we hebben allemaal een type

Zie me graag, ik heb je nodig

“Zie me graag, ik heb je nodig, wat ik voor je voel vandaag, wil ik nooit veranderen, zie me graag”, een paar regels uit een liefdesliedje van Clouseau. Het zinnetje “Zie me graag” wordt in België veel meer dan bij ons gebruikt om te zeggen dat je iemand lief vindt.  Iemand lief gaan hebben, heeft in eerste instantie wel alles te maken met wat je ziet, wat je opvalt. Na een tijdje kun je pas zeggen of dat wat jij zag je ook bevalt. Je dat graag ziet bij een ander.

Graag zien

Wat zien vrouwen graag in een man? En wat zien mannen graag in een vrouw? Het is belangrijk voor jezelf te weten wat jouw aanspreekt in het andere geslacht. Maar daarnaast is het handig te weten waar de ander oplet als jij in de buurt bent. Wanneer je gaat daten is het slim om even stil te staan bij dit soort overdenkingen. Bedenk waarop jouw aantrekkingskracht gebaseerd is.

Wat vrouwen belangrijk vinden

1 .Attent zijn

Als een man oog heeft voor wat een vrouw nodig heeft, dan kan hem dat in de ogen van een vrouw een stuk aantrekkelijk maken. Attent zijn heeft niet alleen te maken met het geven van een cadeautje. Veel meer  met inlevingsvermogen. Wanneer een man aan een vrouw ziet dat ze niet zo blij is en hij stelt voor haar ergens mee te helpen, dan wordt dat zeer gewaardeerd.  Attent zijn zit in je of niet. Oprecht interesse tonen kan alleen als je over die capaciteit beschikt.

2. Ergens voor staan

Een man die een eigen mening heeft, doet wat hij zegt, doet wat hij wilt en niet met alle winden meewaait, zo’n man valt in de smaak. Mocht je denken als man dat alles goed vinden wat een vrouw zegt, gewaardeerd wordt, nou mooi niet. Vrouwen willen best wat tegengas op zijn tijd. Een meeprater gaat het nooit echt worden. Iemand die zo danig ergens voor staat dat hij onbuigzaam is, valt in de categorie koppig en dom, daar vallen vrouwen niet voor.

Een passie hebben in wat dan ook, wordt gezien als mannelijk en aantrekkelijk. Het durven uiten van emoties, verlangens en onzekerheid wordt ook als een kracht gezien. Mannen die altijd maar sterk en koelbloedig zijn, worden juist als saai bestempeld.  Vrouwen willen ook af en toe een man kunnen bijstaan in zijn emoties.

3. Avontuurlijk

Vrouwen willen graag dat mannen zorg dragen voor een plezierige en spannende tijd samen.  Ze verlangen niet dat hij de drankjes betaalt, ze willen wel dat hij charme, intelligentie en wat humor meebrengt. Een man die onderhoudend is, wordt op prijs gesteld. Een man die zelfredzaam is, actief en avontuurlijk is aangelegd, wordt snel interessant gevonden.

4. Op je gemak voelen

Wanneer een vrouw zich op haar gemak voelt bij een man, dat ze voelt dat ze hem kan vertrouwen, dat ze zich kan en mag ontspannen,  dan kan ze zich aan hem overgeven. Mannen die bij eerste ontmoetingen onveiligheid uitstralen, omdat ze snel agressief worden, zich niet kunnen beheersen, impulsief zijn, snel in financiële problemen geraken of emotioneel labiel ogen, worden vermeden.

Wat mannen belangrijk vinden

1.Vertrouwen

Mannen gaan zich ook pas binden als ze merken dat de vrouw te vertrouwen is en als ze hem vertrouwt.  Een man vindt het fijn als hij merkt dat een vrouw blij wordt door wat hij voor haar doet of betekent. Zich nodig en nuttig voelen, vindt hij heerlijk. Vrouwen die een man denken te mogen afstraffen, omdat hij in haar ogen iets niet goed doet, die worden snel niet meer gewaardeerd.  Juist iets positiefs te horen krijgen, doet een man goed.  Klagen werkt bij een man meestal averechts.

2. Kwetsbaarheid tonen

Mannen vinden het krachtig aan een vrouw wanneer zij laat zien dat ze kwetsbaar durf te zijn. Mannen zijn niet gecharmeerd van vrouwen die te stoer doen of zich zelf overschreeuwen.  Een man ervaart het juist als compliment wanneer een vrouw in zijn nabijheid zich kwetsbaar opstelt.  Een vrouw die hulp vraagt, wordt op prijs gesteld. Mannen en vrouwen zijn hierin duidelijk verschillend. Onzekerheid bij vrouwen mag, mannen worden hierdoor juist onaantrekkelijker.

3. Sociaal ingesteld

Vrouwen die sociaal betrokken zijn en inlevingsvermogen hebben richting verschillende mensen, worden door mannen op een voetstuk geplaatst. Hiermee laat een vrouw zien dat ze met andere mensen kan omgaan en een goede moeder kan zijn. Mannen blijven hier vaker in gebrek en vinden het prettig als dit gat wordt opgevuld door een vrouw die hier wel goed in is.

4. Zorgzaam en smaakvol

Een vrouw die goed voor haar omgeving kan zorgen, maar ook laat zien qua uiterlijk voor zich zelf te blijven zorgen, valt door haar smaak echt in de smaak. Daarnaast wordt talent in vrouwen bewonderd omdat het bij mannen vaak ontbreekt.  Voor een man hoeft een vrouw niet super mooi te zijn, dat wordt vaak als te veel ervaren. Oog voor een subtiel detail en sfeer. dat bevalt zeer goed.

“Zie me graag” gezongen door Clouseau.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.