Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
boek filosoferen keukentafel
13 januari 2015

Win Actie: Filosoferen aan de keukentafel

Filosoferen is werken met je verbeelding, met je ervaring en met je verstand. In een filosofisch gesprek heb je de tijd en de structuur om te onderzoeken wat je echt wilt weten.

Dat maakt het zo interessant en verrijkend: het gaat over wat jou aan het hart gaat. Samen onderzoek je een betekenisvolle vraag. Maar hoe pak je dat aan?

Filosoferen aan de keukentafel staat vol praktische tips om filosofische gesprekken te voeren. Het boek gaat in op vragen als: hoe voer je een dialoog en hoe voorkom je een discussie? Hoe boek je voortgang? Wat is een geschikte onderzoeksvraag? De lezer krijgt tips om vanuit uiteenlopende, alledaagse onderwerpen, zoals: Wat is geluk? Werkt straf? Wie ben je online? een goed gesprek op gang te brengen.

Filosoferen voor iedereen

Filosoferen is goed voor iedereen, maar is vooral heel erg leuk. Mensen worden er vrolijk van omdat ze onverwachte invalshoeken ontdekken, of ze zijn verrast omdat ze zichzelf of elkaar wat beter begrijpen. In veel gevallen blijkt goed samenwerken een inspirerende bezigheid. Ondanks de verwarring of de ontluistering die soms kan optreden, is er na afloop van een filosofisch gesprek vrijwel altijd sprake van een verandering. Inzicht, of wijsheid, smaakt naar meer. Dat kan veel opleveren, zeker ook in huis.

Aan de keukentafel

Het boek is geschreven voor mensen die het leven niet voor zoete koek slikken en die elkaar tegenkomen aan de keukentafel: ouders, jongeren vanaf een jaar of veertien, vrienden, partners, buren, familieleden en onverwachte gasten.

De winnaars zijn:

Adriana Vissering, Anneliese de Waal, Roel Roosen, Sander de Boer, Janina Bosgra.

Van harte gefeliciteerd! Jullie krijgen het boek binnen enkele dagen toegestuurd!

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Doe mee & Win Actie

Singlessite.nl geeft 5 exemplaren van ‘Filosoferen aan de keukentafel’ cadeau! Wil jij kans maken? Let dan even goed op:

1. Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Singlessite.nl
2. Word ook fan van onze Facebookpagina & like! 
3. Mail ons jouw naam en adres en waarover jij graag met anderen zou willen filosoferen naar winactie@singlessite.nl 

De actie loopt tot 26 januari 2015.

filosoferenaandekeukentafel

Rudolf Kampers (1971) en Jan Ewout Ruiter (1960) besturen Stichting Leren Filosoferen (SLF). Rudolf Kampers studeerde economie en filosofie en is docent filosofie aan het Gymnasium Felisenum in Velsen-Zuid. Jan Ewout Ruiter studeerde politicologie en filosofie, produceerde films en is communicatieadviseur. Het doel van SLF is het bevorderen van filosofische gespreksvoering. De auteurs voeren filosofische gesprekken en trainen mensen in het leiden van die gesprekken. Ze werken volgens de socratische methode. Het boek is te koop bij uitgeverij Scriptum

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. Lijkt mij heel leuk om aan mijn vriend te geven hij is al jaren lang bezig met deze onderwerp en heeft tientallen boeken over filosoferen deze zal leuk staan in de boekenkast

    tracey | 14-01-2015
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Een zus verhoogt je geluksgevoel

Heb jij een zus, of zelfs meerdere zussen? Mazzel! Het blijkt...

Singles zijn steeds vaker gelukkig

Uit een Duits onderzoek over het liefdesleven van 2.500 mensen tussen...

Wist je dat kerstfilms goed zijn voor je gezondheid?

Ben jij ook helemaal idolaat van kerst en vind je het...

Win gratis kaarten voor het Singles Beach Festival

Singles opgelet! Aanstaande zaterdag 3 augustus gaat er iets unieks gebeuren...

Single vrouw: dan ben je super happy en leef je lekker lang!

Onderzoek laat zien dat single vrouwen tot de gelukkigste groep behoren,...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie