romantiek op eerste date

Wist je dat kerstfilms goed zijn voor je gezondheid?

Ben jij ook helemaal idolaat van kerst en vind je het heerlijk om te kijken naar al die kerstfilms? Vanaf nu heb je een extra reden om kerstfilms te bingen. Uit onderzoek van psychotherapeut Jo Gee blijkt namelijk dat kerstfilms ons gelukkiger maken.

Kerstfilms

Hoewel Sinterklaas nog maar net is gearriveerd, biedt Netflix al tientallen kerstfilms aan. Kan je je kersverse lief of zus maar moeilijk overtuigen om met jou onder een wollen dekentje naar kerstromances te kijken, dan kan je nu ook een wetenschappelijk argument aanhalen.

Knuffelhormoon

Onze hersenen geven volgens psychotherapeut Jo Gee immers extra oxytocine vrij wanneer we naar een (kerst)film kijken die ons emotioneel raakt. Oxytocine wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. “Die hormonen geven ons niet alleen een goed gevoel, maar kunnen ook stress en spanning tegengaan, waardoor we ons gezonder en sterker voelen”, benadrukt Gee.

Haardvuur

Daarnaast zorgt samen kerstfilms kijken voor een sterkere emotionele band tussen jou en je geliefden. Er is niets zo gezellig als een namiddagje chocolademelk drinken bij het haardvuur met ‘The Holiday’, ‘Love Actually’ of ‘Home Alone’!

Bron: Metro

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!