Wil je er even lekker tussen uit? Genieten van warme chocomelk, gepofte kastanjes of een glaasje glühwein in kerstsferen, dan breng je een bezoekje aan een van de vele kerstmarkten! Samen met je maatje, beste vriend(in) of natuurlijk met je date! We hebben de leukste vijf kerstmarkten voor je op een rij gezet.

Kerstmarkt in Munster – Duitsland van 24 november tot 23 december

Als het gaat om de leukste kerstmarkten, dan moet je eigenlijk in Duitsland zijn. De leukste kerstmarkt van Duitsland vind je in Münster, een prachtige stad die er sprookjesachtig uitziet als het bijna kerstmis is. Het is wel een eindje rijden: vanaf Utrecht is het ongeveer 200 kilometer. Misschien wat ver, maar dan heb je wel meteen de allerleukste markt te pakken. De kerstmarkt staat verspreid door het hele centrum, of eigenlijk zijn het meerdere kleine markten aan elkaar. Drink hete glühwein, eet lokale Duitse specialiteiten en geniet van de sfeer. Münster is overigens ook een hele leuke stad om lekker te shoppen, dus als je de kraampjes op de markt gezien hebt, dan zul je je hier zeker weten nog heel goed vermaken!

Kerstmarkt Oberhausen – Duitsland van 14 november tot 23 december

Ietsje minder ver rijden vanaf Utrecht (150 km) ligt Oberhausen in Duitsland. Oberhausen ken je misschien wel van winkelcentrum CentrO, een enorm overdekt winkelcentrum waar je heel goed kunt shoppen. Vanaf 14 november staat CentrO weer helemaal in het teken van kerstmis en vind je een hele leuke en grote markt om het winkelcentrum heen. Hier kun je net als in Münster ook heel goed shoppen als je de curryworst, kerstmannetjes en kerstcadeautjes beu bent.

Kerstmarkt Gent – België van 5 december tot 4 januari

Ook onze zuiderburen hebben sfeervolle kerstmarkten! De leukste markt in kerstsfeer van België staat in de gezellige en prachtige stad Gent. De winterfeesten noemen ze het hier, en het is een absolute aanrader om te bezoeken. Gent is ontzettend mooi, en zeker in wintersferen. Er staat ieder jaar een gigantisch reuzenrad en over een kilometer lang vind je er kraampjes met eten, drinken en cadeautjes. Neem in ieder geval een koud winterbiertje, want een bezoek aan Gent zonder Belgisch biertje is niet compleet. Ook leuk: ga schaatsen op de ijsbaan in het centrum! Gent is tijdens de Winterfeesten ’s avonds prachtig verlicht.

Kerstmarkt in Antwerpen van 6 december tot 28 december

In de gezellige Belgische stad Antwerpen zijn op meerdere plaatsen gezellige kerstmarkten te vinden in december. Zo staan er kraampjes op de Groenplaats en op de Grote Markt en vind je door de hele stad verspreid kerstbomen en kerstversiering. Er is ook hier weer een schaatsbaan en een reuzenrad te vinden, en een hoop gezelligheid met live muziek. Eigenlijk is het de typische Antwerpse gezelligheid, maar dan nog wat extra gezelliger en leuker!

Kerstmarkt Maastricht van 29 november tot 30 december

Blijf je liever in eigen land, dan is de kerstmarkt van Maastricht écht een aanrader. Maastricht een prachtige stad met historische oude gebouwen die er met extra lichtjes en kerstversiering nóg mooier uitzien. Het Vrijthof, het middelpunt van de stad, wordt omgetoverd tot een compleet kerstparadijs met reuzenrad, schaatsbaan, kraampjes en live muziek. Mocht je nog kerstinkopen moeten doen, dan kun je in deze shopstad heel goed slagen! kraampjes en live muziek. Mocht je nog kerstinkopen moeten doen, dan kun je in deze shopstad heel goed slagen!

Meer leuke kerst tips en kerstreizen voor singles vind je hier.