Wie creatief ingesteld is, neemt zich vaak voor om eigen juwelen te maken. Maar hoe begin je daar nu aan? Gelukkig bestaan er heel wat interessante boeken en links die je op weg helpen om de ontwerper in jou naar boven te halen.

30 voorbeelden als inspiratiebron in een handig boek

Denk bijvoorbeeld maar aan het boek Hippe Juwelen van Katrien Van De Steene en Stefanie Faveere. In dit boek vind je talloze tips over hoe je zelf juwelen kunt maken zonder een aanslag op je budget te plegen. Bovendien is elk juweel volledig uniek en creëer je het met materialen en kleuren die je zelf wenst. In het boek vind je maar liefst 30 voorbeelden die je als inspiratiebron kunt gebruiken om zelf aan de slag te gaan. Daarnaast is elk juweel ook snel gemaakt. Je hoeft er geen moeilijk vindbare onderdelen voor te kopen of diep in je portemonnee te tasten. Dégradéhangers, broches, pomponkettingen of strandarmbandjes, het kan allemaal.

Zelf haarspelden maken met balsahout, nagellak en lijm

Een van de opvallendste ontwerpen uit dit boek is hoe je met stukjes balsahout en nagellak opvallende haarspelden kunt maken. Je hebt balsahout, goudkleurig leder, een plastic vel van 1 mm dik en een cutter nodig. Verder haal je er ook een snijmat, nagellak en sterke lijm bij.

Eyecatchers perfect geschikt voor Instagram

Een ding is zeker, je nieuwe haarspelden zijn echte eyecatchers waarmee je zeker gaat opvallen en die perfect geschikt zijn om mee te pronken op Instagram. Het budget dat je uitspaart, kun je gebruiken om leuke en andere duurzame items mee te kopen, zoals bijvoorbeeld duurzame kleding.
Het boek van Katrien Van De Steene en Stefanie Faveere is maar een voorbeeld dat jou inspiratie geeft met ideeën om zelf juwelen te maken. Er bestaan ook heel veel sets met benodigdheden om zelf juwelen te gaan maken. Bovendien kun je ook oude en vintage juwelen een nieuw leven geven.

Good artists borrow, great artists steal

Mooie en originele juwelen maken? Het kan perfect als je er de goede leidraad voor hebt. Good artists borrow, great artists steal, dat wist Pablo Picasso ook al. Krijg je een zetje via tips en tricks uit een boek, dan ben je op weg en laat je je creativiteit de vrije loop.