Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
skiën als singles
20 september 2020

Wintersport boeken in coronatijden: gratis annuleren of omboeken

De winter komt steeds dichterbij. Helaas is nog veel onzekerheid rondom de ontwikkeling van het coronavirus. De meeste mensen zijn gewoon van plan op wintersport te gaan, maar het merendeel wacht nog even met boeken. Want wat als het reisadvies ineens verandert van code geel naar code oranje? Of als er weer een nieuwe lockdown komt? Krijg je dan je geld terug?

Duidelijkheid

Om jou iets meer duidelijkheid te geven, hebben we gekeken naar de voorwaarden van verschillende reisorganisaties. Onder andere over hoe het zit met gratis annuleren en omboeken. Een deel van het overzicht vind je in dit artikel.

Gratis annuleren of omboeken

Uit ons onderzoek is gebleken, dat meer dan 90% van de Nederlandse wintersporters gewoon van plan is om op wintersport te gaan. Wel wachten veel mensen nog even met boeken. Bijvoorbeeld tot er meer duidelijkheid is rondom het virus of tot ze zeker weten dat ze wel echt op wintersport kunnen gaan. Begrijpelijk, maar je hoeft niet per se te wachten tot een week voor vertrek. Veel reisorganisaties hebben hun voorwaarden aangepast. Zo weet je precies waar je aan toe bent bij een negatieve verandering van het reisadvies of een eventuele lockdown.

Twijfel jij? Dan is het aan te raden om onderstaande lijst eens te bekijken. We hebben per reisorganisatie op een rijtje gezet hoe het zit met het gratis annuleren en omboeken van je wintersport.

Sunweb: Flexibel omruilen, prijsgarantie, repatriëringsgarantie

Boek je een wintersport bij Sunweb, dan is gratis annuleren alleen mogelijk binnen 3 dagen na de boeking. Wel biedt de reisorganisatie de mogelijkheid tot flexibel omboeken. Zo kun je eventueel van wintersportbestemming ruilen of van periode. Wordt de vakantie geannuleerd door Sunweb? Dan profiteer je van prijsgarantie. Oftewel: dezelfde wintersport krijg je volgend jaar (of in een andere periode) voor dezelfde prijs. Verder ben je automatisch gedekt voor de repatriëringsgarantie. Dit verzekert je van een veilige terugreis naar huis bij een negatief reisadvies. Ook is de reisorganisatie aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden. Meer informatie over de annuleringsvoorwaarden van Sunweb >>>

Summit Travel: gratis annuleren tot 6 weken voor vertrek

Summit Travel heeft als één van de eerste reisorganisaties de aangepaste annuleringsvoorwaarden voor skiseizoen 2020/2021 bekendgemaakt. Bij veel accommodaties kun je gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek, zonder opgaaf van redenen. Daarbij krijg je de (aan)betaling volledig teruggestort. Ook voor groepsreizen zijn er soepele voorwaarden. Bij veel accommodaties kun je tot 3 maanden voor vertrek (vaak nog korter) kosteloos annuleren. Daarnaast is de reisorganisatie aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Lees meer over gratis annuleren bij Summit Travel >>>

TUI: soepele omruilgarantie en repatriëringsgarantie

Bij TUI kun je de wintersport tot wel 28 dagen voor vertrek gratis omruilen. Je kunt de datum, bestemming of het reisgezelschap wijzigen. Daarnaast krijg je tot uiterlijk 31 maart 2021 gratis COVID Care. Mocht je ziek worden op vakantie, dan kun je 24/7 rekenen op onder andere medische assistentie per telefoon. Moet je in quarantaine? Dan zorgt TUI dat je langer kunt blijven, met een eventuele nieuwe terugvlucht zonder extra kosten. Verder biedt de reisorganisatie automatisch een repatriëringsgarantie voor het hele reisgezelschap. Meer over de omruilgarantie van TUI >>>

Bizztravel: prijsgarantie en repatriëringsgarantie

Biztravel is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Mocht het reisadvies tijdens je wintersport negatief veranderen, dan profiteer je automatisch van de repatriëringsgarantie. Hiermee garandeert de reisorganisatie een veilig vervoer naar huis. Daarnaast heeft Bizztravel een prijsgarantie. Mocht het reisadvies voor vertrek veranderen, dan kun je gratis omboeken en behoud je de waarde van de reissom. De reisorganisatie zorgt ervoor dat je dezelfde reis nog een keer kunt boeken. Zonder dat je daar extra voor moet betalen. Meer over de prijsgarantie van Bizztravel >>>

Meer reisaanbieders en regelingen m.b.t. de wintersportvakanties vind je hier

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Singles maken zich zorgen over liefdesleven na nieuwe coronamaatregelen

Singles zitten opnieuw aan huis gekluisterd en zien hun liefdesleven niet...

Eenzaamheid in coronatijd: praatje over het weer belangrijker dan gedacht

Een kopje koffie bij de buurman, een spontane ontmoeting in de...

Thuiswerken maakt singles ongelukkig

Het thuiswerken vanwege de coronacrisis trekt een zware wissel op singles.

Singlereizen en corona: hoe zit het?

Nu we allemaal rekening moeten houden met het coronavirus zijn groepsreizen...

Zo voorkom je dat je relatie sneuvelt in coronatijd

Kun je nog iets doen om het tij te keren als...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...