luxe wintersport

Wintersport trend: vliegreizen en luxe

Steeds meer Nederlanders boeken een wintersportvakantie waarbij luxe en gemak centraal staan. In plaats van met de auto laten ze zich liever vliegen en maaltijden bij hun chalet bezorgen. Bij de start van het wintersportseizoen blijkt Oostenrijk nog altijd de favoriete bestemming.

De belangstelling voor winterportvakanties neem toe. Er gaan dit jaar zo’n 10 procent meer mensen richting de sneeuw dan vorig jaar zo blijkt uit de nog te verschijnen ING Financieel Fit Barometer. Ze deze een representatieve steekproef onder meer dan duizend respondenten.

Rijken

Het zijn vooral de wat rijkere Nederlanders die op wintersportvakantie gaan. “We zien dat 7 procent van de ondervraagden gaat, maar bij mensen die twee keer modaal verdienen is dat percentage 14%”, aldus Senne Janssen van ING. “Van de mensen die weleens op wintersport gaan, maar nu niet, geeft 60 procent aan dat dit een financiële oorzaak heeft”. Dat meer mensen op wintersport gaan klopt met het beeld dat consumenten meer vertrouwen hebben in hun financiële situatie, aldus Janssen. “De koopkracht van grote groepen mensen gaat er volgend jaar op vooruit”.

Oostenrijk

Vorig jaar vertrokken er 929.000 mensen naar de sneeuw volgens NIPO onderzoek. Ze bleven gemiddeld zo’n 7 nachten weg en gaven in totaal 625 miljoen euro uit. Bovenaan de lijst van favoriete bestemmingen staat Oostenrijk. Ruim de helft van de vakantiegangers ging daar naar toe. Op nummer twee staat Frankrijk en Duitsland komt op de derde plaats.

Doe-het-zelf-vakantie

Het is vooral een doe-het-zelf-markt, zegt Robbert Jan Meerpoel, commercieel directeur bij D-Reizen en VakantieXperts. “We zien een licht dalende trend. We lopen nu 5 procent achter op vorig jaar als het gaat om boekingen. De gezinnen met kinderen en echte fanaten boeken vroeg, die weten wat ze willen dus hebben hun vakantie al geregeld”, aldus Meerpoel.

Dat betekent dat de kerst en krokusvakantie al behoorlijk vol zitten maar de weken ertussen nog niet. “Mensen boeken steeds later en ze laten het van het weer afhangen. Studenten en jongeren die niet afhankelijke zijn van schoolvakanties profiteren van de weken tussen de vakanties door. Januari is echt een studentenmaand. Lekker goedkoop”, vertelt Meerpoel.

Andere wintersportbestemmingen

Behalve klassieke bestemmingen zoals Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland zijn ook de Verenigde Staten, Finland, Noorwegen en Canada in opkomst. Aan die duurdere bestemmingen kun je aflezen dat welvarend Nederland de lange latten onderbindt. Ze zien ook dat mensen een chalet huren maar niet willen koken. Voor een extra toeslag kunnen ze hun maaltijden door een cateringservice laten verzorgen. Ook vliegreizen worden populairder. Mede door Transavia dat dagelijks naar Innsbruck vliegt is het soms goedkoper om met z’n tweeën te vliegen dan om met de auto te gaan.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Beschermd: Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

Beschermd: De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen!