zaterdagavond seks

Zaterdag populairste dag voor seks

Een Brits bedrijf dat seksspeeltjes verkoopt, hield een enquête onder 1.654 volwassen Britten. Dinsdag blijkt de minst populaire dag van de week te zijn: slechts 4 procent van de respondenten geeft aan dan seks te hebben. Ook de donderdag is geen geliefde dag, want slechts 6 procent heeft dan seks.

Het weekend scoort veel beter op seksgebied, met de zaterdag als populairste dag (37 procent), gevolgd door de vrijdag (23 procent), zo meldt Daily Mail.

Lichten aan

Tweederde van de vrouwen en maar liefst 88 procent van de mannen houdt overigens graag het licht aan tijdens de seks. De voornaamste reden hiervoor is dat stellen graag het gezicht en lichaam van hun partner zien tijdens de daad.

Vrouwen die liever in het donker de liefde bedrijven, geven als reden dat ze onzeker zijn over hun lichaam (36 procent). 19 procent geeft aan seks in het donker een intiemere ervaring te vinden. Nog eens 19 procent voelt zich ongeremder met de lichten uit.

Overigens vinden veel mensen één keer per week seks de ideale frequentie. Het liefst vóór 11 uur ’s avonds en gedurende 23 minuten, blijkt uit een ander onderzoek van een online drogisterij. Daaruit blijkt ook dat respondenten de vrouw bovenop de ideale positie vinden.

Initiatief

Mannen beweren bijna 80 procent van de keren het initiatief voor seks te nemen. Vrouwen doen dit bijna de helft van de tijd, blijkt uit de enquête. Meer dan 70 procent van de mannen wijst overigens nooit een initiatief van hun partner af. Bijna de helft van de vrouwen geeft aan dit ook nooit te doen, terwijl bijna eenderde hun partner een op de tien keer afwijst.

Afwijzing

De meest voorkomende redenen om nee te zeggen tegen seks is vermoeidheid. Ruim 60 procent van de mannen en vrouwen geven deze reden op. Het eeuwenoude hoofdpijnexcuus blijkt echter zeldzaam te zijn: slechts 1 procent van de ondervraagden gebruikt dit weleens.

Zwoele blik

Het verlangen naar seks wordt vooral aangewakkerd door een zoen of een streling. Ruim 10 procent geeft aan dat seks vaak volgt na een zwoele blik. Meestal volgt seks als stellen net naar bed gaan, samen televisie kijken of een fles wijn drinken.

Bron: Nu

 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.