Zittend speeddaten maakt kieskeurig

Mensen die tijdens een speeddate op hun plek blijven zitten, zijn kieskeuriger dan de deelnemers die steeds van plaats moeten verwisselen. Dat blijkt uit een Amerikaans experiment. Onderzoekers van Northwestern University volgden 350 proefpersonen tijdens een speeddate-sessie. Eerst mochten de vrouwen blijven zitten en verwisselden de mannen steeds van plaats, daarna werden de rollen omgedraaid.

Verlangen

Uit het onderzoek bleek dat de deelnemers minder kritisch waren op hun dates als ze hen actief

moesten benaderen. De ‘roterende’ proefpersonen gaven veel vaker aan dat ze hun gesprekspartner nog eens wilden zien. Het fysiek afstappen op een potentiële partner verhoogt blijkbaar je verlangen naar die persoon”, aldus hoofdonderzoeker Eli Finkel.

Volgens de wetenschappers verklaart de studie mogelijk ook waarom vrouwen vaak worden gezien als kieskeuriger in de liefde dan mannen.

Sekseverschil

“Deze onderzoeksresultaten suggereren dat het verschil in romantische kieskeurigheid tussen mannen en vrouwen kan worden verklaard door te kijken naar wie op wie afstapt”, aldus Finkel in de Britse krant The Daily Telegraph. “Want laten we eerlijk zijn, zelfs in deze tijd wordt nog steeds vooral van de man verwacht dat hij actie onderneemt.” (bron:nu.nl)

Meer over speeddaten vind je hier!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten