Singlevakantie Gids

Zenuwen voor de eerste keer op singlevakantie

Het blijft een gegeven: aan singlereizen kleven nog altijd veel (voor)oordelen. Alle tips, artikelen en info ten spijt; er hangt nog altijd een taboesfeertje omheen. Hoewel heel wat singles het best eens zouden willen proberen, boeken ze uiteindelijk toch maar geen singlereis omdat ze te veel beren op de weg zien.

Waar zien singles tegenop?

Komen er niet allemaal vriendloze sukkels, ontstaan er geen groepjes binnen de groep (waar ik dan niet bij hoor), zijn er überhaupt wel mensen waar ik me prettig bij voel? Zo zit ik de hele tijd opgescheept met aandacht-zuigende-types, en draait  zo’n singlevakantie trouwens uiteindelijk niet alleen maar om elkaar versieren en seks? Dit soort aannames maakt dat vele singles uiteindelijk toch maar niet met een singlevakantie meegaan.

Menselijke natuur

Hoewel onterecht, wel heel begrijpelijk! Want deze vooroordelen en aannames ontstaan door pure onwetendheid en angst die mens van nature in zich heeft. Onbekend is onbemind, remember? Iets nieuws proberen dat je nog nooit eerder hebt gedaan is hartstikke spannend, een tikkeltje eng zelfs. De behoefte om dit te vermijden is sterker dan de mogelijkheid om iets moois te beleven.

Taboe op singlereizen verdwijnt, maar langzaam

Kijk eens naar singles en online dating. Zo’n tien jaar geleden was het nog een mega taboe. Niemand durfde er voor uit te komen dat hij of zij online op zoek was naar een nieuwe liefde. Ook op het werk liet je het wel uit je hoofd om te vertellen dat je je had ingeschreven op een datingsite. En nu? Iedereen zit openlijk op Tinder en vertelt na het weekend op het werk over de laatste succesvolle of juist mislukte dates in het weekend. Het taboe op online daten lijkt helemaal te zijn verdwenen. Of dit ook zo zal gaan met singlereizen is de vraag, maar het gaat wel langzaam de goede kant uit.

Aannames

Er is wel duidelijk een verandering waar te nemen. De laatste jaren lijkt het taboe minder te worden en bestaan de vooroordelen voornamelijk bij de mensen die zelf geen single zijn. De single zelf weet doorgaans wel dat er van al die aannames en vooroordelen eigenlijk niet zoveel klopt, maar het is  vaak makkelijker om daaraan vast te houden, je erachter te blijven verschuilen dan het avontuur van een singlevakantie aan te gaan.

PR campagne

Interessant om te zien is dat wanneer ze de drempel eenmaal genomen hebben, ze enorm genieten! De aanvankelijke scepsis slaat vaak zelfs om in een soort van reclamecampagne. Na een positieve singlereis-ervaring willen ze dolgraag anderen overtuigen van het feit dat ze niet langer moeten aarzelen, tobben en twijfelen maar gewoon moeten gaan! Echter, die singles zitten nog in de fase waarin ze zelf nog niet zo lang geleden ook verkeerden.. Het werkt het beste je zo’n verhaal hoort van iemand die je goed kent en zijn of haar oordeel vertrouwt. Dan heb je pas de neiging te geloven dat het misschien echt wel veel leuker is dan je aanvankelijk dacht.

Positieve reiservaringen

Kortom, het gaat wel wat beter met het imago van singlereizen. De aarzelingen, vooroordelen en twijfels zullen altijd blijven bestaan omdat dit nou eenmaal in de menselijke aard besloten zit. Maar.. met steeds meer singles die een positieve reiservaring hebben beleefd zal het aantal reizende singles in groepsverband zeker toenemen. Dat juichen wij alleen maar toe. Want samen? Dat is beslist leuker dan alleen!

In dit artikel van NRC lees je er meer over!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Francien ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?