woensdag gehaktdag

Woensdag gehaktdag, donderdag relatiedag

Seks en intimiteit op donderdag. In België moet dit als minister Jo Vandeurzen het zou mogen bepalen. Hij verkreeg met dit romantische plan hoongelach maar zeker ook bewondering. Het onderhouden van relaties krijgt te weinig aandacht en moet dus “verplicht” op de agenda.

Woensdag gehaktdag, donderdag relatiedag

Eenmaal per week een dag waarop Belgische stellen hun huishouden de boel de boel laten en elkaar weer eens diep in de ogen gaan staren. De Vlaamse minister Jo Vandeurzen van Welzijn zou het zo willen zien. Misschien wordt er dan ook weer sneller het bed in gedoken met elkaar. Dit is een onderdeel van de nationale campagne van Vandeurzen. Op de website www.tijdvoorjerelatie.be staan de tips namens zijn ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Misschien hebben wij Nederlanders binnenkort naast onze woensdag gehaktdag, ook donderdag relatiedag, net als de Belgen

Afwezig voor verplicht nummertje

De bemoeienis van deze minister met de slaapkamer perikelen van onze zuiderburen oogst hilariteit. Is iemand op een donderdag afwezig dan kan iedereen vermoeden waarom hij afwezig is en dan ook nog voor een verplicht nummertje. Ook Nederlandse relatietherapeuten moeten er om lachen. Tegelijkertijd is het idee erachter zo gek nog niet. Aandacht voor elkaar is een groot gevaar voor een relatie. Dit merken de therapeuten heel goed in hun spreekkamer.

Relatie-APK helpt

Het is geen uitzondering dat stellen langzamerhand steeds meer langs elkaar heen gaan leven. Of steeds minder moeite doen voor elkaar en een ontstane situatie omdat het vooral leuk moet zijn. Inzet voor een relatie, juist als deze nog goed is, loont. Er is een therapeut die daarvoor de relatie-APK in het leven heeft geroepen. Hoe staan we ervoor in onze relatie en wat kunnen we meer voor elkaar betekenen? Vragen waar je dan verplicht over na moet denken.

Intimiteit in relatie broodnodig

Wanneer het in een relatie sluipt dat mensen geen seks meer met elkaar hebben, dan verdwijnt ook de lust. Soms je zelf er toe moeten zetten, kan helpen de lust ook weer op te wekken. Niet dat seks perse moet, maar intimiteit in een relatie lijkt broodnodig. Niet alleen je inzetten voor je werk, je kinderen, je feestjes, maar juist ook voor elkaar. Het advies door therapeuten is dan ook vaak samen tijd te maken om leuke dingen te gaan doen.

Samen wandelen is ook al goed

In Nederlandse politiek is er in ieder geval een voorstander van het plan, namelijk Kees van der Staaij, een lid van de SGP. Hij was al eens in het nieuws omdat hij tips gaf om te voorkomen dat mensen vreemdgaan. Ook wilde hij dat er een soort van waarschuwing op Second Love kwam. “Let op, vreemdgaan dupeert kinderen.” Hij steunt het belang om  relaties te versterken en beter te onderhouden, te zien als een maatschappelijk thema. De date hoeft niet heel spannend, een langer wandeling samen is een goed begin.

Bron: BN DeStem 24-10-2106

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.