ex wordt vreemde
15 June 2017

Zelfvertrouwen beschadigd na relatiebreuk: geef jezelf een nieuwe kans

Wanneer je gaat scheiden valt er meer in duigen dan alleen je huwelijk. Je verwachtingspatroon over het leven, jouw leven, moet drastisch worden aangepast. Hoezeer je verstandelijk ook begrijpt dat dit nu eenmaal zo werkt, op emotioneel vlak merk je dat het zo eenvoudig nog niet is. Je zelfvertrouwen is beschadigd en heeft een fikse deuk opgelopen.

Oorzaak einde relatie

Er zijn tal van redenen waarom dertigers en veertigers, maar ook vijftigers – vaak mensen met nog relatief jonge kinderen – gaan scheiden. We zullen ze niet allemaal voor je opsommen maar sleur en verliefd op een ander of vreemdgaan worden heel erg vaak genoemd als reden voor een definitieve breuk. Jammer, want in de kern is het eigenlijk nooit ‘die ander’ die ervoor zorgt dat de relatie stukloopt, maar is het juist het gebrek aan échte tijd en aandacht voor elkaar in combinatie met een slechte communicatie de oorzaak dat er zoveel stellen uit elkaar gaan. De vertrouwensbreuk is voor velen definitief een feit wanneer vreemdgaan wordt opgebiecht of men er achterkomt dat de partner een ander heeft. Maar de behoefte aan stiekeme seksuele relaties met anderen naast je partner zou voor mensen, die zeggen een monogame relatie te willen, een wake up call moeten zijn.

Bedonderd en bedrogen

Helaas is het vaak mosterd na de maaltijd. Eenmaal vlinders in de buik, de roze bril op en na een paar stomende sekssessies die het in de verste verte niet (meer) halen bij wat je met je vaste partner gewend bent is het leed al geschied. Het gras is absoluut groener aan de overkant en je de scheiding is al bijna een feit. De bijna ex wordt doorgaans in complete verbijstering achtergelaten. Dit scenario kennen vele singles uit eigen ervaring. Ofwel ze hebben zich ooit zo gevoeld en vertrokken zelf hoteldebotel verliefd uit de relatie, of ze zijn bedonderd en bedrogen en bleven compleet in shock achter toen het hen overkwam. In beide gevallen komt het erop neer dat je de brokstukken bij elkaar moet rapen en verder moet met je leven. Dat doet ieder op z’n eigen manier maar voor iedereen die bedrogen is geldt dat er vaak meer kapot is gemaakt dan de relatie alleen.

Worstelen met zelfvertrouwen

Veel mensen worstelen na een relatiebreuk niet alleen met een gebrek aan zelfvertrouwen maar ook met het opnieuw vertrouwen van anderen. Dat is ook niet zo vreemd wanneer je bedrogen bent. Je vertrouwen heeft een knauw opgelopen, een fikse deuk zelfs. Als het niet de eerste keer is dat het jou overkomt dan kan er zelfs sprake zijn van een grotere beschadiging in jouw gevoelsleven.  Hoewel je misschien niet van plan bent ooit nog iemand te vertrouwen kan het zomaar zijn dat je toch weer een keer verliefd wordt.

Jezelf een nieuwe kans geven

Om die nieuwe relatie een oprechte, echte kans van slagen te geven is het belangrijk dat je stabiel in het leven staat, voldoende zelfvertrouwen hebt en je ondanks negatieve ervaringen in het verleden je toch weer aan iemand durft te binden. Op die manier geef je jezelf, de ander en de relatie de maximale mogelijkheden voor succes. Kan je dit niet helemaal alleen? Er zijn tal van interessante boeken om jou te helpen je zelfvertrouwen te vergroten. Mocht je daar niet voldoende uit kunnen putten dan kun altijd met een professional gaan praten. Je bent het meer dan waard!

OOK LEZEN: Verliefd op een ander, scheiden of niet? 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Weinig tot geen sex grootste reden tot vreemdgaan

Eén keer in de twee tot drie maanden, of zelfs helemaal...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Zal hij goed zijn als minnaar?

Mannen zijn zeker niet zo mysterieus als ze zich soms voordoen....

Je zelfvertrouwen vergroten voor na de lockdown: 7 tips

De pandemie heeft onze ‘normale’ routine van dag tot dag beëindigd...

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

advertentie