woensdag gehaktdag
25 October 2016

Woensdag gehaktdag, donderdag relatiedag

Seks en intimiteit op donderdag. In België moet dit als minister Jo Vandeurzen het zou mogen bepalen. Hij verkreeg met dit romantische plan hoongelach maar zeker ook bewondering. Het onderhouden van relaties krijgt te weinig aandacht en moet dus “verplicht” op de agenda.

Woensdag gehaktdag, donderdag relatiedag

Eenmaal per week een dag waarop Belgische stellen hun huishouden de boel de boel laten en elkaar weer eens diep in de ogen gaan staren. De Vlaamse minister Jo Vandeurzen van Welzijn zou het zo willen zien. Misschien wordt er dan ook weer sneller het bed in gedoken met elkaar. Dit is een onderdeel van de nationale campagne van Vandeurzen. Op de website www.tijdvoorjerelatie.be staan de tips namens zijn ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Misschien hebben wij Nederlanders binnenkort naast onze woensdag gehaktdag, ook donderdag relatiedag, net als de Belgen

Afwezig voor verplicht nummertje

De bemoeienis van deze minister met de slaapkamer perikelen van onze zuiderburen oogst hilariteit. Is iemand op een donderdag afwezig dan kan iedereen vermoeden waarom hij afwezig is en dan ook nog voor een verplicht nummertje. Ook Nederlandse relatietherapeuten moeten er om lachen. Tegelijkertijd is het idee erachter zo gek nog niet. Aandacht voor elkaar is een groot gevaar voor een relatie. Dit merken de therapeuten heel goed in hun spreekkamer.

Relatie-APK helpt

Het is geen uitzondering dat stellen langzamerhand steeds meer langs elkaar heen gaan leven. Of steeds minder moeite doen voor elkaar en een ontstane situatie omdat het vooral leuk moet zijn. Inzet voor een relatie, juist als deze nog goed is, loont. Er is een therapeut die daarvoor de relatie-APK in het leven heeft geroepen. Hoe staan we ervoor in onze relatie en wat kunnen we meer voor elkaar betekenen? Vragen waar je dan verplicht over na moet denken.

Intimiteit in relatie broodnodig

Wanneer het in een relatie sluipt dat mensen geen seks meer met elkaar hebben, dan verdwijnt ook de lust. Soms je zelf er toe moeten zetten, kan helpen de lust ook weer op te wekken. Niet dat seks perse moet, maar intimiteit in een relatie lijkt broodnodig. Niet alleen je inzetten voor je werk, je kinderen, je feestjes, maar juist ook voor elkaar. Het advies door therapeuten is dan ook vaak samen tijd te maken om leuke dingen te gaan doen.

Samen wandelen is ook al goed

In Nederlandse politiek is er in ieder geval een voorstander van het plan, namelijk Kees van der Staaij, een lid van de SGP. Hij was al eens in het nieuws omdat hij tips gaf om te voorkomen dat mensen vreemdgaan. Ook wilde hij dat er een soort van waarschuwing op Second Love kwam. “Let op, vreemdgaan dupeert kinderen.” Hij steunt het belang om  relaties te versterken en beter te onderhouden, te zien als een maatschappelijk thema. De date hoeft niet heel spannend, een langer wandeling samen is een goed begin.

Bron: BN DeStem 24-10-2106

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Kans op diepzinniger gesprek na orgasme

Het hoogtepunt van een vrijpartij is vaak het orgasme. Dat is...

Weinig tot geen sex grootste reden tot vreemdgaan

Eén keer in de twee tot drie maanden, of zelfs helemaal...

Boost voor je relatie: maand dagelijks seks

Noem eens 5 redenen om elke dag seks te hebben met...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

advertentie