vader en dochter

Worsteling alleenstaande vaders

De worsteling van alleenstaande vaders is er een die vaak verzwegen wordt. De rol die je voorheen als ouders samen had, rust nu enkel op jouw schouders. Zeker omtrent dochters die ouder worden en veranderen kan dat soms onrust opleveren. Doe ik het wel goed? Zeg ik wel de juiste dingen?

Worsteling alleenstaande vaders

Aan het woord is Rene uit Veghel. Hij vertelt in SOLO  van BN DeStem hoe lastig hij het vond toen hij na de scheiding er als alleenstaande ouder in zijn eentje voorstond. Snel om hulp vragen deed je niet, maar hij hoopte zo dat zijn dochter niet voor de eerste keer ongesteld zou worden tijdens hun vakantie. Hij merkt dat andere alleenstaande vaders daar ook mee worstelen. De ambities die hij heeft zijn zijn kinderen tieners en volwassen te zien worden. Hij hoopt lang bij ze betrokken te mogen zijn. De liefde voor je kind is nu eenmaal een diepgewortelde oerkracht.

Vrijheid groot goed

Of hij veeleisend is wordt hem gevraagd. Hij vindt van niet. Hij wil graag zaken oplossen en daarom denkt hij in oplossingen en met anderen samen. Hij vindt zichzelf communicatief en creatief sterk genoeg. Of hij een nerd is? Als computertechnicus ontkom je niet aan de eigenschap bedenkt hij, maar hij is zeker ook betrokken en belangstellend. Vrijheid vindt hij een groot goed. Hij heeft Poolse grootouders die het IJzeren Gordijn mee hebben gemaakt. “Afschuwelijk,” verwoordt hij het als je vrijheid om te gaan en te staan je wordt afgepakt. Dat je niet mag zijn wie je wilt zijn.

Flirten door buik in te houden

Flirten doet hij zeker. “Tuurlijk”, zei hij op die vraag. Jezelf oppoetsen, buik inhouden, schouders naar achteren. Is het eerste contact gelegd, dan kun je weer ademhalen en je buik wat laten veren. Hij heeft twee actrices die hij aantrekkelijk vindt. De ene is blond en de ander is donker, dus voorkeur heeft hij niet echt. In de kroeg zal hij geen vrouw ontmoeten, want in de kroeg komt hij niet. Hij drinkt niet, dus dan heeft hij daar niets te zoeken. Mensen die moeten drinken om los te komen vindt hij niet prettig, dus die zoekt hij niet op. Het is niet dat hij geen vrienden heeft, vriendschappen worden naarmate je leeftijd alleen maar mooier en diepere. Kwetsbaar zijn mag.

Leeftijd graag terug draaien

Seks vindt hij een goede graadmeter voor je relatie. Wanneer het ingezet als wapen of chantage is hij hier niet van gediend. Hier klinkt persoonlijk verdriet in door. Voor zichzelf legt hij de lat hoog. Hij probeert het uiterste uit zichzelf te halen. Richting een partner vindt hij zichzelf eerder begeleidend en coachend. Zo wil hij ook behandeld worden. Hij vindt het bij zichzelf een afknapper dat hij al 52 is maar zich nog maar 30 voelt. Zijn leeftijd zou hij graag terugdraaien. Hij merkt dat hij steeds nieuwsgieriger wordt naarmate de jaren toenemen.  Hij vindt het zielig als hij kinderen hoort huilen. Het verschil te horen tussen plezier en pijn, zet hem in actie.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam