Singlevakantie Gids

Zenuwen voor de eerste keer op singlevakantie

Het blijft een gegeven: aan singlereizen kleven nog altijd veel (voor)oordelen. Alle tips, artikelen en info ten spijt; er hangt nog altijd een taboesfeertje omheen. Hoewel heel wat singles het best eens zouden willen proberen, boeken ze uiteindelijk toch maar geen singlereis omdat ze te veel beren op de weg zien.

Waar zien singles tegenop?

Komen er niet allemaal vriendloze sukkels, ontstaan er geen groepjes binnen de groep (waar ik dan niet bij hoor), zijn er überhaupt wel mensen waar ik me prettig bij voel? Zo zit ik de hele tijd opgescheept met aandacht-zuigende-types, en draait  zo’n singlevakantie trouwens uiteindelijk niet alleen maar om elkaar versieren en seks? Dit soort aannames maakt dat vele singles uiteindelijk toch maar niet met een singlevakantie meegaan.

Menselijke natuur

Hoewel onterecht, wel heel begrijpelijk! Want deze vooroordelen en aannames ontstaan door pure onwetendheid en angst die mens van nature in zich heeft. Onbekend is onbemind, remember? Iets nieuws proberen dat je nog nooit eerder hebt gedaan is hartstikke spannend, een tikkeltje eng zelfs. De behoefte om dit te vermijden is sterker dan de mogelijkheid om iets moois te beleven.

Taboe op singlereizen verdwijnt, maar langzaam

Kijk eens naar singles en online dating. Zo’n tien jaar geleden was het nog een mega taboe. Niemand durfde er voor uit te komen dat hij of zij online op zoek was naar een nieuwe liefde. Ook op het werk liet je het wel uit je hoofd om te vertellen dat je je had ingeschreven op een datingsite. En nu? Iedereen zit openlijk op Tinder en vertelt na het weekend op het werk over de laatste succesvolle of juist mislukte dates in het weekend. Het taboe op online daten lijkt helemaal te zijn verdwenen. Of dit ook zo zal gaan met singlereizen is de vraag, maar het gaat wel langzaam de goede kant uit.

Aannames

Er is wel duidelijk een verandering waar te nemen. De laatste jaren lijkt het taboe minder te worden en bestaan de vooroordelen voornamelijk bij de mensen die zelf geen single zijn. De single zelf weet doorgaans wel dat er van al die aannames en vooroordelen eigenlijk niet zoveel klopt, maar het is  vaak makkelijker om daaraan vast te houden, je erachter te blijven verschuilen dan het avontuur van een singlevakantie aan te gaan.

PR campagne

Interessant om te zien is dat wanneer ze de drempel eenmaal genomen hebben, ze enorm genieten! De aanvankelijke scepsis slaat vaak zelfs om in een soort van reclamecampagne. Na een positieve singlereis-ervaring willen ze dolgraag anderen overtuigen van het feit dat ze niet langer moeten aarzelen, tobben en twijfelen maar gewoon moeten gaan! Echter, die singles zitten nog in de fase waarin ze zelf nog niet zo lang geleden ook verkeerden.. Het werkt het beste je zo’n verhaal hoort van iemand die je goed kent en zijn of haar oordeel vertrouwt. Dan heb je pas de neiging te geloven dat het misschien echt wel veel leuker is dan je aanvankelijk dacht.

Positieve reiservaringen

Kortom, het gaat wel wat beter met het imago van singlereizen. De aarzelingen, vooroordelen en twijfels zullen altijd blijven bestaan omdat dit nou eenmaal in de menselijke aard besloten zit. Maar.. met steeds meer singles die een positieve reiservaring hebben beleefd zal het aantal reizende singles in groepsverband zeker toenemen. Dat juichen wij alleen maar toe. Want samen? Dat is beslist leuker dan alleen!

In dit artikel van NRC lees je er meer over!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!