chocola verslaving
28 August 2015

Zin in seks krijgen: niet door chocolade

Laten we maar met de deur in huis vallen: ook al dacht je jarenlang dat het wel zo was, van chocolade krijg je niet meer zin in seks. Wetenschappers namen de bekende afrodisiaca (lustopwekkende voedingsmiddelen) onder de loep en kwamen met de volgende conclusies..

Lustopwekkende waarde

Een onderzoek dat eerder dit jaar werd gepubliceerd in het tijdschrift van The International Society for Sexual Medicine vertelt ons welke voedingsmiddelen nu wel en niet lustopwekkend zijn.  De onderzoekers pikten er de meest besproken afrodisiaca uit, en bekeken hun lustopwekkende waarde. Wij vertellen je even in een notendop welke voedingsmiddelen je wel (en niet) in huis moet halen als je plannen hebt voor stomende, ongeëvenaarde seks!

Chocolade is een mythe

Helaas, “om mijn libido op te krikken” geldt niet meer als excuus om te zwichten voor een lekkere reep chocolade. De onderzoekers merken op dat chocolade inderdaad ingrediënten bevat die in verband worden gebracht met een hoog niveau serotonine in het brein, een stof die onder meer onze seksuele lust opwekt. Maar een studie die een groep mensen vergeleek die chocolade at, met een groep die dat niet deed, toonde geen significante verschillen aan op lustopwekkend vlak. De harde woorden van de onderzoekers klinken dan ook als volgt: dat chocolade je seksdrive een boost geeft, is een hardnekkige mythe. Jammer.

Maca is veelbelovend

Maca is een wortelsoort die afkomstig is uit de Andes, en ook in poedervorm verkrijgbaar is als natuurlijk voedingssupplement. Het onderzoek vond een groot aantal veelbelovende studies terug die ook op seksueel vlak goede eigenschappen toeschreven aan maca: het zou mannen helpen bij erectiestoornissen en seksuele lust bij vrouwen opwekken. Je zal er wel een tochtje naar de natuurwinkel voor over moeten hebben, want zomaar in de supermarkt zal je het macapoeder niet vinden.

Honing is een fabel

Lang werd geloofd dat honing het wondermiddel zou zijn om een huwelijk opnieuw leven in te blazen. “Honeymoon” (huwelijksreis) zou zelfs zijn afgeleid van een eeuwenoude traditie waarbij jonge koppels een mengsel van honing en water drinken na hun huwelijk, schrijven de onderzoekers. Maar er zijn niet genoeg bewijzen die aantonen dat honing ook daadwerkelijk als afrodisiacum werkt. Daarnaast wijzen de wetenschappers nog op het gevaar van “Mad Honey”, een honingsoort die gemaakt wordt van een bepaald soort nectar en vooral in Turkije verkocht wordt onder het mom van seksuele lustopwekker. Deze speciale honing brengt heel wat gezondheidsproblemen met zich mee, waaronder hartproblemen, en kan je dus beter vermijden.

Ginkgo biloba, eh.. wat?!

Ginkgo biloba is een geneeskrachtige Chinese boom, waarvan extracten gebruikt worden om onder meer depressie of seksuele problemen te behandelen. De onderzoekers vonden bevestiging in een klein onderzoek dat de extracten van de boom effectief zouden helpen om seksuele problemen bij zowel mannen als vrouwen op te lossen. Hoewel slechts één onderzoek dat significante resultaat opleverde, kan het dus zeker geen kwaad om het te proberen.

Oesters zijn zonde van je geld

Oesters worden altijd gezien als hét middel om in de stemming te komen omdat ze veel zink bevatten, een mineraal dat je nodig hebt om testosteron te produceren. Ook van de aminozuren en serotonine in oesters werd lang geloofd dat ze een rol spelen in de lustgevoelens van mannen en vrouwen. Maar er is te weinig onderzoek die dat effect bevestigt, zeggen de onderzoekers. Trakteren op oesters als je iemand wil versieren is dus behalve duur ook compleet overbodig.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit...

Kwart van de vrouwen geniet zelden van seks

Bijna een kwart (23%) van de vrouwen geniet zelden van seks...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

Goed nieuws voor singles: één ‘seksbuddy’ hebben mag

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de richtlijnen vanwege...

Lust in tijden van corona

Onze seksuele behoeftes blijven in deze tijd onverminderd bestaan. Dat merken...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie