singles woning

Woningtrend: verplaatsbare huizen speciaal voor singles

Opmerkelijk nieuws voor singles die in de regio van Den Bosch wonen of er naar toe willen verhuizen. Daar worden, speciaal voor de alleenwonende man of vrouw, verplaatsbare ONE huizen neergezet.

Single zijn. Voor de een zijn of haar grootste nachtmerrie, voor de ander een zegen. Iedereen die een eenpersoonshuishouden runt heeft nu de mogelijkheid om een ONE huis te betrekken. In Den Bosch. Vastgoedontwikkelaar Anneke Timmermans-Datlhuizen (aan de naam te zien vast geen single..) schrijft in haar blog het volgende:

‘De Net-Niet Generatie is ambitieus en wil na jaren in een studentenhuis nu een stap maken naar een eigen huis. Een huis met een tuin komt later, nu willen ze lopend of fietsend de stad in, met vrienden en voorzieningen om de hoek. Een huis waar je trots op kan zijn, ook al woon je er maar tijdelijk. Vanuit het tijdelijk gebruik van braakliggende gebieden komt daar een eis bij: het huis moet gemakkelijk verplaatsbaar zijn, zodat het op meerdere plekken te gebruiken is. Met een maximale huurprijs van circa 700 euro per maand als randvoorwaarde, want wonen mag niet ten koste gaan van andere leuke dingen in het leven, gingen wij in één team (ontwikkeling, ontwerp, bouw, regelgeving) en met een aantal co-makers aan de slag.’

Net-niet-generatie

Bijzondere woordkeus, De Net-Niet-Generatie. Wat net niet? Net niet op tijd aan de man of vrouw geraakt? Net niet genoeg inkomen om een ander leuk, mooi huis te kunnen betalen? Net niet maatschappelijk geslaagd genoeg in het leven? Bijzonder. De single wordt letterlijk en figuurlijk in een ‘hokje’ gezet.

Verplaatsbaar huis

Los van de woordkeus, het concern heeft kennelijk bedacht dat alleenstaande mannen en vrouwen prima single kunnen gaan zitten wezen in een verplaatsbaar huis. ‘Het eenpersoons verplaatsbare huis is voor een jonge, ambitieuze doelgroep’. ONE verbindt tijdelijk huren en locatiegebruik van braakliggende gronden in de stad. Met Heijmans ONE gaan we nu naar buiten. Op korte termijn zijn de eerste prototypes klaar’.  Singles krijgen dus op relatief korte termijn een eigen woonwijk want de prognose is dat de eerste 10 eenpersoonswoningen medio 2015 klaar zijn.

Samen 1?

Het mooie is dat het project het motto ‘We come one’ heeft. Is de achterliggende boodschap dat je maar snel een andere single aan de haak moet slaan om eindelijk te kunnen gaan samenwonen? Moeten die 10 singles bij elkaar kopjes suiker gaan lenen om te kijken of de vonk overslaat of is er sprake van de gedachte; ‘als het beestje maar een naam heeft’?

Hokjes

We zijn wel benieuwd wat de getrouwde vastgoedontwikkelaars zelf zouden doen wanneer hun partner of echtgenoot er van tussen gaat. Dan zijn ze zelf opeens ook single. Zouden ze dan zelf ook ‘ONE willen worden’ en lekker tussen de overige singles willen wonen? Hoe het ook zij, het bedrijf meent in ieder geval dat de single tussen de 25  en 35 jaar ‘young en high potential’ zijn. Misschien is de Net-Niet-Generatie gewoon een ongelukkig gekozen hokjesterm.

Wat vind jij van het idee? Zou jij in een ‘singles only’ woonwijk willen wonen? Een soort bejaardenflat, maar dan voor eenpersoonshuishoudens? We zijn benieuwd.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!