tevreden man
20 April 2017

Willen single vrouwen downdaten?

Er zijn volgens het CBS inmiddels meer hoger opgeleide single vrouwen  (43 procent) in Nederland dan mannen (38 procent). Het wordt voor de single vrouw daarmee steeds lastiger een leuk, goed opgeleid exemplaar aan de haak te slaan. Alternatief: downdaten; een relatie aangaan met iemand die minder hoog opgeleid is dan jijzelf. Maar willen die single vrouwen dat wel?

Stofdoek

Natuurlijk moeten we niet generaliseren….  Er zijn heus vrouwen met een universitaire opleiding die het maar wat fijn vinden dat hun amper opgeleide man grotendeels thuis is voor de kinderen en met de stofdoek door het huis wappert. Maar ze zijn toch echt in de minderheid. Het merendeel zit hier namelijk niet op te wachten. En of het nu voortkomt uit schaamte (met een laagopgeleide man hoef ik écht niet aan te komen bij mijn vriendinnen of familie) of vanuit de behoefte zich intellectueel gezien uitgedaagd en begrepen te voelen, of dat er een materiële behoefte aan te grondslag ligt (twee universitair geschoolden leiden doorgaans een luxe leven) ; de kans dat een hoog opgeleide vrouw een relatie aangaat met een loodgieter, vuilnisman of bakker is ook anno 2017 nog altijd niet echt realistisch.

Hoe zit het met de mannen

Hoogopgeleide mannen daarentegen hebben er veel minder moeite mee een vrouw te daten die lager opgeleid is dan zijzelf. Reden? Zij vinden het simpelweg veel minder belangrijk. Als ze leuk is, gezellig, aardig, er goed uitziet, hij zijn ei bij haar kwijt kan en met haar kan verschijnen op feestjes en borrels dan is het al gauw goed. Ook hier willen we natuurlijk niet alle mannen over één kam scheren, maar door de bank genomen kunnen we wel stellen dat mannen minder kritisch zijn dan vrouwen. Zeker als het gaat om opleidingsniveau. Van hen hoeft die vrouw niet zo nodig een eigen carrière. Heel eerlijk… nogal wat mannen vinden het stiekem maar wat fijn dat het huis aan kant is en het eten op tafel wanneer ze thuiskomen zo bleek een paar jaar geleden nog uit onderzoek van Singlessite.nl. Alleen zullen ze hier niet zo snel voor uitkomen. Zéker niet tegenover de carrièrevrouw.

Vrouw aan de man

Hoe die hoog opgeleide vrouwen toch aan de man komen? Dat is niet alleen de vraag maar voor die single vrouwen ook een serieuze uitdaging! Je moet als goed opgeleide single vrouw meer in huis hebben dan alleen je universitaire bul. Ook nog in het bezit van een aantrekkelijk uiterlijk, een spontaan karakter, wat spaarcenten en een eigen huis of appartement? Dan scoor je ongetwijfeld extra punten bij de hoog opgeleide single man. De heren hebben nou eenmaal een grotere visvijver. Niet in de laatste plaats omdat voor hen dat opleidingsniveau weer niet zo’n issue is…

Eén treetje lager

Overweeg je uit pure ‘wanhoop’ om dan toch te gaan daten met iemand die lager opgeleid is? Beperk jezelf dan tot één trede lager op de intellectuele opleidingsladder. Dat verschil in niveau is volgens experts nog overbrugbaar en zorgt ervoor dat relatie kans van slagen heeft. Want wanneer de verliefdheid verdwijnt moet er nog wel de mogelijkheid zijn om een ‘goed gesprek’ met elkaar te voeren. De kans op een echtscheiding is groter wanneer partners teveel (lees twee treden) in opleidingsniveau verschillen. Zegt men. In de singlesmarkt zien we al jaren dat singles graag gelijkgestemden ontmoeten. Niet voor niets zijn de datingsites voor HBO / WO singles en reisorganisaties die speciale HBO+ singlereizen aanbieden uitermate populair.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Zomerse singlevakanties: deze gave reizen kun je nu boeken!

Na maanden die bol stonden van corona en lockdown kunnen singles...

Lust in tijden van corona

Onze seksuele behoeftes blijven in deze tijd onverminderd bestaan. Dat merken...

Singles met studieschuld daten 1 maand gratis

Om single studenten en pas afgestudeerden in hun zoektocht naar een...

Vrouwen vaker last van gebroken-hart-syndroom dan mannen

Heb je zo'n enorm liefdesverdriet?Voelt het alsof je hart letterlijk gebroken...

Vrouwen veel gelukkiger dan mannen na scheiding

Denk je erover te gaan scheiden van je partner maar ben...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie