woede gezondheid

Woede is slecht voor je gezondheid

We hebben allemaal wel momenten dat het ons echt teveel wordt en we worden overvallen door boosheid. Een woedeaanval krijgen om de zoveelste bumperklever die dag, of de ellenlange file, is vast heel herkenbaar. Toch kan je beter alles op alles zetten om kalm te blijven, want zo’n woedeaanval is nogal slecht voor je gezondheid.

Wat woede met je doet

Life Noggin legt in een filmpje uit wat woede met ons lichaam doet en gebruikt daarvoor een heel courant voorbeeld: woede in het verkeer, iets waar we ons allen mee kunnen vereenzelvigen.

In het filmpje zien we hoe de amygdala neurotransmitters loslaat nadat een chauffeur ons de pas heeft afgestoken. Die neurotransmitters, catecholamines genoemd, zorgen voor een energieboost die je moet voorbereiden op fysieke actie.

Hartaandoeningen

Ook de hormonen epinefrine en norepinefrine worden losgelaten, wat de bloeddruk en de hartslag de hoogte injaagt. Epinefrine en norepinefrine vullen onze aders met glucose en vetzuren. Wie vaak boos wordt loopt een veel groter risico op hartaandoeningen, omdat het hart veel vaker over zijn limieten gaat. De vetzuren vernauwen ook de aders en verlagen de hoeveelheid zuurstofrijk bloed in de aders, wat tot hartaanvallen kan leiden.

Denk aan je gezondheid!

Wanneer je nog eens onheus behandeld wordt, in het verkeer of elders, probeer het je niet al te veel aan te trekken. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, dat weten we, maar denk aan je gezondheid.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!