yoga gezond

Yoga is net zo gezond voor je hart als joggen

Ben je al bezig met je lijstje van goede voornemens voor 2015? Misschien moet je yoga daar aan toevoegen. Want wist je dat het beoefenen van yoga een prima manier is om jezelf te beschermen tegen hartziekten? Dat komt naar voren uit een recente studie.

Yoga is gezond

Het Nederlandse onderzoeksteam bestudeerde 37 rapporten waaraan in totaal zo’n 3000 mensen meewerkten. Professor Myriam Hunink van de Erasmus Universiteit in Rotterdam onderzocht de invloed van yoga op de gezondheid van het hart. In vergelijking met een passieve levensstijl had yoga aanzienlijke voordelen zoals een lager risico op obesitas, een hoge bloeddruk en verhoogde cholesterol. Dit zijn allemaal risicofacturen voor de gezondheid van het hart. In vergelijking met andere sporten zoals joggen of een fikse wandeling was yoga niet beter of slechter voor het hart.

Experts

Experts zeggen dat yoga goed is voor je gezondheid omdat deze bewegingsvorm de spieren en de ademhaling activeert. Hierdoor komt er meer zuurstof in je lichaam terecht en neemt de bloeddruk af. Daarnaast zou het kalmerende effect een verklaring kunnen zijn. In het verleden werd stress al in verband gebracht met hartziekten en een hoge bloeddruk.

Oude vorm van lichaamsbeweging

Yoga is een oude vorm van lichaamsbeweging die zich concentreert op sterkte, flexibiliteit en de ademhaling. Een yoga workout heeft voordelen voor de geestelijke gezonheid en het lichaam. Er zijn verschillende soorten yoga: tantrische, hatha en ashtanga. Maar veel van deze soorten zijn niet intensief genoeg om je hart en longen te trainen. Het is geen spierversterkende workout. Gezondheidsexperts zeggen dat we minimaal twee dagen in de week intensief zouden moeten sporten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!