date

Zo beëindig je een date

Beëindigen van een data is nooit gemakkelijk, of het nu op een goed of slechte manier gebeurt. Er zijn in ieder geval wel verschillende manieren. En er zijn ook tips die het iets vergemakkelijken. Om te beginnen zijn er drie categorieën. De goede manier, die je met plezier doen terugdenken aan die bijzondere minnaar in je armen. De slechte manier, die helaas voorkomen had kunnen worden als één van de twee beter zijn best had gedaan. De derde punt is de ernstigste, waarbij je de ander bij wijze van spreke achter laat met een zwaar trauma.

Beëindigen van date op goede manier

Je hebt het geluk een date te treffen waar je helemaal gelukkig mee bent, anders om lijkt het ook zo te voelen. Je zit dus onverwacht in een relatie waarin je blij mee bent. Je bent allebei opgewekt elkaar tegen het lijf te hebben gelopen. Hoe je een degelijke date moet beëindigen is niet zo moeilijk. Alle manieren zijn goed, maar het kan zelfs perfect.

1.  Met een knuffel

Stel je hebt een eerste afspraak en het voelt voor beiden goed, dan is een warme knuffel een veilige manier om zo de eerste keer afscheid te nemen. Het voelt zacht en je knieën zullen er van shaken.

2. Met een kus

Beëindigen van een date met een kus is perfect. Wanneer het einde van de date nadert en het enige wat jij zou willen is zijn lippen op die van jou voelen, dan moet je dat gewoon doen. Dus tuit je lipjes en kijk wat de reactie is. Hou het wel simpel. Wanneer je merkt dat het gevoel wederzijds is dan kun je er natuurlijk  iets meer van maken.

3. Met jullie beiden in bed

Mannen dromen van deze date. Wanneer vrouwen de volgende ochtend naast hun date wakker worden, dan zijn ze vaak niet zeker en voelen ze zich hoerig.  Maar van welke sekse je ook  bent, het hebben van seks aan het einde van een eerste date is nooit een slechte zaak. Er zijn je al velen voor gegaan bij hun eerste date, dus ontspan. Beëindigen van een eerste date met seks kan te snel lijken, maar als dat is wat je hart wilt, dan zit niemand daar mee.

Beëindigen van date op mindere manier

Het is altijd veel moeilijker een goede date te treffen dan een slechte. Het is natuurlijk een spel van kansen en cijfers. De persoon die jij goed vindt, zijn bijna allemaal bezet. Op iedere afspraak de perfecte lover treffen dat kun je ook niet verwachten. Het heeft natuurlijk ook alles te maken met je aanpassingsvermogen. De beschikbare manieren om een slechte date te beëindigen variëren van slecht tot goed.

1. Vertel je date dat je binnenkort zal bellen

En vervolgens laat je nooit meer iets van je horen! Dit is de slechtste manier voor iedereen om een ​​data te beëindigen. Het is respectloos en je laat je date in onwetendheid achter.

2. Vertel je date je een leuke tijd hebt gehad 

Vertel je date dat je een leuke tijd hebt gehad, maar dat het gevoel van echte chemie ontbreekt aan jouw kant. Misschien is het gevolg dat je vrienden kunt zijn en niets meer. Wanneer dit is uitgesproken, dan weet iedereen waar die aan toe is.

Het beëindigen van een data op deze manier lijkt misschien vaag. Wanneer je echter na een  lange tijd samen in de ander toch niet je potentiële minnaar ziet, dan kun je deze periode maar beter op een aangename manier beëindigen. Het kan vreemd voelen, als je er klaar mee bent, dan is het gewoon gedaan.

3. Praat over de verschillen

Je hebt een date en jij wilt liever geen tweede afspraak, maar de ander wel. Welke reden moet je dan verzinnen? Of moet je überhaupt wel een reden bedenken?

Of je hebt al een tijdje een date maar je bedenkt je dat je het eigenlijk heerlijk vindt, dat je op een warme dag lekker alleen bent en niet steeds na hoeft te denken over elkaars  voorkeuren. Nadenken over jezelf is al meer dan genoeg. Het beëindigen van een date om dit soort redenen kan gezocht lijken voor velen. Wanneer je zelf niet eerder die benauwdheid gevoeld hebt in een relatie dan kun je de ernst van deze situatie niet begrijpen en vind je het vast onzin. Vertel over die verschillen in inzicht wat betreft geloof, toekomst, vrije tijdsbesteding en relaties.

Het beëindigen van date op erge manier

Een date hebben, die je het liefst halverwege al wil beëindigen, dat is lastig  en mogelijk onbeschoft. Dit gebeurt niet vaak hoor. In feite, komt dit nog minder vaak voor dan een goede date. Hoe vaak tref je het nu dat je iemand tegenkomt met wie je het zelfs niet kan opbrengen om ook maar een ​​uur door te brengen?

Maar stel het overkomt je toch, iemand tegen het lijf lopen die er op zijn recente profiel foto echt heel anders uitzag. En niet alleen het uiterlijk en de kleding maar vooral zijn gedrag zijn heel onaangenaam.

Er zijn enkele manieren die uitgetest zijn en dus resultaat verzekerd. Zo kun je dusdanig handelen dat je die erge date zonder iemand voor het hoofd te stoten toch stopt.

1. Bevestig een eindtijd bij aanvang afspraak

Soms heb je nog geen minuut nodig om er achter te komen of een date succesvol is of niet.  Je hebt daar echt geen tweede afspraak voor nodig.

Al na een minuut na aanvang van je date, zeg je met je meest oprechte stem dat het je spijt maar dat er iets tussen gekomen is en je echt niet langer kunt blijven dan een half uur. Bedenk niet een te ingewikkeld verhaal, houdt het simpel om zo geloofwaardig mogelijk over te komen. Het komende half uur is overzichtelijk en relatief makkelijk op te brengen. Je hebt niemand voor het hoofd gestoten en je eigen waardigheid behouden.

2. Laat een vriend jou bellen

Opdat je toch wel graag een date wilde, was je mogelijk niet kieskeurig genoeg. Nu zit je dus vast met deze date en de minuten lijken voorbij te tikken. Wat de reden ook is, halverwege weglopen vindt je ook kwetsend. Ga naar het toilet en bel iemand met de vraag jou over zo’n 10 minuten terug te bellen met de oproep dat je thuis nodig bent voor noodsituatie. Ook nu weer niet te ingewikkeld, houdt het verhaal simpel.

3. Vertel de waarheid

Dit is moeilijk. Maar als je een geweten hebt en de wil om iemand te helpen, dan is dit het besten wat je kunt bedenken. Beëindig een date gewoon door de waarheid te vertellen. Het lijkt  arrogant en onbeschoft, maar het kan  je date helpen een beter mens te worden. Het kan hem meer succes bij een volgende date opleveren. En jij verdient een kleine aureool.

Praat met de ander over een paar persoonlijkheidskenmerken van jullie die niet bij elkaar passen. Vertel hem dat hij veel kans zou maken bij jou als jij wat dingen aan jezelf kou kunnen veranderen, maar dat dat echt niet gaat lukken. Ligt niet aan hem maar aan jou.  Loop bij het einde van de date samen op. Laat een ander niet alleen in een restaurant achter, bijvoorbeeld. Zodra je buiten bent, schud je de ander de hand en loop vriendelijk weg.

In plaats van het beëindigen van een date, omdat je niet gevallen bent voor je date, maar wel voor de seks, daar moet je voor waken. Dan wordt je de volgende morgen wakker met een niet te overziene kater. Niet doen dus. 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen