chocola verslaving

Zin in seks krijgen: niet door chocolade

Laten we maar met de deur in huis vallen: ook al dacht je jarenlang dat het wel zo was, van chocolade krijg je niet meer zin in seks. Wetenschappers namen de bekende afrodisiaca (lustopwekkende voedingsmiddelen) onder de loep en kwamen met de volgende conclusies..

Lustopwekkende waarde

Een onderzoek dat eerder dit jaar werd gepubliceerd in het tijdschrift van The International Society for Sexual Medicine vertelt ons welke voedingsmiddelen nu wel en niet lustopwekkend zijn.  De onderzoekers pikten er de meest besproken afrodisiaca uit, en bekeken hun lustopwekkende waarde. Wij vertellen je even in een notendop welke voedingsmiddelen je wel (en niet) in huis moet halen als je plannen hebt voor stomende, ongeëvenaarde seks!

Chocolade is een mythe

Helaas, “om mijn libido op te krikken” geldt niet meer als excuus om te zwichten voor een lekkere reep chocolade. De onderzoekers merken op dat chocolade inderdaad ingrediënten bevat die in verband worden gebracht met een hoog niveau serotonine in het brein, een stof die onder meer onze seksuele lust opwekt. Maar een studie die een groep mensen vergeleek die chocolade at, met een groep die dat niet deed, toonde geen significante verschillen aan op lustopwekkend vlak. De harde woorden van de onderzoekers klinken dan ook als volgt: dat chocolade je seksdrive een boost geeft, is een hardnekkige mythe. Jammer.

Maca is veelbelovend

Maca is een wortelsoort die afkomstig is uit de Andes, en ook in poedervorm verkrijgbaar is als natuurlijk voedingssupplement. Het onderzoek vond een groot aantal veelbelovende studies terug die ook op seksueel vlak goede eigenschappen toeschreven aan maca: het zou mannen helpen bij erectiestoornissen en seksuele lust bij vrouwen opwekken. Je zal er wel een tochtje naar de natuurwinkel voor over moeten hebben, want zomaar in de supermarkt zal je het macapoeder niet vinden.

Honing is een fabel

Lang werd geloofd dat honing het wondermiddel zou zijn om een huwelijk opnieuw leven in te blazen. “Honeymoon” (huwelijksreis) zou zelfs zijn afgeleid van een eeuwenoude traditie waarbij jonge koppels een mengsel van honing en water drinken na hun huwelijk, schrijven de onderzoekers. Maar er zijn niet genoeg bewijzen die aantonen dat honing ook daadwerkelijk als afrodisiacum werkt. Daarnaast wijzen de wetenschappers nog op het gevaar van “Mad Honey”, een honingsoort die gemaakt wordt van een bepaald soort nectar en vooral in Turkije verkocht wordt onder het mom van seksuele lustopwekker. Deze speciale honing brengt heel wat gezondheidsproblemen met zich mee, waaronder hartproblemen, en kan je dus beter vermijden.

Ginkgo biloba, eh.. wat?!

Ginkgo biloba is een geneeskrachtige Chinese boom, waarvan extracten gebruikt worden om onder meer depressie of seksuele problemen te behandelen. De onderzoekers vonden bevestiging in een klein onderzoek dat de extracten van de boom effectief zouden helpen om seksuele problemen bij zowel mannen als vrouwen op te lossen. Hoewel slechts één onderzoek dat significante resultaat opleverde, kan het dus zeker geen kwaad om het te proberen.

Oesters zijn zonde van je geld

Oesters worden altijd gezien als hét middel om in de stemming te komen omdat ze veel zink bevatten, een mineraal dat je nodig hebt om testosteron te produceren. Ook van de aminozuren en serotonine in oesters werd lang geloofd dat ze een rol spelen in de lustgevoelens van mannen en vrouwen. Maar er is te weinig onderzoek die dat effect bevestigt, zeggen de onderzoekers. Trakteren op oesters als je iemand wil versieren is dus behalve duur ook compleet overbodig.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.