skiën als singles

Wintersport boeken in coronatijden: gratis annuleren of omboeken

De winter komt steeds dichterbij. Helaas is nog veel onzekerheid rondom de ontwikkeling van het coronavirus. De meeste mensen zijn gewoon van plan op wintersport te gaan, maar het merendeel wacht nog even met boeken. Want wat als het reisadvies ineens verandert van code geel naar code oranje? Of als er weer een nieuwe lockdown komt? Krijg je dan je geld terug?

Duidelijkheid

Om jou iets meer duidelijkheid te geven, hebben we gekeken naar de voorwaarden van verschillende reisorganisaties. Onder andere over hoe het zit met gratis annuleren en omboeken. Een deel van het overzicht vind je in dit artikel.

Gratis annuleren of omboeken

Uit ons onderzoek is gebleken, dat meer dan 90% van de Nederlandse wintersporters gewoon van plan is om op wintersport te gaan. Wel wachten veel mensen nog even met boeken. Bijvoorbeeld tot er meer duidelijkheid is rondom het virus of tot ze zeker weten dat ze wel echt op wintersport kunnen gaan. Begrijpelijk, maar je hoeft niet per se te wachten tot een week voor vertrek. Veel reisorganisaties hebben hun voorwaarden aangepast. Zo weet je precies waar je aan toe bent bij een negatieve verandering van het reisadvies of een eventuele lockdown.

Twijfel jij? Dan is het aan te raden om onderstaande lijst eens te bekijken. We hebben per reisorganisatie op een rijtje gezet hoe het zit met het gratis annuleren en omboeken van je wintersport.

Sunweb: Flexibel omruilen, prijsgarantie, repatriëringsgarantie

Boek je een wintersport bij Sunweb, dan is gratis annuleren alleen mogelijk binnen 3 dagen na de boeking. Wel biedt de reisorganisatie de mogelijkheid tot flexibel omboeken. Zo kun je eventueel van wintersportbestemming ruilen of van periode. Wordt de vakantie geannuleerd door Sunweb? Dan profiteer je van prijsgarantie. Oftewel: dezelfde wintersport krijg je volgend jaar (of in een andere periode) voor dezelfde prijs. Verder ben je automatisch gedekt voor de repatriëringsgarantie. Dit verzekert je van een veilige terugreis naar huis bij een negatief reisadvies. Ook is de reisorganisatie aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden. Meer informatie over de annuleringsvoorwaarden van Sunweb >>>

Summit Travel: gratis annuleren tot 6 weken voor vertrek

Summit Travel heeft als één van de eerste reisorganisaties de aangepaste annuleringsvoorwaarden voor skiseizoen 2020/2021 bekendgemaakt. Bij veel accommodaties kun je gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek, zonder opgaaf van redenen. Daarbij krijg je de (aan)betaling volledig teruggestort. Ook voor groepsreizen zijn er soepele voorwaarden. Bij veel accommodaties kun je tot 3 maanden voor vertrek (vaak nog korter) kosteloos annuleren. Daarnaast is de reisorganisatie aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Lees meer over gratis annuleren bij Summit Travel >>>

TUI: soepele omruilgarantie en repatriëringsgarantie

Bij TUI kun je de wintersport tot wel 28 dagen voor vertrek gratis omruilen. Je kunt de datum, bestemming of het reisgezelschap wijzigen. Daarnaast krijg je tot uiterlijk 31 maart 2021 gratis COVID Care. Mocht je ziek worden op vakantie, dan kun je 24/7 rekenen op onder andere medische assistentie per telefoon. Moet je in quarantaine? Dan zorgt TUI dat je langer kunt blijven, met een eventuele nieuwe terugvlucht zonder extra kosten. Verder biedt de reisorganisatie automatisch een repatriëringsgarantie voor het hele reisgezelschap. Meer over de omruilgarantie van TUI >>>

Bizztravel: prijsgarantie en repatriëringsgarantie

Biztravel is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Mocht het reisadvies tijdens je wintersport negatief veranderen, dan profiteer je automatisch van de repatriëringsgarantie. Hiermee garandeert de reisorganisatie een veilig vervoer naar huis. Daarnaast heeft Bizztravel een prijsgarantie. Mocht het reisadvies voor vertrek veranderen, dan kun je gratis omboeken en behoud je de waarde van de reissom. De reisorganisatie zorgt ervoor dat je dezelfde reis nog een keer kunt boeken. Zonder dat je daar extra voor moet betalen. Meer over de prijsgarantie van Bizztravel >>>

Meer reisaanbieders en regelingen m.b.t. de wintersportvakanties vind je hier

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Francien ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?