biertje weer duurder

Zit er dan toch alcohol in alcoholvrij bier?

De zomer staat voor velen gelijk aan terrasjes doen en genieten van het mooie weer. En daar hoort vaak een biertje bij. Zoals we allemaal weten, is het echter onverantwoord om alcohol te combineren met een autoritje. Moet je nog rijden, dan is het dus een goed idee om te kiezen voor alcoholvrij bier.

Al moet daar wel een kanttekening bij geplaatst worden. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, zijn namelijk niet alle alcoholvrije biertjes ook écht alcoholvrij.

Laag percentage

Steeds meer bierproducenten brengen door de grote populariteit tegenwoordig een alcoholvrije variant op de markt, tot groot plezier van ons allemaal. Maar zelfs in die drankjes zit er vaak toch nog een klein beetje alcohol. In België mag alcoholvrij bier namelijk maximum 0,5% alcohol bevatten, in Frankrijk zelfs 1,2%. Dat is uiteraard niet veel, maar toch iets om rekening mee te houden als je echt volledig alcoholvrij wil gaan.

0,0%

Let er in dat geval op dat er 0,0% op de verpakking staat – pas dan ben je helemaal zeker van je stuk. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat merken die ook echt volledig alcoholvrij bier aanbieden; denk bijvoorbeeld aan Maes, Jupiler of Estaminet 0,0%. Keuze genoeg, dus laat je niet verleiden tot een beschonken rit. Proost!

Bron: Metro

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.