vrouwen weetjes

Zeven doodzonden die wel goed voor je zijn

De zeven doodzonden, daar hebben we allemaal wel eens van gehoord. Een uitdrukking dat suggereert die we een serieus gebrek in ons karakter hebben en dat daden die voortkomen uit dit gebrek een dodelijk gevolg kunnen hebben. Maar een dergelijke doodzonde hoeft niet per se negatief te zijn. Zorg dat het tot geluk leidt.

1. Lust

Lust gaat over passie, het nastreven van iets, vaak zonder logica. Om je doel te bereiken, kost niets je teveel moeite en ontbreekt het je nooit aan motivatie. Lust kun je dus goed gebruiken om gelukkig te worden.

2. Gulzigheid

Gulzigheid geeft geluk voor korte tijd en heeft op lange termijn vaak nadelen. Maar dat hoeft niet. Geniet van wat je hebt en verlang gerust naar meer. Maar zorg ook dat je gelukkig kunt zijn zonder al die spullen.

3. Hebzucht

Hebzucht hoeft niet per se slecht te zijn: het is maar waar je hebberig in bent. Wanneer je bijvoorbeeld hebberig bent op het gebied van gezondheid, lachen of liefde, kun je nooit teveel willen.

4. Luiheid

Soms is het goed om lui te zijn. Zou je eigenlijk de was moeten strijken, maar heb je veel te weinig energie? Dan is een avondje lui in bad waarschijnlijk het beste voor je op dat moment.

5. Toorn

Toorn en woede zijn niet zo schadelijk als je zou denken. Het is soms beter om een uitbarsting te hebben, dan alles op te kroppen. Dat levert op de langere termijn vaak alleen maar meer ellende op.

6. Jaloezie

Als je altijd denkt dat het gras groener is bij de buurman, kunnen we je uit je droom helpen: dat is het niet. Die persoon heeft vaak net zoveel ellende als jij hebt. Maar soms is jaloezie goed: het laat je harder werken om ook dat groene gras te bereiken. Toch is het belangrijk om perspectief te houden en jezelf niet te verliezen in het jaloerse gevoel.

7. Trots

Trots wordt pas een probleem als het richting arrogantie gaat. Maar je mag best trots zijn op wat je hebt bereikt. Je hebt het tenslotte niet voor niets gedaan.

Bron: MSN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!