Zelf duurzame juwelen maken, het is makkelijker dan je denkt

Wie creatief ingesteld is, neemt zich vaak voor om eigen juwelen te maken. Maar hoe begin je daar nu aan? Gelukkig bestaan er heel wat interessante boeken en links die je op weg helpen om de ontwerper in jou naar boven te halen.

30 voorbeelden als inspiratiebron in een handig boek

Denk bijvoorbeeld maar aan het boek Hippe Juwelen van Katrien Van De Steene en Stefanie Faveere. In dit boek vind je talloze tips over hoe je zelf juwelen kunt maken zonder een aanslag op je budget te plegen. Bovendien is elk juweel volledig uniek en creëer je het met materialen en kleuren die je zelf wenst. In het boek vind je maar liefst 30 voorbeelden die je als inspiratiebron kunt gebruiken om zelf aan de slag te gaan. Daarnaast is elk juweel ook snel gemaakt. Je hoeft er geen moeilijk vindbare onderdelen voor te kopen of diep in je portemonnee te tasten. Dégradéhangers, broches, pomponkettingen of strandarmbandjes, het kan allemaal.

Zelf haarspelden maken met balsahout, nagellak en lijm

Een van de opvallendste ontwerpen uit dit boek is hoe je met stukjes balsahout en nagellak opvallende haarspelden kunt maken. Je hebt balsahout, goudkleurig leder, een plastic vel van 1 mm dik en een cutter nodig. Verder haal je er ook een snijmat, nagellak en sterke lijm bij.

  • Je verft een een aantal stukjes balsahout met je favoriete nagellak in de gewenste kleur. Eventueel breng je twee lagen aan om een perfecte dekking van het hout te verkrijgen.
  • Daarna snijd je geometrische figuren uit het geverfde hout en uit het goudkleurige leer. De keuze is aan jou welke vormen je kiest: rechthoekjes, driehoeken, ruiten, het kan allemaal.
  • Je kleeft de verschillende lagen samen op de plastic ondergrond. Laat de vorm goed drogen en pas de vorm eventueel nog verder aan als je dit wilt.
  • Vervolgens kleef je een haarspeld op het plastic vel en laat je alles drogen.

Eyecatchers perfect geschikt voor Instagram

Een ding is zeker, je nieuwe haarspelden zijn echte eyecatchers waarmee je zeker gaat opvallen en die perfect geschikt zijn om mee te pronken op Instagram. Het budget dat je uitspaart, kun je gebruiken om leuke en andere duurzame items mee te kopen, zoals bijvoorbeeld duurzame kleding.
Het boek van Katrien Van De Steene en Stefanie Faveere is maar een voorbeeld dat jou inspiratie geeft met ideeën om zelf juwelen te maken. Er bestaan ook heel veel sets met benodigdheden om zelf juwelen te gaan maken. Bovendien kun je ook oude en vintage juwelen een nieuw leven geven.

Good artists borrow, great artists steal

Mooie en originele juwelen maken? Het kan perfect als je er de goede leidraad voor hebt. Good artists borrow, great artists steal, dat wist Pablo Picasso ook al. Krijg je een zetje via tips en tricks uit een boek, dan ben je op weg en laat je je creativiteit de vrije loop.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.