sporten is sexy

Zijn deze nieuwe work-out trends iets voor jou?

Een van de beste manieren om een ​​trainingsregime vol te houden, is door een activiteit te vinden die je aanspreekt. En deze vier work-out trends kunnen je interesse wekken. Ze zijn niet leeftijdsspecifiek en de meeste kunnen op jouw behoeften worden afgestemd. Maar ze hebben wel voor- en nadelen.

1. Circuittraining

Als mensen het vandaag de dag hebben over circuittraining, bedoelen ze waarschijnlijk niet het trainen op een reeks fitnessapparaten. Het circuit van nu bestaat uit een reeks oefeningen, opgesteld op afzonderlijke “stations” in verschillende delen van een grote oefenruimte. De oefeningen zijn gericht op behendigheid, balans of kracht, en ze wisselen af ​​tussen bewegingen van het boven- en onderlichaam om overmatige vermoeidheid in een spiergroep te voorkomen.

Je kunt bijvoorbeeld worden gevraagd om 10 squats te doen, door een patroon van kegels te rennen, 10 push-ups te doen, 30 seconden touw te springen en kleine gewichten op te tillen; het hangt ervan af wat de instructeur voor je instelt. Een training bestaat uit het meerdere keren achter elkaar afleggen van het circuit om je in beweging te houden en je hartslag te verhogen.

Voordelen: Deze training is gevarieerd en kan elke keer anders zijn, wat het interessant maakt. Bovendien krijg je een aërobe training – het soort dat je hart en longen laat pompen.

Nadelen: Niet weten wat je kunt verwachten, kan je overrompelen als er een oefening is die te uitdagend is. Praat van tevoren met de instructeur om te leren hoe je de routine indien nodig kunt aanpassen.

2. Cognitieve trainingen

Deze trainingen combineren aërobe oefeningen met elementaire hersenuitdagingen – twee geweldige manieren om je geest scherp te houden. Naast het begeleiden van je door een fitnessles, leidt je instructeur je ook door verbale hersenspellen die je tijdens het sporten beantwoordt. Je kunt bijvoorbeeld worden gevraagd om met twee terug te tellen, de naam van de president in een bepaald jaar te roepen of drie cijfers te onthouden die je later moet opzeggen.

Voordelen: Cognitieve trainingen vormen een ‘dubbele taak’ uitdaging voor de hersenen – je hersenen moeten middelen toewijzen aan de fysieke activiteit en de cognitieve taak. Dat betrekt de frontale kwabben, een belangrijk deel van de hersenen voor besluitvorming, controle van impulsen, planning , en andere uitvoerende functies.

Nadelen: Deze lessen zijn zo nieuw dat ze moeilijk te vinden zijn, maar ze duiken op in sportclubs in het hele land. Vraag je sportschool of deze fitnesslessen aanbiedt met cognitieve uitdagingen of hersenspellen.

3. Battle Ropes

Het schudden en slaan van grote, zware touwen die aan een muur zijn verankerd, is populair bij jongere volwassenen en kan ook nuttig en leuk zijn voor oudere volwassenen. De touwen zijn er in verschillende gewichten en je neemt meestal een gehurkte houding terwijl je ze schudt om je lichaam te stabiliseren. Een instructeur begeleidt je door de bewegingen die nodig zijn om een ​​training te voltooien. Als je een tijdje kleine golven maakt met de touwen, krijg je een aerobe training. Als je de touwen naar beneden slaat of grotere golven maakt, bouw je kracht op.

Voordelen: Dit is een leuke manier om spierkracht en uithoudingsvermogen te verbeteren, en het is gemakkelijk aan te passen aan jouw mogelijkheden.

Nadelen: Het met kracht opheffen en laten zakken van de touwen kan letsel veroorzaken als je schouder- of rugklachten hebt.

4. Streaming trainingen

We zijn nu thuis, maar je sportclub is gesloten. Dankzij technologie maakt het niet uit. Waar je ook bent, je kunt deelnemen aan een les terwijl deze plaatsvindt of je kunt individuele persoonlijke training krijgen door een training ‘live te streamen’ – dat wil zeggen, live kijken via computer of smartphone.

Voordelen: In tegenstelling tot het gebruik van een opgenomen trainingsvideo, biedt het streamen van een training alle opwinding van deelname aan een live trainingsles zonder naar een sportschool te hoeven gaan, en in sommige gevallen is het goedkoper dan betalen voor een lidmaatschap van een sportschool. Bovendien kun je een breed scala aan trainingsstijlen en intensiteiten vinden om aan je behoeften te voldoen – alles van cardio, kracht, flexibiliteit of intervaltraining met hoge intensiteit tot yoga, pilates of tai chi. Als je met een personal trainer werkt voor individuele training, kun je via videochat heen en weer praten met je instructeur.

Nadelen: De instructeur is zich mogelijk niet bewust van je limieten en behoeften, en kan mogelijk niet zien of je een oefening op de juiste manier doet. En als je niet bekend bent met het programma, loop je mogelijk het risico op letsel.

 

Bron: Womenonline

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
shapeware eerste date
By Moniek ·
18 augustus 2021

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?