yoga gezond

Yoga is net zo gezond voor je hart als joggen

Ben je al bezig met je lijstje van goede voornemens voor 2015? Misschien moet je yoga daar aan toevoegen. Want wist je dat het beoefenen van yoga een prima manier is om jezelf te beschermen tegen hartziekten? Dat komt naar voren uit een recente studie.

Yoga is gezond

Het Nederlandse onderzoeksteam bestudeerde 37 rapporten waaraan in totaal zo’n 3000 mensen meewerkten. Professor Myriam Hunink van de Erasmus Universiteit in Rotterdam onderzocht de invloed van yoga op de gezondheid van het hart. In vergelijking met een passieve levensstijl had yoga aanzienlijke voordelen zoals een lager risico op obesitas, een hoge bloeddruk en verhoogde cholesterol. Dit zijn allemaal risicofacturen voor de gezondheid van het hart. In vergelijking met andere sporten zoals joggen of een fikse wandeling was yoga niet beter of slechter voor het hart.

Experts

Experts zeggen dat yoga goed is voor je gezondheid omdat deze bewegingsvorm de spieren en de ademhaling activeert. Hierdoor komt er meer zuurstof in je lichaam terecht en neemt de bloeddruk af. Daarnaast zou het kalmerende effect een verklaring kunnen zijn. In het verleden werd stress al in verband gebracht met hartziekten en een hoge bloeddruk.

Oude vorm van lichaamsbeweging

Yoga is een oude vorm van lichaamsbeweging die zich concentreert op sterkte, flexibiliteit en de ademhaling. Een yoga workout heeft voordelen voor de geestelijke gezonheid en het lichaam. Er zijn verschillende soorten yoga: tantrische, hatha en ashtanga. Maar veel van deze soorten zijn niet intensief genoeg om je hart en longen te trainen. Het is geen spierversterkende workout. Gezondheidsexperts zeggen dat we minimaal twee dagen in de week intensief zouden moeten sporten.

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijke mannen
By Moniek ·
25 oktober 2021

Handige verzorgingstips van mannen voor vrouwen

Het ligt niet zo voor de hand misschien, maar vrouwen kunnen op het gebied van beauty en verzorging nog beste wat leren van mannen. Deze bruikbare tips zijn reuze handig en voor vrouwen een groot pluspunt: ze kosten maar weinig tijd!
By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!

pizza
By Margret ·
22 oktober 2021

Singles recept: Pizza quattro stagione casa mia

Samen koken is bij singles een geliefde bezigheid, het is een goede manier om die ander te leren kennen. Maak samen pizza, dan heb je iets om handen, tijdens de kennismaking.
kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.