romantiek op eerste date

Wist je dat kerstfilms goed zijn voor je gezondheid?

Ben jij ook helemaal idolaat van kerst en vind je het heerlijk om te kijken naar al die kerstfilms? Vanaf nu heb je een extra reden om kerstfilms te bingen. Uit onderzoek van psychotherapeut Jo Gee blijkt namelijk dat kerstfilms ons gelukkiger maken.

Kerstfilms

Hoewel Sinterklaas nog maar net is gearriveerd, biedt Netflix al tientallen kerstfilms aan. Kan je je kersverse lief of zus maar moeilijk overtuigen om met jou onder een wollen dekentje naar kerstromances te kijken, dan kan je nu ook een wetenschappelijk argument aanhalen.

Knuffelhormoon

Onze hersenen geven volgens psychotherapeut Jo Gee immers extra oxytocine vrij wanneer we naar een (kerst)film kijken die ons emotioneel raakt. Oxytocine wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. “Die hormonen geven ons niet alleen een goed gevoel, maar kunnen ook stress en spanning tegengaan, waardoor we ons gezonder en sterker voelen”, benadrukt Gee.

Haardvuur

Daarnaast zorgt samen kerstfilms kijken voor een sterkere emotionele band tussen jou en je geliefden. Er is niets zo gezellig als een namiddagje chocolademelk drinken bij het haardvuur met ‘The Holiday’, ‘Love Actually’ of ‘Home Alone’!

Bron: Metro

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.
snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
By Moniek ·
26 oktober 2021

Geweldige vintage woonschatten vind je hier

Dol op tweedehands, vintage en design speuren op rommelmarkten? wist je dat je ook in de winter prima op zoek kan naar nieuwe woonschatten voor een prikkie?