sporten is sexy

Zijn deze nieuwe work-out trends iets voor jou?

Een van de beste manieren om een ​​trainingsregime vol te houden, is door een activiteit te vinden die je aanspreekt. En deze vier work-out trends kunnen je interesse wekken. Ze zijn niet leeftijdsspecifiek en de meeste kunnen op jouw behoeften worden afgestemd. Maar ze hebben wel voor- en nadelen.

1. Circuittraining

Als mensen het vandaag de dag hebben over circuittraining, bedoelen ze waarschijnlijk niet het trainen op een reeks fitnessapparaten. Het circuit van nu bestaat uit een reeks oefeningen, opgesteld op afzonderlijke “stations” in verschillende delen van een grote oefenruimte. De oefeningen zijn gericht op behendigheid, balans of kracht, en ze wisselen af ​​tussen bewegingen van het boven- en onderlichaam om overmatige vermoeidheid in een spiergroep te voorkomen.

Je kunt bijvoorbeeld worden gevraagd om 10 squats te doen, door een patroon van kegels te rennen, 10 push-ups te doen, 30 seconden touw te springen en kleine gewichten op te tillen; het hangt ervan af wat de instructeur voor je instelt. Een training bestaat uit het meerdere keren achter elkaar afleggen van het circuit om je in beweging te houden en je hartslag te verhogen.

Voordelen: Deze training is gevarieerd en kan elke keer anders zijn, wat het interessant maakt. Bovendien krijg je een aërobe training – het soort dat je hart en longen laat pompen.

Nadelen: Niet weten wat je kunt verwachten, kan je overrompelen als er een oefening is die te uitdagend is. Praat van tevoren met de instructeur om te leren hoe je de routine indien nodig kunt aanpassen.

2. Cognitieve trainingen

Deze trainingen combineren aërobe oefeningen met elementaire hersenuitdagingen – twee geweldige manieren om je geest scherp te houden. Naast het begeleiden van je door een fitnessles, leidt je instructeur je ook door verbale hersenspellen die je tijdens het sporten beantwoordt. Je kunt bijvoorbeeld worden gevraagd om met twee terug te tellen, de naam van de president in een bepaald jaar te roepen of drie cijfers te onthouden die je later moet opzeggen.

Voordelen: Cognitieve trainingen vormen een ‘dubbele taak’ uitdaging voor de hersenen – je hersenen moeten middelen toewijzen aan de fysieke activiteit en de cognitieve taak. Dat betrekt de frontale kwabben, een belangrijk deel van de hersenen voor besluitvorming, controle van impulsen, planning , en andere uitvoerende functies.

Nadelen: Deze lessen zijn zo nieuw dat ze moeilijk te vinden zijn, maar ze duiken op in sportclubs in het hele land. Vraag je sportschool of deze fitnesslessen aanbiedt met cognitieve uitdagingen of hersenspellen.

3. Battle Ropes

Het schudden en slaan van grote, zware touwen die aan een muur zijn verankerd, is populair bij jongere volwassenen en kan ook nuttig en leuk zijn voor oudere volwassenen. De touwen zijn er in verschillende gewichten en je neemt meestal een gehurkte houding terwijl je ze schudt om je lichaam te stabiliseren. Een instructeur begeleidt je door de bewegingen die nodig zijn om een ​​training te voltooien. Als je een tijdje kleine golven maakt met de touwen, krijg je een aerobe training. Als je de touwen naar beneden slaat of grotere golven maakt, bouw je kracht op.

Voordelen: Dit is een leuke manier om spierkracht en uithoudingsvermogen te verbeteren, en het is gemakkelijk aan te passen aan jouw mogelijkheden.

Nadelen: Het met kracht opheffen en laten zakken van de touwen kan letsel veroorzaken als je schouder- of rugklachten hebt.

4. Streaming trainingen

We zijn nu thuis, maar je sportclub is gesloten. Dankzij technologie maakt het niet uit. Waar je ook bent, je kunt deelnemen aan een les terwijl deze plaatsvindt of je kunt individuele persoonlijke training krijgen door een training ‘live te streamen’ – dat wil zeggen, live kijken via computer of smartphone.

Voordelen: In tegenstelling tot het gebruik van een opgenomen trainingsvideo, biedt het streamen van een training alle opwinding van deelname aan een live trainingsles zonder naar een sportschool te hoeven gaan, en in sommige gevallen is het goedkoper dan betalen voor een lidmaatschap van een sportschool. Bovendien kun je een breed scala aan trainingsstijlen en intensiteiten vinden om aan je behoeften te voldoen – alles van cardio, kracht, flexibiliteit of intervaltraining met hoge intensiteit tot yoga, pilates of tai chi. Als je met een personal trainer werkt voor individuele training, kun je via videochat heen en weer praten met je instructeur.

Nadelen: De instructeur is zich mogelijk niet bewust van je limieten en behoeften, en kan mogelijk niet zien of je een oefening op de juiste manier doet. En als je niet bekend bent met het programma, loop je mogelijk het risico op letsel.

 

Bron: Womenonline

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.