relatiebureau voor singles

Zijn vrouwen te kieskeurig?

Er wordt vaak gezegd dat de single vrouwen van tegenwoordig te kieskeurig zijn.  Wat vrouwen zoeken in een man levert geen lange lijstjes met voorkeuren op. Wel weten zij vaak goed te vertellen wat ze niet zoeken. Op zoek naar de prins of toch de kikker.

Succesfactoren

De ze lijstjes hebben vaak niets te maken met succesfactoren voor een leuke relatie. Deze vrouwen hebben vaak het verkeerde voorbeeld van huis uit meegekregen en  hebben geen idee welke vaardigheden een man moet hebben om een relatie leuk te maken. In het boek ‘De prins op het witte paard’ worden deze succesfactoren door Mira Kirshenbaum beschreven.

Gevoel

De focus moet liggen op: welk gevoel roept de man bij jou op in een deze relatie. Het gaat er dus niet om hoe de man is, maar hoe de man je doet voelen. Een voorbeeld: Als hij rijk is, maakt dat een relatie per definitie niet succesvol.  Misschien wel makkelijker. Maar als hij rijk is en agressief, dan weet je zeker dat het geen leuke relatie wordt. Ook al is hij rijk.

Liefdevolle relatie

De volgende vijf gevoelens moet een man bij je oproepen om de relatie liefdevol te kunnen noemen:
1.  Hij jlaat je op je gemak voelen. Je kunt jezelf zijn en je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent.
2. Hij heeft dezelfde humor als jij en hij laat hij regelmatig lachen. Je voelt je vrolijk in zijn omgeving.
3. Hij geeft je een gevoel van veiligheid. Hij geeft niet zomaar veel geld uit, hij ontploft niet zomaar en hij is niet verslaafd. Je weet gewoon wat je aan hem hebt.
4. Hij geeft je een prettig gevoel als jullie intiem zijn. Je voelt warme gevoelens  voor hem en je voelt dat hij warme gevoelens heeft voor jou.
5. Jij moet voelen dat hij respect voor jou heeft en je voelt ook dat jij respect hebt voor hem. Hij houdt rekening met jou en met wie jij bent.

Voel je op je gemak

Al het andere is eigenlijk onbelangrijk. Dus je hoeft iemand niet af te wijzen omdat hij witte sokken draagt, niet rijk is of stom loopt. Als jij je maar op je gemak voelt, hij je aan het lachen kan maken,  je weet wat je aan hem hebt, je wilt intiem met hem zijn en je voelt je gerespecteerd door hem.

Als hij echter één van de bovenstaande gevoelens niet bij jou teweegbrengt, dan is hij volgens Kirshenbaum niet de prins op het witte paard. Het is dan zonde van je tijd om met deze relatie door te gaan.

Wijs niet zomaar af

Het is dus niet erg kieskeurig te zijn, maar doe dat dan wel met de juiste argumenten. Wijs een man niet af op zijn beroep of zijn kleren. Uiteindelijk zijn dat, als je ’s avonds op de bank tv zit te kijken, onbelangrijke zaken.

Gebasseerd op advies van relatiedeskundige Sylvia van der Spek

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.