single sexy alleenstaande moeder

Zaad gezocht!

Het komt steeds vaker voor dat vrouwen pas na hun dertigste een kind willen krijgen, maar nog geen prins op het witte paard hebben gevonden. Betekende dat vroeger dat je kinderen krijgen op je buik kon schrijven, tegenwoordig zijn er mogelijkheden genoeg om zonder man moeder te worden.

Bewust alleenstaande moeder

Vooral hoogopgeleide single vrouwen kiezen er steeds vaker bewust voor om alleenstaande moeder te worden.
Zo maakte de Deense spermabank Cyros maakte onlangs bekend dat uit cijfers blijkt dat de vraag naar  zaaddonoren door bewust alleenstaande moeders (BAM-moeders) die hoog opgeleid zijn, explosief is gegroeid.

Single vrouw

Volgens Marlou Berbers, de agent in Nederland voor Cryos, zijn die cijfers omhoog geschoten. “Als je kijkt naar de laatste paar jaar, dan zie je dat de vraag drastisch is veranderd. Kijk je naar het begin van Cryos, rond 1991, kwam de vraag voor honderd procent uit de heteroseksuele koppels. Kijk je nu dan komt daar nog maar 40 procent vandaan. Maar liefst 50 procent van de vraag komt van de single vrouw”.

Hoogopgeleid

Het betreft met name ‘hoogopgeleide vrouwen die eerst carrière gemaakt hebben’, aldus Berbers. “Ze zijn meestal eind 30, begin 40 jaar en willen alsnog hun kinderwens in vervulling laten gaan. Door hun carrière hebben ze ook financiële middelen om dit uit te laten komen, ook al is er op dat moment geen man in het spel.”

Bron: Telegraaf

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.