singles van 50+

Wordt dit het jaar waarin we meer tijd nemen voor onze date?

De vijftigplus-single lijkt de hoop op het nieuwe jaar gevestigd te hebben om de liefde te vinden. Met een jaar achter de rug waarin daten en persoonlijk contact niet gemakkelijk is geweest, lijken we een lichtpunt te zien in 2021. Ourtime, de datingsite voor de 50+ single zag op de eerste zondag van deze maand 38% meer activiteit online* dan de eerste zondag het jaar ervoor. Love Sunday is jaarlijks de dag waarop singles het meest actief zijn. Dit jaar in het bijzonder! Zou het vinden van de liefde een voornemen voor 2021 zijn onder de zilveren generatie? Ourtime geeft een sneak peak van de trends die we dit jaar gaan zien. 

Online verbinden

Wat we in 2020 hebben geleerd, is dat we veel online kunnen: van werken, tot winkelen en boodschappen doen. Maar ook het online ontmoeten van mensen. Omdat we van nature sociaal zijn, zoeken we graag anderen op. Juist in een periode waarin je gedwongen meer op jezelf bent, wordt de hang naar een maatje of een liefde groter. In 2020 zagen we dat virtueel daten gebruikelijker werd. Onderzoek** toont aan dat 1 op de 3  Nederlandse 50+ singles online date. Met de toename die we begin dit jaar zien in de online activiteit op Ourtime.nl of  de app, kunnen we stellen dat we dit jaar meer online kennis maken met anderen dan ooit.

De tijd nemen

Vijftigplussers weten heel goed wat ze wel en wat ze niet willen. Ook op datingvlak. Met een prachtige lading aan levenservaring, weet de 50plusser wat er in een partner gezocht wordt en weet daardoor al gauw welk type wel of niet een match zal zijn. Maar andersom ook: 64%** van de singles wil bij het bekijken van iemands profiel al kunnen zien naar wat voor soort relatie de ander op zoek is. Door veel meer tijd thuis door te brengen en lege agenda’s, hebben we veel meer kunnen nadenken over wat we nou echt willen. De tijd die we aan onszelf besteed hebben, investeren we nu ook graag in het leren kennen van een potentiële liefde. In 2021 is langer online in contact zijn een gegeven. Aangezien het vaccineren net is gestart, moeten we nog voorzichtig zijn met het ontmoeten van anderen in real life. Maar dit biedt dus ook kansen; we leren onze potentiële liefde veel beter kennen voor het echt tot een date komt, dan in het pre-coronatijdperk.

De opkomst van de wandel-date

Helaas duurt het nog wel even voor we een drankje buiten de deur kunnen doen, of samen cultuur kunnen snuiven in het museum met een nieuw maatje en nieuwe liefde. Maar we kunnen het ons heel goed voorstellen dat je graag je date ook een keer real life in de ogen wil kunnen kijken. Omdat we de afgelopen weken niet veel anders konden, is wandelen immens populair geworden. En dat kun je bij uitstek ook samen doen! Wandelen is goed voor lichaam en geest en als je er een wandeldate van maakt, kun je mét behoud van afstand, toch ook verkennen of die vonk er ook in het echt is. Een mooie bijkomstigheid is dat je misschien mooie plekken in de omgeving ontdekt die je nog niet eerder waren opgevallen. Liever nog niet in het echt afspreken? Dan kun je altijd nog gebruik maken van de videobel-optie via de app.

We zijn benieuwd wat 2021 in het datinglandschap teweeg gaat brengen.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.