singles van 50+

Wordt dit het jaar waarin we meer tijd nemen voor onze date?

De vijftigplus-single lijkt de hoop op het nieuwe jaar gevestigd te hebben om de liefde te vinden. Met een jaar achter de rug waarin daten en persoonlijk contact niet gemakkelijk is geweest, lijken we een lichtpunt te zien in 2021. Ourtime, de datingsite voor de 50+ single zag op de eerste zondag van deze maand 38% meer activiteit online* dan de eerste zondag het jaar ervoor. Love Sunday is jaarlijks de dag waarop singles het meest actief zijn. Dit jaar in het bijzonder! Zou het vinden van de liefde een voornemen voor 2021 zijn onder de zilveren generatie? Ourtime geeft een sneak peak van de trends die we dit jaar gaan zien. 

Online verbinden

Wat we in 2020 hebben geleerd, is dat we veel online kunnen: van werken, tot winkelen en boodschappen doen. Maar ook het online ontmoeten van mensen. Omdat we van nature sociaal zijn, zoeken we graag anderen op. Juist in een periode waarin je gedwongen meer op jezelf bent, wordt de hang naar een maatje of een liefde groter. In 2020 zagen we dat virtueel daten gebruikelijker werd. Onderzoek** toont aan dat 1 op de 3  Nederlandse 50+ singles online date. Met de toename die we begin dit jaar zien in de online activiteit op Ourtime.nl of  de app, kunnen we stellen dat we dit jaar meer online kennis maken met anderen dan ooit.

De tijd nemen

Vijftigplussers weten heel goed wat ze wel en wat ze niet willen. Ook op datingvlak. Met een prachtige lading aan levenservaring, weet de 50plusser wat er in een partner gezocht wordt en weet daardoor al gauw welk type wel of niet een match zal zijn. Maar andersom ook: 64%** van de singles wil bij het bekijken van iemands profiel al kunnen zien naar wat voor soort relatie de ander op zoek is. Door veel meer tijd thuis door te brengen en lege agenda’s, hebben we veel meer kunnen nadenken over wat we nou echt willen. De tijd die we aan onszelf besteed hebben, investeren we nu ook graag in het leren kennen van een potentiële liefde. In 2021 is langer online in contact zijn een gegeven. Aangezien het vaccineren net is gestart, moeten we nog voorzichtig zijn met het ontmoeten van anderen in real life. Maar dit biedt dus ook kansen; we leren onze potentiële liefde veel beter kennen voor het echt tot een date komt, dan in het pre-coronatijdperk.

De opkomst van de wandel-date

Helaas duurt het nog wel even voor we een drankje buiten de deur kunnen doen, of samen cultuur kunnen snuiven in het museum met een nieuw maatje en nieuwe liefde. Maar we kunnen het ons heel goed voorstellen dat je graag je date ook een keer real life in de ogen wil kunnen kijken. Omdat we de afgelopen weken niet veel anders konden, is wandelen immens populair geworden. En dat kun je bij uitstek ook samen doen! Wandelen is goed voor lichaam en geest en als je er een wandeldate van maakt, kun je mét behoud van afstand, toch ook verkennen of die vonk er ook in het echt is. Een mooie bijkomstigheid is dat je misschien mooie plekken in de omgeving ontdekt die je nog niet eerder waren opgevallen. Liever nog niet in het echt afspreken? Dan kun je altijd nog gebruik maken van de videobel-optie via de app.

We zijn benieuwd wat 2021 in het datinglandschap teweeg gaat brengen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen