zonvakanties voor singles

Winterzon

Wintersport of winterzon, dat waren mijn zoekwoorden voor een artikel richting de Kerst. Wat ik vond was een boek genaamd “Winterzon”, geschreven door John Grisham, bekend om zijn thrillers. Het gaat niet over wintersport maar wel over het opzoeken van de zon in deze donkere decembermaand.

In het kort….

De winter is aangebroken en de feestdagen staan voor de deur. Omdat Blair voor langere tijd in het buitenland verblijft, heeft Luther Krank een plan opgevat, een plan dat zo absurd is dat niemand in zijn omgeving het zal kunnen begrijpen, laat staan accepteren. In plaats van zijn geld te besteden aan een peperdure kerst thuis, heeft Luther Krank twee tickets geboekt voor een cruise door het Caribisch gebied.

Dit jaar geen versierde boom voor de familie Krank met veel te dure cadeaus, geen stapels handgeschreven kerstkaarten, geen gestress over het uit de hand gelopen kerstdiner, maar lekker luieren in de warme zon. Maar als Luther Krank denkt dat dit zomaar kan, heeft hij het goed mis. Want aan sommige dingen in het leven valt niet te tornen, en kerstmis is daar een van. En dus bedenken de buren een plan: Luther en Nora Krank zullen kerst vieren, of ze dat nou leuk vinden of niet…

Doen wat je zelf wilt?

Met Winterzon heeft John Grisham een verrassende, komische roman geschreven over wat er gebeurt als iemand besluit om voor één keer alle conventies aan zijn laars te lappen en niet te doen wat er van hem verwacht wordt.
Het is  zelfs helemaal geen thriller. Er komt geen advocaat, rechter of moord voor in dit verhaal.

Luther en Nora Krank en hun dochter Blair zijn een typische doorsnee Amerikaanse familie uit een typisch Amerikaanse doorsnee buitenwijk. En ieder jaar vieren ze een typisch Amerikaanse doorsnee Kerst. Maar dit jaar zit dochter Blair in het buitenland, dus besluiten Luther en Nora Kerstmis over te slaan en een cruise naar het Caribische gebied te maken. Geen Frosty (sneeuwpop) op het dak, geen kerstboom, geen kerstdiner, maar lekker weg. Dat klinkt simpel, maar is het niet. Want hun vrienden en buurtgenoten horen het subversieve plan vol afgrijzen aan en doen alle mogelijke moeite om ze van het onzalige plan af te helpen.

Skipping Christmas

Zal het de Kranks lukken om Kerstmis over te slaan? ‘Skipping Christmas’ (de Amerikaanse titel is veel toepasselijker) is een luchtig, vlot geschreven, sfeervol en humoristisch kerstverhaal dat op een milde manier de draak steekt met alle Amerikaanse kerstrituelen. Een aantrekkelijk kerstboek voor een groot publiek. Verfilmd als ‘Christmas with the Kranks’.

Misschien is deze film een wenselijke vervanger voor bekende Home Alone 1, 2, 3,……. etc? Om het op de valreep ook maar even te hebben over loslaten van kerstrituelen.

Bron: Singlessite

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.