solo reizen

Zet je angst opzij bij alleen reizen

Natuurlijk is het spannend om alleen op reis te gaan. Je tas in te pakken, gedag te zeggen en alleen het vliegtuig in te stappen. Maar alleen reizen is zo fijn. Ben jij nog niet zo overtuigd om solo te reizen, dan moet je de volgende redenen maar eens overdenken. Zet je angst opzij en ga alleen op reis.

Redenen om alleen te reizen

Wat als je wel op reis wilt, maar niet in je eentje durft? Dan moet je alleen nog overtuigd worden. Want heb je eenmaal de smaak te pakken, dan wil je niet meer anders. In BN DeStem stond in de bijlage Hart&Ziel een 5 tal redenen om juist alleen te gaan reizen.

1. Meer ontmoetingen

Wanneer je alleen ergens bent, sta je meestal meer open voor ontmoetingen. In je eentje ben je meer toegankelijker. Bedenk maar wat je zelf zou doen. Afstappen op iemand die ook alleen aan het reizen is? Of contact proberen te maken met dat stelletje die in hun eigen taal aan het praten zijn. Zoals de meesten zal jij ook voor de eerste optie gaan.

2. Ultieme vrijheid

Zonder sociale verplichtingen ervaar je de ultieme vrijheid. Ook deadlines zitten je minder in de weg, want je bent alleen aan je zelf iets verplicht en je hoeft alleen met je zelf rekening te houden. Vanavond weer zin in een pizza? Dan eet je toch gewoon weer in dat gezellige Italiaanse restaurantje om de hoek.  Je hebt in ieder geval geen last van eet wensen van andere mede reizigers.

3. Zelfkennis vergroten

Door op jezelf aangewezen te zijn, kom je ook meer over je zelf te weten. Je hebt gewoon meer tijd om na te denken. Je bent ook zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk. Er is geen betere manier om in je eentje te ontdekken waar jij echt blij van wordt, waar door jij geraakt wordt, wat voor jou belangrijk is in het leven.

4. Geen materialisme

Het hebben van spullen behoort tot de verleden tijd. Onderweg heb je weinig of zo min mogelijk. Wat er om je heen is, zijn nieuwe mensen, andere natuur, nieuwe cultuur en veel tijd. Ervaringen die je overkomen en die je meemaakt, zorgen ervoor dat je een hele bijzondere tijd hebt. Niet het kopen van souvenirs maakt je rijk, maar de verworven wijsheid, die je je hele leven verder met je mee draagt.

5. Losser worden

Ben je normaal gesproken een beetje verlegen en terughoudend, dan zal dit tijdens het solo reizen snel minder worden. Je moet wel uit je schulp kruipen, anders kom je nergens en wordt je reis een teleurstelling. Gaande weg de reis zul je merken dat je losser wordt. Een praatje met een lokale bewoner, een afspraak maken met andere reiziger of alleen uit eten gaan. Zaken die je thuis niet zo snel zou doen, ze liggen buiten je comfortzone. Door de contacten wel te leggen, zul je merken dat je snel losser wordt en dat je het ook leuk gaat vinden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.