seks voor camera

Zes tips voor een perfecte profielfoto

LinkedIn, Twitter, Facebook, Pinterest, Google+, de website van jouw bedrijf of jouw favoriete datingsites. Op tal van sites gebruik je een foto van jezelf voor zakelijke en sociale doeleinden.

Profielfoto: geschikt versus ongeschikt

Wanneer je er op gaat letten zul je zien dat er een scala aan foto’s wordt gebruikt. Van half ontblote zomerse zwembad scènes tot foto’s waarop iemand heel klein en onherkenbaar staat afgebeeld. Leuke foto’s vaak, alleen niet geschikt voor een professionele, zakelijke uitstraling. Wel geschikt voor op een datingsite? Denk daar over na, want ook hier kun je maar 1 keer een eerste indruk maken.

Zes tips van een fotograaf:

Wil je een goede foto (laten) maken, let dan in ieder geval op de volgende punten:

Laat jezelf zien
Een herkenbaar gezicht is het beste, omdat mensen vaak op internet kijken voordat ze je ontmoeten. Een foto ‘en profiel’ kun je beter niet kiezen. Zorg er ook voor dat alleen je gezicht met eventueel een stukje van je schouders zichtbaar is.

Kies altijd een rustige achtergrond
Ga bijvoorbeeld niet voor een volle boekenkast staan, zittend met collega’s op de achtergrond of anderszins ‘storende factoren’ die in beeld komen. Een egale achtergrond is voor profielfoto’s het beste.

Let op belichting
Zo voorkom je dat er bijvoorbeeld deels een schaduw over je gezicht valt of dat je ogen te donker zijn.

Maak twee varianten
Kies voor twee verschillende zakelijke foto’s. Bijvoorbeeld voor de heren: een keer met en een keer zonder stropdas. Voor de dames: Een keer met een colbert aan en een keer met bijvoorbeeld een blouse aan of sjaaltje om.

Kleurrijk of zwart/wit
Wat past het beste bij jou? En bij jou of bij jouw bedrijf? Kies bij een kleurenfoto kleding die past bij de kleur van je website of huisstijl, hou patronen rustig om afleiding te voorkomen. Fotografen kunnen een zwart/wit foto ook laten spreken,  door de ogen te laten stralen en de uitdrukking op het gezicht goed zichtbaar te maken.

Wel of geen lach
Lachende mensen zijn aantrekkelijker zo schijnt het te zijn. Een lach of glimlach op de foto is dus een optie. Mensen met een serieus gezicht daarentegen zijn mogelijk interessanter, dus dat is ook een alternatief. Te hard lachen, dan kunnen mensen zich uitgelachen voelen, te serieus dan kun je als chagrijn overkomen. Denk er goed over na hoe je wilt overkomen. Wat vooral van belang is, is dat je een open blik hebt. Juist dan laat je zien dat je graag contact maakt met anderen.

Tot slot: plaats op elk profiel van social media dezelfde foto, of uit dezelfde serie, om herkenbaarheid te vergroten.

Na een goede fotoshoot heb je meerdere foto’s die je kunt gebruiken. Vraag of je zowel de profielfoto van alleen jouw gezicht mag hebben en ook een foto waar je tot aan je middel of helemaal op staat. Altijd handig om te gebruiken bij publicaties of in commerciële uitingen van jouw bedrijf.

Deze tips zijn afkomstig van fotograaf Margret Tielemans. Zij is gespecialiseerd in het maken van bedrijfsrapportages, met als specifiek onderdeel profielfoto’s voor op websites en social media.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips