eenzaam single kerst
11 December 2018

Zie jij als single op tegen de kerstdagen?

Hoewel de naderende kerstdagen voor de een veel plezier en warmte brengen, kan de ander het juist ervaren als een zeer eenzame periode. Alleen zijn met de kerst kan ervoor zorgen dat je ontzettend opziet tegen de feestdagen.

Gevoelens van eenzaamheid

Met de kerstdagen draait het bij veel mensen om de tijd die men samen doorbrengt met familie, vrienden en geliefden. Maar kerst is niet altijd voor iedereen een periode van gezelligheid en warmte. Voor veel singles die op zoek zijn naar een partner kan het juist een periode zijn waarbij gevoelens van eenzaamheid versterkt worden.

Kerst zonder geliefde

Een scheiding, je relatie is net beëindigd of een relatie op afstand; er zijn allerlei redenen te bedenken waarom je dit jaar kerst zonder een geliefde viert. Een single kerst kan ervoor zorgen dat er een angstig, verdrietig of boos gevoel omhoog komt. Angst en verdriet omdat je de feestdagen in je eentje moet doorbrengen of een gevoel van onrechtvaardigheid en woede omdat je ex-partner wel kerst viert met een nieuwe partner of de kinderen. Je bent niet de enige die kampt met deze gevoelens en het is niets om je voor te schamen.

Single tijdens de feestdagen

Relatiepsycholoog Sam Owen legt uit dat er een aantal dingen zijn die je kunnen helpen om jezelf weer op te pakken, als het single zijn tijdens de feestdagen je droevig maakt.

“Zo is het belangrijk om actie te ondernemen om je doelen te verwezenlijken. Je zult je altijd beter voelen wanneer je het lot in eigen handen neemt. De druk wordt niet minder als je thuis blijft zitten en je zorgen maakt over je eigen situatie. Zet haalbare en simpele stappen, maar doe het consistent. Het cumulatieve effect zal er voor zorgen dat je steeds dichter naar je einddoel toe beweegt.”

Positieve kanten

Alleen zijn met kerst heeft zeker ook positieve kanten! Het kan zelfs een uitgelezen kans zijn om andere leuke singles te leren kennen.

Owen: “Feestjes en familie bijeenkomsten kunnen een goede manier zijn om leuke vrijgezellen te ontmoeten. Mensen zijn tijdens de feestdagen in een verheven stemming, vrolijk en ontspannen en staan daarom meer open voor andere mensen. Daarnaast is het ontmoeten van mensen in het sociale netwerk van iemand anders een leuke manier om vrienden te maken die misschien wel leiden tot een romantische relatie.”

“Wat ook leuk is aan de feestdagen is dat ze gezien worden als een speciale gelegenheid en daarom besteden we veel aandacht aan ons uiterlijk. Als we er goed uitzien van buiten, voelen we ons meer zelfverzekerd van binnen. Een hoger zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je een positieve uitstraling hebt en deze straal je uit naar anderen, ”aldus Owen!

Online dating met kerst

Wil je voorkomen dat je alleen bent met kerst? Neem het lot in eigen handen en zorg ervoor dat je deze single kerst een leuke date hebt! Je bent zeker niet de enige single die tijdens de feestdagen geen partner heeft en op zoek is naar goed gezelschap. Kerst en Oud & Nieuw behoren tot de drukste periode van het jaar, waarbij veel singles op zoek zijn naar de liefde. Een kerst alleen kan het bewustzijn vergroten dat je behoefte hebt aan een vaste relatie. Veel singles besluiten het goede voornemen in het nieuwe jaar direct in daden om te zetten.

Bron: EliteDating

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Eenzaam als single tijdens de feestdagen: 10 tips!

Mensen die wel een partner of gezin hebben, kiezen er vaker...

Dit is dé reden waarom de allerleukste vrouwen single zijn tijdens de feestdagen

Misschien word je inmiddels stapelgek van de vraag, ‘Waar blijft jouw...

Eenzaamheid in coronatijd: praatje over het weer belangrijker dan gedacht

Een kopje koffie bij de buurman, een spontane ontmoeting in de...

1 op de 2 singles verliest de hoop om nog iemand nieuw te leren kennen

Of je nu single, pril verliefd of jaren getrouwd bent. Sinds...

Hoe het zit met huidhonger

Wat niet meer in woorden kan worden gezegd en verstaan, wordt...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie