ontmoet singles

Wil jij je vriendschap laten registreren?

Vorige week las ik een nogal opmerkelijk artikel. In Amsterdam willen ze het mogelijk maken een hechte vriendschap bij een notaris te laten vastleggen. Een soort trouwen met je beste vriend of vriendin dus.

Beste vrienden

Vrijwel iedereen heeft een hele dierbare vriend of vriendin, iemand die je blind vertrouwt en je midden in de nacht uit z’n bed kan bellen als je weer eens gedumpt bent of niet weet waar je naar toe moet na een ruzie over de op handen zijnde echtscheiding. Hartstikke mooi natuurlijk als je mensen in je leven hebt waar je onvoorwaardelijk op kunt vertrouwen. Een vriendschap door dik en dun is een groot goed. In Amsterdam hebben ze dus het idee opgevat dat je zo’n bijzondere vriendschap wettelijk moet kunnen laten vastleggen. Het eerste geregistreerde vriendschapsverdrag is in de maak zo laat notaris Maarten Meijer weten.

Net als trouwen

Het idee kwam tot stand toen twee bevriende Amsterdammers vroegen of ze hun vriendschap niet een wat officiëler karakter konden geven. Net zoals stellen hun relatie regelen met een geregistreerd partnerschap of door met elkaar te trouwen.  Aanleiding voor dit experiment is dat de mannen liefde voor vrienden en andere naasten wettelijk willen laten terugkomen in de samenleving. Dit is, volgens hen, nu te gericht op alleen trouwen. De notaris onderzoekt of het kan en hoopt over een week of twee meer duidelijkheid te kunnen geven.

Scheiden?

Wij vragen ons af of dit een toegevoegde waarde is of kan zijn voor een hechte vriendschap. En niet onbelangrijk, wat als de vriendschap stukloopt? Moet je dan ook weer naar de notaris om je vriendschap te laten ontbinden? We zijn wel benieuwd of jij je vriendschap op die manier een extra dimensie zou willen geven.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.