Tinder
21 January 2016

Zijn stem vertelt je de waarheid over jullie

Je hebt bijna RSI van al dat klikken en swipen maar nu is het dan toch echt zover, de eerste date komt eraan en misschien is het ditmaal wel echt die prins op het witte paard! Jij staat te popelen van ongeduld, maar hoe weet je nou of hij echt into you is, onverhoopt nog verliefd op zijn ex of juist alleen maar uit is op een snel bed-avontuurtje? Luister vooral goed naar zijn stem!

Volgens een nieuwe studie die gepubliceerd werd in Proceedings of the National Academy of Sciences, is onze stem een grote weggever van onze emoties zo lezen we op HLN.be.

Voorlezen

“Er is maar weinig bekend over het mechanisme achter de vocale uitdrukking van onze emoties,” aldus hoofdonderzoeker Jean-Julien Aucouturier. “Eerder onderzoek heeft al uitgewezen dat mensen vaak proberen om hun emoties te verbergen of te controleren, bijvoorbeeld door hun gezichtsuitdrukkingen aan te passen. Wij wilden onderzoeken in hoeverre mensen zich bewust zijn van hoe ze hun emoties precies uiten.”

Verhaaltje

Voor hun onderzoek moesten de deelnemers een verhaaltje luidop voorlezen, vervolgens kregen ze een audio opname te horen van hun eigen stem. Wat ze echter niet wisten was dat de wetenschappers hun stem hadden aangepast, om deze vrolijker, droeviger of angstiger te doen klinken dan ze waren. Wat bleek? De proefpersonen pasten nadien hun humeur aan hun stem aan. Klonken ze erg in de put? Dan voelden ze zich meteen ook een stuk slechter.

De waarheid zit in zijn stem

“Het verband tussen het uitdrukken en het ervaren van emoties is al veelbesproken in de psychologie,” legt collega onderzoeker Petter Johansson uit. “Dit is het eerste bewijs dat geluid ook een invloed heeft op onze emoties.” Volgens de onderzoekers zou dit ook een doorbraak kunnen zijn in de therapie. Zo zouden mensen zich bijvoorbeeld beter in hun vel kunnen voelen wanneer ze naar een gelukkige versie van zichzelf luisteren.

Volgende date

En natuurlijk kan je die wetenschap ook meenemen naar je eerstvolgende date. De waarheid? Die vind je namelijk in zijn stemtimbre. Klinkt hij weemoedig wanneer hij het over zijn ex heeft? Of breekt zijn stem wanneer het gaat over een tweede date? Dan weet je al hoe laat het is.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het...

11 zinvolle tips voor de eerste date

Daar is ie dan: de eerste date! Je hebt een leuke...

Het mag weer: Daten in real life!

Nu de terrassen weer open zijn, is het voor singles mogelijk...

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

Tinder gaat singles waarschuwen of date crimineel verleden heeft

Ben je altijd een beetje huiverig als het gaat om een...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie