Zelf duurzame juwelen maken, het is makkelijker dan je denkt

Wie creatief ingesteld is, neemt zich vaak voor om eigen juwelen te maken. Maar hoe begin je daar nu aan? Gelukkig bestaan er heel wat interessante boeken en links die je op weg helpen om de ontwerper in jou naar boven te halen.

30 voorbeelden als inspiratiebron in een handig boek

Denk bijvoorbeeld maar aan het boek Hippe Juwelen van Katrien Van De Steene en Stefanie Faveere. In dit boek vind je talloze tips over hoe je zelf juwelen kunt maken zonder een aanslag op je budget te plegen. Bovendien is elk juweel volledig uniek en creëer je het met materialen en kleuren die je zelf wenst. In het boek vind je maar liefst 30 voorbeelden die je als inspiratiebron kunt gebruiken om zelf aan de slag te gaan. Daarnaast is elk juweel ook snel gemaakt. Je hoeft er geen moeilijk vindbare onderdelen voor te kopen of diep in je portemonnee te tasten. Dégradéhangers, broches, pomponkettingen of strandarmbandjes, het kan allemaal.

Zelf haarspelden maken met balsahout, nagellak en lijm

Een van de opvallendste ontwerpen uit dit boek is hoe je met stukjes balsahout en nagellak opvallende haarspelden kunt maken. Je hebt balsahout, goudkleurig leder, een plastic vel van 1 mm dik en een cutter nodig. Verder haal je er ook een snijmat, nagellak en sterke lijm bij.

  • Je verft een een aantal stukjes balsahout met je favoriete nagellak in de gewenste kleur. Eventueel breng je twee lagen aan om een perfecte dekking van het hout te verkrijgen.
  • Daarna snijd je geometrische figuren uit het geverfde hout en uit het goudkleurige leer. De keuze is aan jou welke vormen je kiest: rechthoekjes, driehoeken, ruiten, het kan allemaal.
  • Je kleeft de verschillende lagen samen op de plastic ondergrond. Laat de vorm goed drogen en pas de vorm eventueel nog verder aan als je dit wilt.
  • Vervolgens kleef je een haarspeld op het plastic vel en laat je alles drogen.

Eyecatchers perfect geschikt voor Instagram

Een ding is zeker, je nieuwe haarspelden zijn echte eyecatchers waarmee je zeker gaat opvallen en die perfect geschikt zijn om mee te pronken op Instagram. Het budget dat je uitspaart, kun je gebruiken om leuke en andere duurzame items mee te kopen, zoals bijvoorbeeld duurzame kleding.
Het boek van Katrien Van De Steene en Stefanie Faveere is maar een voorbeeld dat jou inspiratie geeft met ideeën om zelf juwelen te maken. Er bestaan ook heel veel sets met benodigdheden om zelf juwelen te gaan maken. Bovendien kun je ook oude en vintage juwelen een nieuw leven geven.

Good artists borrow, great artists steal

Mooie en originele juwelen maken? Het kan perfect als je er de goede leidraad voor hebt. Good artists borrow, great artists steal, dat wist Pablo Picasso ook al. Krijg je een zetje via tips en tricks uit een boek, dan ben je op weg en laat je je creativiteit de vrije loop.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!