wintersport voor singles

Wintersport: ga jij dit jaar?

Vorig seizoen zijn er minder Nederlanders op wintersportvakantie gegaan zo meldt NBTC-NIPO. Het aantal wintersportvakanties daalde met ongeveer 6,5 procent van 994.000 naar 929.000.

Crisis

De belangrijkste reden waarom er minder wintersportvakanties werden geboekt is de economische crisis volgens het toerismebureau. “Mensen zijn toch wat terughoudender in vakanties en hun uitgaven. En een wintersportvakantie wordt toch gezien als een luxeproduct.” Verder heeft het volgens het NBTC ook te maken met de vergrijzing in ons land. “Wintersportvakanties worden toch veelal geboekt door relatief jonge mensen.”

Geen pakketreis

Wintersporters lijken overigens steeds vaker te kiezen voor een vakantie die ze zelf regelen dan een pakketreis te boeken via een reisorganisatie. Ze boeken de accommodatie zelf of via een plaatselijke verkeersbureau.

Minder geld

De wintersporters gaven dit jaar ook minder geld uit. De totale bestedingen kwamen uit op zo’n 625 miljoen euro versus 650 miljoen een jaar ervoor. Oostenrijk was opnieuw de meest populaire bestemming voor de wintersport, gevolgd door Frankrijk en Duitsland.

Animo

Het afnemende animo voor skivakanties duurt al een tijdje. In het seizoen 2012-2013 dook het aantal wintersportvakanties al van ruim 1,1 miljoen naar 994.000.

Singles wintersport

Of er ook door de singles minder wintersportvakanties worden geboekt is niet duidelijk. Op Singlessite.nl en Single2Travel zien we al sinds september dat er druk naar wintersportvakanties worden gezocht. Alleen boeken is voor de single doorgaans ook niet erg aantrekkelijk, een groepsreis met andere singles naar een leuk wintersportgebied is en blijft de meest aantrekkelijke optie.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!