lente hooikoorts

Zijn geur maakt ons wild!

Geeft hij al jaren honderden euro’s uit aan parfums, blijkt opeens dat niet zijn eau de toilette, maar zijn zweetgeur ons wild maakt!

Mannelijke geur

Mannen hopen met hun parfums aandacht van vrouwen te trekken. Jammer van al dat geld, want uit onderzoek van Saul L. Miller en Jon K. Maner, van de Florida State University, blijkt dat dat helemaal niet nodig is. Hun natuurlijke, mannelijke geur is al genoeg om ons gek te maken!

Geen deo toegestaan!

Tijdens het onderzoek moesten mannen 2 nachten in een wit T-shirt slapen, zonder deo, parfum, zeep, alcohol of tabak te gebruiken. Vrouwen moesten de T-shirts vervolgens op een schaal van 1 tot 10 beoordelen op aantrekkelijkheid, verleidelijkheid en sterkte van de geur. Bij vrouwen werd gekeken in welke periode van hun cyclus zij zaten.

Geur van testosteron

Wat blijkt? Wanneer vrouwen het meest vruchtbaar zijn, kunnen ze de geur van testosteron bij mannen ruiken en vinden ze dat zelfs erg aantrekkelijk. Alleen bij vrouwen die niet op hun hoogtepunt van vruchtbaarheid zaten, had testosteron geen effect.

Bron: Telegraaf

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.