zegt een nieuwe studie.

Onderzoek mannen vrouwen

De onderzoekers hebben de grootste studie ooit uitgevoerd naar gedragseconomie waarin werd gekeken naar persoonlijkheid, geslacht en nakomelingen. Alleen degenen die geïdentificeerd zijn als heteroseksueel werden opgenomen in de analyse, die een steekproef gaf van bijna 3.000 mannen en 1500 vrouwen.

Persoonlijkheidsverschillen

Er werden belangrijke persoonlijkheidsverschillen tussen de geslachten in zowel seksuele frequentie als nakomelingen gevonden. In vergelijking met vrouwen rapporteren mannen een groter aantal persoonlijkheidsfactoren die van invloed zijn op dergelijke uitkomsten, wat een groter deel van de variatie in seksuele activiteit verklaart. Voor zowel mannen als vrouwen is extraversie gelijkgesteld aan een grotere seksuele frequentie.

Hogere seksuele frequentie

De resultaten toonden aan dat bepaalde karaktercombinaties lijken te resulteren in een hogere seksuele frequentie en meer nakomelingen voor bepaalde mannen. Deze karaktercombinaties van mannen die een hogere seksuele frequentie produceren zijn: extravert, nauwgezet, aangenaam en prettig in de omgang, hebben een hoge tolerantiegrens en zijn in hoge mate consciëntieus.”

Combinaties

De onderzoeker voegde eraan toe dat bepaalde combinaties van de BIG 5-kenmerken, waaronder hoge extraversie en lage openheid, ook verband lijken te houden met toegenomen nakomelingen voor mannen, terwijl alleen meer aangename vrouwen meer kinderen hadden.

“Onze bevindingen suggereren dat de grotere variatie in mannelijke eigenschappen en hun specifieke combinaties een voordeel voor hen kunnen bieden als het gaat om seks en voortplanting, maar dat lijkt niet het geval te zijn voor de vrouwen die we hebben geanalyseerd,” zei hij.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam